Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most mi lenne a helyes viselke...

Most mi lenne a helyes viselkedés tőlem? Anyásbalhé, kisbaba.

Figyelt kérdés

Várandós vagyok, mkét hete derült ki, hogy kislányunk lesz. (Első unoka lesz mindkét oldalról.)

Másnap anyósékhoz mentünk bejelenteni a dolgot. Mondom, kislány lesz és hogy Johanna vagy Krisztina, nekik melyik tetszik. Anyósom döbbenten néz rám meg a férjemre majd megszólal: NEM BAJ, MAJD A KÖVETKEZŐ FIÚ LESZ.

Tudni kell rólam, hogy elé érzékeny vagyok erre a témára (eleve utálom, ha valaki olyanokat mondd, hogy ne legyél koszos, mert a kislányoknak csinosnak kell lenni, meg ilyeneket, hogy ne én nyírjam a füvet, mert az egy férfi dolga stb, értitek). Meg hát a terhességi hormonok is közre játszottak, így se szó, se beszéd felálltam, kimentem a házból és bevágtam magam után az ajtót. A kocsiban meg megvártam a férjemet (aki 20 másodperc után ott is volt) és akkor már bőgtem, egészen hazáig.

Otthon felhívtam apósomat és elnézést kértem, kértem, hogy adja anyósomat is, hogy megbeszéljem vele, hogy ez engem miért zaklatott fel ennyire. Erre hallom, hogy anyósom a háttérben kijelenti, hogy ő egy ilyen hiszits, bunkó nőszeméllyel nem hajlandó beszélni, menjek oda és kérjek elnézést..

A férjem nagyon mérges az anyjára, nekem ad igazat. Én viszont elbizonytalanodtam. Anyósommal amúgy jóban vagyunk, nagyon szeretem és ő is engem, még sose vesztünk össze, egy rendes nő, nem az a sárkány típus.

Kérjek én elnézést? Azért a saját unokájáról beszélt, szerintem elég degradálóan. Mintha a kislányom kevesebbet érne, csak azért, mert nem pénisszel születik.

Szerintetek autózzak el én oda vagy várjak, amíg megérti, hogy mi volt a baj? (Nincs messze, 50 km.)

2016. jún. 20. 10:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/110 anonim ***** válasza:
76%
Dehogy kérnék bocsánatot. A reakciód jogos volt. Anyósod pedig nagyjából úgy gondolkodik, mint egy ember a középkorban. Ma magyarországon teljesen mindegy, hogy milyen nemű gyereket szül valaki. Kínában is csak addig nem volt mindegy, amíg csak 1 gyerek lehetett egy családban. Persze van néhány ilyen paraszt, mint anyósod és 2-es válaszadó, de én szerencsére ilyen embereket nem ismerek, nincs belölük sok. Nem lehet egyébként hogy anyósod csak poénkodott? Ha ezt komolyan gondolta nem is nagyon engedném hozzá a lányomat, neki az úgyis selejt egy fiúhoz képest. Nem értem te miért akarsz bocsánatot kérni.
2016. jún. 20. 11:04
 12/110 A kérdező kommentje:

#8 Igen, köszönöm, ez bennem is megfordult, de remélem, hogy elfogadja és imádni fogja majd.

#9 Igen, tényleg egyke, anyuci büszkesége, persze nem a beteges, papucs módon.

2016. jún. 20. 11:05
 13/110 A kérdező kommentje:

#11 Biztos nem poénkodott. Aért adok majd neki egy esélyt a lányommal, remélem imádni fogja ő is.

Amúgy azért akarok kibékülni, mert amúgy nagyon szeretem anyósomat, egy jó ember és jóban is vagyunk. Ez az első nézeteltérésünk.

2016. jún. 20. 11:06
 14/110 anonim ***** válasza:
81%
Nehogy már te hívd fel! Teljesen kiakadtam az itteni válaszokon. Anyósod iszonyú bunkó volt, nem csoda hogy rávágtad az ajtót. És a legdurvább, hogy nem vagy biztos magadban. Én minden terheshormon nélkül is rávágtam volna az ajtót. Sok gyerek született körülöttem és mindenkinek tök mindegy volt, hogy milyen a neme, csak egészséges legyen.
2016. jún. 20. 11:08
 15/110 anonim válasza:
24%
Szerintem azért nem kell bocsánatot kérned, mert neked ez rosszul esett. Inkább a kirohanásod miatt kellene bocsánatot kérned. Elvégre csak az anyósod, máskülönben gondolom hogy nem fiatal (20éves)... De valóban el kell mondanod miért esett rosszul ő miért mondta azt, lehet nem rossz indulatból.
2016. jún. 20. 11:09
 16/110 anonim ***** válasza:
83%

Hát én nem vagyok nagy gyerem fan és nem is szeretem a hisztit, de teljesen neked adok igazat. Ez egy igazi bunkó megjegyzés volt anyóstól és eszedbe ne jusson bocsánatot kérni! Neki kellene.

Aki meg nem érti meg a kérdező (kismama) reakcióját, annak még tuti nem volt egy olyan igazi PMS-e :)

2016. jún. 20. 11:13
 17/110 anonim ***** válasza:
30%
Én is hiperérzékeny vagyok, de sztem ezt kicsit túlreagáltad. Nekem nagymamám mondta a terhesség bejelentésekor, hogy nem baj az. :) Kicsit pityeregtem, mikor elmondtam neki, de nyilván örömömben, ő meg azt hitte, hogy nem örülök neki. Férjemmel azóta is ezzel "poénkodunk", ha vkinek gratulálni kell, hogy nem baz az. :) 36 hkm
2016. jún. 20. 11:14
 18/110 A kérdező kommentje:

#14 Néha kell engedni. De lehet, hogy mégsem hívom fel megint. Nagyon gondolkozok.

#15 Biztosan nem rosszindulatból mondta, meg ki is figunk békülni, de ha már most ilyeneket fog mondani, akkor mi lesz később? Jön majd azzal, hogy a nőnek a konyhában van a helye, meg mindig tökéletesen kell kinéznie és a férje sikeréért élnie? (Mert anyósom ebben a "konzervatív" hitben él, hogy a nő a férfi alárendeltje.. Jó persze, ez így nincs kimondva, de a cselekedeteiből látható.) Nem szeretném, ha ilyeneket mondana bárki is az ÉN lányomnak, akit nem erre akarok nevelni.

2016. jún. 20. 11:14
 19/110 anonim ***** válasza:
94%
Én is hasonlóképpen reagáltam volna. Lehet épp nem szaladok ki, de biztosan éreztettem volna vele, hogy megsértett. Ne hívd fel most, mert úgysem érti meg indulatában hogy mi volt a problémád. Esetleg a férjed el tudja magyarázni neki. Vagy ha nem, akkor az idő megoldja.
2016. jún. 20. 11:15
 20/110 anonim ***** válasza:
19%

Én is kaptam néhány hasonló (ellenkező nemre vonatkozó) megjegyzést a falubeli öreg néniktől, mikor kiderült, hogy másodszorra és harmadszorra is fiam lesz. Én mindegyiknek azt feleltem, hogy nagyon örülök neki, mert mindig is kisfiúkra vágytam.

Tény, hogy bunkóság ilyet mondani, de ha jó a kapcsolatod anyósoddal, emiatt ne rontsd el, próbáljátok megbeszélni a dolgot. Várj egy-két napot, amíg lehiggad, szerintem ő is csak indulatból beszélt a háttérben. Ha adsz neki időt, talán rájön, hogy ő hibázott, elvileg tudja, hogy miért ilyen érzékeny téma ez nálad.

Off: Megkérdezhetem, hogy miért érint ennyire érzékenyen? Téged kisfiúnak szerettek volna a szüleid? Vagy túlságosan a lányos sztereotípiák szerint neveltek?

2016. jún. 20. 11:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!