Szerintetek kinek van igaza?
"Hol van az előírva, hogy ugyanakkora értékben kötelező vásárolni az azonos rokoni kapcsolatban lévőknek? Milyen hülyeség ez?"
Ha nem ragadtál volna ki ennyit, hanem az egész kommentemet nézted volna, akkor láttad volna, hogy én sem értek azzal egyet, hogy az értéket nézze bárki is.
Én csak annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy a kérdező nem laptopot szeretett volna az 1 éves gyerekének, hanem az értéket nézte. Ugyanis volt vagy 2 hozzászóló, akik leírták, miért akart a kérdező laptopot a gyereknek, amikor nem tudott volna mit kezdeni vele. Én csakis erre reagáltam, de egyértelműen nem helyeslem az értékes ajándékozást. Amúgy pont én voltam az, aki igyekeztem bevezetni a családunkban, hogy csak a gyerekek kapjanak normál ajándékot, a felnőttek csak jelképeset, szóval pont nekem nem lényeges az érték egy ajándéknál....
A "lányom gyereke" és a "menyem gyereke" bizony néha nem azonos kategória. A fiúunoka és a lányunoka sem azonos "értékű" bizonyos felfogások szerint. Ha akarsz, háborúzz, vagy háborogj, vagy kérdezd meg az anyósodékat, hogy mit vélnek erről a témáról.
Örülj az ajándéknak, és bízd a férjedre. Ő valószínűleg jobban ismeri a szüleit. És ráadásul igaza is van. Bizonyos dolgokat nem dekázunk. A kisfiú a keresztelőre biztosan nem laptop-értékű ajándékot kapott.
Hogy mit kellene tenned? Barátságosan viselkedni anyósodékkal, és ha a gyerekednek valamire szüksége van, akkor mondd meg nekik.
A férjednek van igaza.
A te gyereked is lesz majd elsőáldozó és biztosan akkor is kap majd valamit.
Felesleges hasonlítani az ajándékokat, teljesen más alkalomról van szó, más gyerekekről, a gyerekek nem is egyidősek.
Azt csak úgy zárójelben mondom, hogy nálunk nem volt ajándékozás keresztelőkor és elsőáldozáskor. Csak a keresztanya adott ajándékot. Én keresztanyukámtól egy rózsafüzért kaptam. Én keresztgyerekem szülei pénzt kértek, amit a gyereknek gyűjtendő pénzhez tettek.
Más igényei vannak egy nagynak, mint egy kicsinek.
Ha ezen most nem lendülsz át, akkor egész életedbe halmozódni fognak a vélt sérelmeid.
Pl. Most ugye a kicsi két éves, az unokatesó meg pl. 12 Mi lesz 10 év múlva?
A lányod lesz annyi, mint most az unokatesó, ő lesz elsőáldozó, viszont az unokatesó már addigra 22 lesz. Lehet, hogy autóra lesz szüksége, vagy segítségre a lakáshoz mert külön akar menni stb.
Soha ne az értéket nézd, hanem a szándékot.
Inkább azzal foglalkozz, hogy mit jelent a keresztség, mint szentség és ennek megfelelően milyen szellemben kéne nevelni a kicsit.
De ha már a keresztény szellemiséget nem tudod képviselni, akkor csak legyél simán normális, ne pedig ilyen utálatos, anyagias, kötözködő érdekember.
Férjednek maximálisan igaza van!
Felénk a nagyszülök nem adnak ajándékot a keresztelőre .Az a kereszt szülők dolga (erre felé valami aranyat szoktak adni a kereszt gyereknek.)
A nagy szülők az ebédet szokták felesbe állni (nekik még úgyis rengeteg lehetőségük lesz ajándékot adni.)Azt gondolom ,hogy soha ne azt nézd ,hogy ki -mit kap a nagyitól .Örülj ,hogy kap valamit valahol még ajándokot sem kap az unoka. Az ,hogy a másik unoka nagyobb értéket kapot akkor van jogod vitatni ,ha gyereked majd nagyobb lesz és neki ez feltünik vagy fáj.akkor sem a te dolgod hanem gyereked kérheti számon.
A kereszt szülőktől mit kapot ajándékba?
"mit kellene tennem ebben a helyzetben?"
Elsüllyedni szégyenedben, hogy ennyire kapzsi, anyagias, veszekedös nö vagy!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!