Most mi lenne a helyes viselkedés tőlem? Anyásbalhé, kisbaba.
Várandós vagyok, mkét hete derült ki, hogy kislányunk lesz. (Első unoka lesz mindkét oldalról.)
Másnap anyósékhoz mentünk bejelenteni a dolgot. Mondom, kislány lesz és hogy Johanna vagy Krisztina, nekik melyik tetszik. Anyósom döbbenten néz rám meg a férjemre majd megszólal: NEM BAJ, MAJD A KÖVETKEZŐ FIÚ LESZ.
Tudni kell rólam, hogy elé érzékeny vagyok erre a témára (eleve utálom, ha valaki olyanokat mondd, hogy ne legyél koszos, mert a kislányoknak csinosnak kell lenni, meg ilyeneket, hogy ne én nyírjam a füvet, mert az egy férfi dolga stb, értitek). Meg hát a terhességi hormonok is közre játszottak, így se szó, se beszéd felálltam, kimentem a házból és bevágtam magam után az ajtót. A kocsiban meg megvártam a férjemet (aki 20 másodperc után ott is volt) és akkor már bőgtem, egészen hazáig.
Otthon felhívtam apósomat és elnézést kértem, kértem, hogy adja anyósomat is, hogy megbeszéljem vele, hogy ez engem miért zaklatott fel ennyire. Erre hallom, hogy anyósom a háttérben kijelenti, hogy ő egy ilyen hiszits, bunkó nőszeméllyel nem hajlandó beszélni, menjek oda és kérjek elnézést..
A férjem nagyon mérges az anyjára, nekem ad igazat. Én viszont elbizonytalanodtam. Anyósommal amúgy jóban vagyunk, nagyon szeretem és ő is engem, még sose vesztünk össze, egy rendes nő, nem az a sárkány típus.
Kérjek én elnézést? Azért a saját unokájáról beszélt, szerintem elég degradálóan. Mintha a kislányom kevesebbet érne, csak azért, mert nem pénisszel születik.
Szerintetek autózzak el én oda vagy várjak, amíg megérti, hogy mi volt a baj? (Nincs messze, 50 km.)
#19 Én is mondtam a férjemnek, de ő meg tisztára ki van akadva az anyjára, mert hogy az ő pici lánya.. (Sose gondoltam volna, hogy valaha valaki lekörözheti majd az anyuciját :))
#20 Én is remélem, hogy rájön, hogy nem kellett volna. Csak attól félek, hogy ő egyáltalán nem is érti, hogy miért gurultam dühbe.. Mert oké, tudja, hogy érzékeny vagyok a nem-témára, de szerintem nem érzi, hogy ez is beletartozik.
A kérdésedre felelve: nem szerettem sosem az igazságtalanságot és az én nagyszüleim pedig pont ugyanilyen életfelfogással éltek, hogy a lánygyerek nem gyerek. (Édesanyám oldaláról). Anyukám sosem kapott semmi tőlük, merthogy csak kivesz a családi vagyonból, hiszen úgyis férjhez megy majd (komolyan, mintha az ókori rómában lennénk és a pater familias hatalma alól átkerülne férji hatalomba..) Velem meg úgy bántak mindig, mint egy cseléddel. Ha ott voltam, akkor már 6 éves koromtól kezdve mosogatnom, takarítanom kellett. Sosem játszhattam. Az unokatesóim (fiúk és 1 kisebb lány) pedig egész nap azt csináltak amit akartak. (A kis lányunokatesóm azért volt kivételes helyzetben, mert az apja a anygszüleim fia.)
Aztán amíg tanultam, akkor is mindig leszóltak. Egy fillért se adtak nekem soha. Amikor jött a középiskola, akkor szakmára akartak beiratni, de gimnáziumba akartam menni. Érettségi után beszóltak, hogy egy lánynak minek egyetemre menni?? Még azon is kikadtak, hogy nem vettem fel a férjem nevét és így olyan, mintha nem is lennénk házasok.. Azt hiszem, nem is folytatom, bocsánat a regényért. :)
#22 Igen, jó lenne ha közvetítene, szerencsére mostmár nem olyan mint egy sértődött gyerek, mint az első 2-3 napban, remélem hajlandó lesz az anyjával beszélni. Apósom megpuhította kicsit, de majd meglátjuk.
#24 Nem is reagálok az érvek nélküli személyeskedésedre.
#23 Egy esélyt mindenképpen adok anyósomnak! Joga van neki is látni az unokaját. De ha ilyen ütemben folytatja, akkor valóban csak felügyelet mellett láthatja majd, mert enm engedem, hogy a lányommal is az történjem, ami velem.
24 és te mit szólnál hozzá ha azonnal a nemed alapján itélnének meg, amiről egyébként nem tehetsz, szerinted ez normális dolog?
Az más kérdés, hogy mi a férjemmel például pont kislányt szeretnénk és nem fiút, DE ha fiú lesz akkor is ugyanúgy fogunk neki örülni, nincs megkülönböztetés. Gondolom falvakban lehet divat ez a férfiközpontu hozzáállás, mert én budapesten soha nem találkoztam ilyesmivel, nagyon le is döbbentem az itteni elfogadó válaszokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!