Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Anyós, após

A kérdés

Ti a párotok kedvéért laknátok időszakosan az anyóséknál, úgy, hogy közben az nektek egy rémálom?

Párommal 3 éve vagyunk együtt, tervezzük az összeköltözést, de egyelőre még gyűjtünk a lakásra(1-2 éven belül lenne aktuális).

Párom másik városba jár dolgozni, ingázik, hogy többet lehessen velem és a családjával, illetve itthon. Én most vizsgára készülök, úgyhogy nem dolgozom jelenleg.


Párom kitalálta, hogy felváltva legyünk az én szüleimnél és az ő szüleinél (1-2 hét). Ebbe én nem akartam belemenni, mert a családjában mindenki nehéz eset. Igazából semleges a viszonyom a szüleivel, a testvére viszont egyenesen gyűlöl, valószínűleg azért, mert féltékeny rám. Ő állandóan ássa a kapcsolatunkat, beárul anyósnak, ha valamin összeveszünk, ekéz a páromnak stb. Párom eddig nála lakott albérletben, úgyhogy amióta ingázik és nem vele él, ezért is gyűlöl, mert neki nincs semmilyen férfi az életében.


Anyósom folyton parancsoló hangnemben beszél, mintha a katonaságnál lennénk, kedves hangon még nem hallottam soha megszólalni. Egyfolytában beszólogat a rend miatt, hogy meddig maradunk fenn, mikor iszunk kávét vagy hogy hova megyünk. Legutóbb az volt a baja, hogy fejből kell tudnom főzni (és nem receptből), és minden nap meleg ételt kell a párom elé tennem, mert ha nem az már rég rossz. Persze a párom megvédett, hogy ő is szeretne főzni és együtt is, ha van rá mód, meg majd aki épp ráér munka után. Valamint kijelentette, hogy ő majd megtanít minket a rendre, meg mindenre.

Amióta náluk vagyok folyton 110%-ig figyelek a rendre, tisztaságra, mosogatok, törölgetek, pakolok, élére hajtva teszem be a ruhákat a szekrénybe, de mindig talál valamit, ami nem tetszik neki.

Megőrülök ettől, hogy folyton ezen kell gondolkoznom, hogy mindent tökéletesen csináltam-e és ha igen, akkor megint mit fog mégis kitalálni, ami miatt beszólhat.


Após nem sok vizet zavar, mert általában hiperudvarias, de amikor nem, akkor aztán a legalja undorító mocskolódások hagyják el a száját, a leggusztustalanabb stílusban, ami csak létezik. De korábban többször eljátszotta már, hogy nekem ecsetelgette, hogy mennyire semmirekellő és haszontalan idióta nyomorék a párom, aki nem ért semmilyen műszaki dologhoz, pedig az a férfi dolga. Természetesen nem tudok ezzel egyetérteni, akármennyire győzköd, mert vele ellentétben én szeretem...


Az előzményekhez tartozik, hogy amióta együtt vagyunk a párommal rendszeresen összebalhéztak, bántották, megalázták, szó szerint kijelentették, hogy ő csak egy rabszolga, aki ugorjon, amikor ők mondják. Emellett semennyi tiszteletet nem adnak meg neki, csak mintha valami utolsó pondró lenne, úgy beszélnek sokszor vele. Ez engem nagyon bánt, főleg, hogy nem szólhatok bele, mert ha megmondom a véleményem, akkor bizonyára többet ők sem fogják akarni, hogy menjek és valószínűleg én se mennék.


A probléma ott kezdődik, hogy párom mélységesen tiszteli a szüleit ennek ellenére, és az ő kedvéért nem szólok vissza, mert ő akarja, hogy jóban legyünk. Én legszívesebben soha nem mennék oda, mert ezeket a dolgokat nem tudom elfelejteni, se megbocsátani nekik.


Most ameddig a párom dolgozik nekem náluk kell lennem az apóssal és tanulni, és nem mehetek sehova még haza se, mert akkor párom szerint menekülök haza és nem teszek meg érte ennyit, hogy megpróbáljam. Mert szerinte, majd ettől jóban leszünk. Én meg kuksolok a szobában és görcsben van a gyomrom ettől a bezártságtól, hogy tilos elmennem, mert akkor az anyósék és a párom is megsértődik rám.


Számomra ez az egész egy rémálom, de a párom kedvéért próbálkoztam, de már eljöttem ma haza, ami miatt összeveszett velem. Szerinte én nem próbálkozok és nem feszegetem a határokat, meg nem erőltetem a dolgot egyáltalán. Így igazából nem is éri meg, hogy ha ezt nullára minősíti emiatt.


Ti mennyit tennétek meg a párotok kedvéért, amikor valamit a hátatok közepére se kívántok?


Előre is köszönöm, ha elolvastad. Muszáj volt kiírnom magamból...Keress kérdéseket hasonló témákban: rémálom, szenvedés, lakás, együttélés, beszólás, küzdelem, bezártság, fogság, kalitka, anyós

 2016. ápr. 7. 15:05  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4
Én jóban vagyok az anyósjelöltékkel, de még így sem voltam hajlandó odaköltözni, amikor ugyanígy tanultam, és ő meg az apja kitalálták, hogy cuccoljak be. Felnőtt emberként nehéz már másokhoz alkalmazkodni, főleg úgy, hogy akárhogyis, az az ő otthonuk.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/38Időpont 2016. ápr. 7. 15:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem, semmiképp. Sőt a páromra is haragudnék, hogy ez opció neki, ha tudja, hogy ez nekem milyen.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/38Időpont 2016. ápr. 7. 15:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

NEM, semmiképpen. Sosem laknék olyan helyen, ami nekem rémálom, és teljesen mindegy, hogy anyósnál vagy máshol.


Anyós meg olyan, amilyen, ha a párod jól megvan vele, legyen, de ettöl neked nem kell rajongani érte. Legyél udvarias, és ennyi.


De szerintem a párod még igen gyerek, emellett nagyon be akar korlátozni, ami szintén nagyon nem jó dolog.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/38Időpont 2016. ápr. 7. 15:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Sohasem értettem, és nem is fogom, mit esznek a nők az ilyen soha fel nem növő, töketlen férgeken, mint a kérdező párja. Pondróként kezelik, igen, mert az is.

Figyelj, kérdező, ez az egész család, úgy, ahogy van, beteg. A családi rendszer maga súlyosan sérült. Ez kell neked, megéri neked? Ne nekem válaszolj, magadnak.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/38Időpont 2016. ápr. 7. 15:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
acelsziv nevű felhasználó válasza:

"mióta együtt vagyunk a párommal rendszeresen összebalhéztak, bántották, megalázták, szó szerint kijelentették, hogy ő csak egy rabszolga, aki ugorjon, amikor ők mondják. Emellett semennyi tiszteletet nem adnak meg neki, csak mintha valami utolsó pondró lenne, úgy beszélnek sokszor vele."

"párom mélységesen tiszteli a szüleit ennek ellenére"

Összekevered a tiszteletet a töketlen meghunyászkodással. Ez az ember az életben nem fog megszabadulni a szüleitől. Örökké a nyakán lesznek és rágni fogják az életét - és a tiédet is. Tudja milyen a családja és ennek ellenére téged még odavinne.

Neked kell eldöntened, hogy akarsz -e olyan párkapcsolatot, ahol nem te vagy az első, hanem anyósék és nem a ti döntésetek dominál, hanem az ő beleröfögésük.

Megsúgom, hogy rekordidő alatt fogsz idegileg kikészülni.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/38Időpont 2016. ápr. 7. 15:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem kellett volna odaköltöznöd, jól tetted, hogy eljöttél, remélem a kapcsolat azért megmarad. Ne költözz vissza, ez így nem működőképes.

A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/38Időpont 2016. ápr. 7. 15:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Jó olvasni, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki ezt nem csinálná...

De akkor mit javasoltok, mit és hogy mondjak a páromnak, hogy megértsen?

Mert sokat és sokszor beszéltünk róla, mégsem tudtam megértetni vele, hogy ez nagyon nem oké, hogy kalitkába zár hozzájuk. Sőt még én gondolkozok, hogy kéne-e valóban lelkiismeret-furdalást éreznem.

Amúgy nagyon jó a kapcsolatunk és semmiben nem korlátoz, egyedül a családja okoz konfliktust.# 7/38Időpont 2016. ápr. 7. 15:14 Privát üzenet
Egyébként meg albérlet, felnőttek vagytok. Igen, pénzbe kerül, de legalább úgy tudtok együtt élni, mint 2 felnőtt, apóséknak se az az álma h két fiatal embert kerülgessenek.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/38Időpont 2016. ápr. 7. 15:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem anyós és nem após. Vagy házasok vagytok?


AMúgy nem mennék.A válasz 24%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/38Időpont 2016. ápr. 7. 15:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem költöznék akkor sem, ha alapól jó lenne a viszony, így viszont még csak fontolóra sem venném. Bár igaz, a férjem nem kérne tőlem ilyet, főleg nem ilyen helyzetben, nem véletlenül a társam.


A helyedben megmondanám a barátodnak, hogy ez nem fog működni, részletesen elmondva, miért. Nem is mennék többé abba a közegbe, kivéve időszakos "pofavizitre" ünnepekkor. A srácot pedig hagynám mérlegelni és eldönteni, engem is megtisztel-e azzal, hogy figyelembe veszi a véleményem, álláspontom, érzéseim és nem erőlteti tovább, vagy továbbra is a szüleit helyezi előtérbe, az én érzéseimet pedig magasról letojja. Ezek után megfelelően cselekednék.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/38Időpont 2016. ápr. 7. 15:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Anyukám és a párom anyukája rendmániás, és emiatt minden családi összejövetel kész rémálom. Ez már mindig így marad?
Egy kész rémálom a családunk?
Mit az életem egy rémálom csináljak?
Apa vagyok egy gyermekelhelyezés közepén! A kisfiam 3.5éves! Most fog a közeljövőben lenni a családpszihológiai vizsgálat! 10hónapja tart ez a rémálom. Van esélyem?
Üdv mindenkinek! Itt lakok jelenleg Borsodban ami egy rémálom. Még csak 17 vagyok de már költözni akarok innen jó messzire. Anyámnak mondogatom hogy menjünk innen el, de ő nem...
Mit csináljak? Az anyósom egy kész rémálom. Bele betegszik az egészségmániájába.

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések az Anyós, após rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!