Most mi lenne a helyes viselkedés tőlem? Anyásbalhé, kisbaba.
Várandós vagyok, mkét hete derült ki, hogy kislányunk lesz. (Első unoka lesz mindkét oldalról.)
Másnap anyósékhoz mentünk bejelenteni a dolgot. Mondom, kislány lesz és hogy Johanna vagy Krisztina, nekik melyik tetszik. Anyósom döbbenten néz rám meg a férjemre majd megszólal: NEM BAJ, MAJD A KÖVETKEZŐ FIÚ LESZ.
Tudni kell rólam, hogy elé érzékeny vagyok erre a témára (eleve utálom, ha valaki olyanokat mondd, hogy ne legyél koszos, mert a kislányoknak csinosnak kell lenni, meg ilyeneket, hogy ne én nyírjam a füvet, mert az egy férfi dolga stb, értitek). Meg hát a terhességi hormonok is közre játszottak, így se szó, se beszéd felálltam, kimentem a házból és bevágtam magam után az ajtót. A kocsiban meg megvártam a férjemet (aki 20 másodperc után ott is volt) és akkor már bőgtem, egészen hazáig.
Otthon felhívtam apósomat és elnézést kértem, kértem, hogy adja anyósomat is, hogy megbeszéljem vele, hogy ez engem miért zaklatott fel ennyire. Erre hallom, hogy anyósom a háttérben kijelenti, hogy ő egy ilyen hiszits, bunkó nőszeméllyel nem hajlandó beszélni, menjek oda és kérjek elnézést..
A férjem nagyon mérges az anyjára, nekem ad igazat. Én viszont elbizonytalanodtam. Anyósommal amúgy jóban vagyunk, nagyon szeretem és ő is engem, még sose vesztünk össze, egy rendes nő, nem az a sárkány típus.
Kérjek én elnézést? Azért a saját unokájáról beszélt, szerintem elég degradálóan. Mintha a kislányom kevesebbet érne, csak azért, mert nem pénisszel születik.
Szerintetek autózzak el én oda vagy várjak, amíg megérti, hogy mi volt a baj? (Nincs messze, 50 km.)
Mivel azt írtad, h alapvetően jó a kapcsolatotok, én a következő megoldàst tartanám a legnormàlisabbnak, figyelembe véve, h a te dühöd érthető, de a kifejezés módja talàn nem volt a legszerencsésebb : szépen mindketten elgondolkodtok- mármint anyós és te - majd elmentek egyet sétàlni, ahol az alàbbi pàrbeszéd hangozhatna el:
-Nagyon örülök a leendő kisunokámnak Gizi, sajnálom, h így megbántottalak a maradi véleményemmel, de majd igyekszem...
- Èn pedig sajnálom, Rózsi, h így eldurrant az agyam, de hirtelen minden dühöm feljött. Gyere,.együnk meg egy krémest valahol.
- Együnk. Ès hagyjuk ki a Fiúkat !
The very happy end...
51 Ezt jól elképzelted :)
De igen kicsi az esélye annak, hogy anyós majd ezzel a mondattal kezdi a sétát és nem mondjuk azzal, hogy pl.:
1., Talán még el tudjátok vetetni!
2., Adjuk örökbe!
3., Szedj vitaminokat, hogy a szülés után minél hamarabb összehozhassátok a FIÚT!
A lényeg az, hogy fogalmunk sincs mi lesz az első szava, de az emberek nagyon ritkán szokták bevallani ha baromságot mondtak.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-apo..
Kérdező, itt vannak jó ötletek, hogy következőleg mit kell visszaszólni. Sajnos vannak még olyanok, akik szerint a lánygyerek nem gyerek, jobb felkészülni az ilyen megnyilvánulásokra. Bár a kérdésben anyós fiút nem akar, és ott érdekes mód normális válaszok születtek. Mondjuk mostanában divat ugrani a "kismama" szóra, az itt válaszolók egy részében hihetetlen gyűlöletet váltanak ki a terhes nők, és itt vezetik le a frusztrációjukat. Nem kell velük törődni.
Egy olyan témánál amúgy, ami érzékenyen érinti az embert, hamarabb megy fel az agyvíz, mint hogy a frappáns visszaszólások eszébe jussanak. Nekem is van ilyen témám - szerintem mindenkinek van -, és jobb, ha ilyenkor inkább otthagyom az illetőt, mint hogy instant elküldjem a pics@ba. Pedig egyébként jól vág az eszem, le tudok oltani valakit intelligensen - amennyiben más témában szól be. Nálunk a második gyerkőc is fiú lett, nem érintett érzékenyen, amikor megkérdezték, hogy "lányt nem is akartok?" vagy azt mondták, hogy "remélem, a harmadik már lány lesz" pff, mintha tehetnénk érte vagy ellene, vagy mintha bárkinek bármi köze lenne hozzá. Nem akadtam ki. Ettől függetlenül elhiszem, sőt megértem, hogy van, akit ez felidegesít.
A férjedet szintén érzékenyen érintette, szerintem első körben ő próbálja megértetni, mi a probléma, mégis csak az ő anyja. Ha nem sikerül, akkor nem biztos, hogy szoros kapcsolatot kell tartani egy olyan nagymamával, aki szerint a lánygyerek másodrendű. Neked is nagy sérüléseket okoztak a nagyszüleid, látod milyen komplexusok alakultak ki benned, nem muszáj ezt tovább vinni egy következő generációra. Hiába rendes nő egyébként, ez a maradi gondolkodás fölülírja a rendességet.
"Én anyósodnak adok igazat.Feleslegesen verted be a hisztit.Nem kell a hormonokra se fogni az is csak egy kifogás.nekem is volt ilyen hisztis menyem..mondom volt."
50-es válaszoló, szerintem a volt menyed piszok boldog lehet, hogy te már csak a volt anyósa vagy. ;)
"23 Egy esélyt mindenképpen adok anyósomnak! Joga van neki is látni az unokaját. De ha ilyen ütemben folytatja, akkor valóban csak felügyelet mellett láthatja majd, mert enm engedem, hogy a lányommal is az történjem, ami velem."
Nem vagy pszichésen sérült, paranoiás, ááá... dehogy... még alig pár hónapos a terhességed, de te már azt nézed, hogy kitől tiltsd majd el a gyereket. Ez teljesen egy normális, épelméjű emberre vall. Én neked adok igazat, fontos, hogy a gyerek anyja mindenkiben a velejéig romlott, szándékosan ártani vágyó szörnyet lássa.
Amúgy én mindig ha azt mondták jaj te lány vagy ne nyírj füvet és társai nem hadakoztam ellene boldogan hagytam hogy szenvedjenek vele a férfiak, ha ennyire ragaszkodnak ahhoz hogy ŐK a férfiak,közben én csináltam a saját dolgomat:D Tanuld meg inkább az efféle hülyeségeket kihasználni, nem pedig harcolni a fene nagy jogokért aztán a nők ott panaszkodnak hogy dolgozni kell és háztartást is vezetni, ez van a jogokkal ez jár, régen mindenkinek meg volt a szerepe, amim persze egyoldalú volt, de nem is volt senki túlhajszolva, most meg mindenki szenved a nők azért mert már nem érzik nőnek magukat a férfiak meg azért mert nem érzik férfinak magukat. az idősebb korosztály meg próbál belekapaszkodni egy régi világ hagyományaiba, mert nem akar ennek a kusza modern világnak a részesei lenni
off: ja és nem ok nélkül kapunk mostanában agybajt a kismamáktól én a közvetlen közelemben kénytelen voltam asszisztálni a kismama ismerőseim hülyeségét és a hülyeségüket a mai társadalom alá is támasztja, amitől az egójuk még inkább a fejükbe száll.
54 Az én férjem szülei, a kapcsolatunk kezdetétől fogva ellenezték a kapcsolatunkat. Többször elmondták, hogy a családom nem olyan színvonalú szerintük, mint kellene és én sem vagyok olyan típusú nő, mint amit ők képzeltek. Folyton megpróbálták ellehetetleníteni a randijainkat, majd az esküvőnket minden eszközzel.
És ennek ellenére is azt gondolom, hogy nagyon durva volt ez a beszólás a gyerek neméről.
Többször is megszakítottam már a kapcsolatot anyósékkal, aztán mindig rendeződött persze, de egy ilyenért megint jönne egy 2 éves szünet ebben biztos vagyok, plusz unokával való találkozások erőteljes korlátozása.
Jó mondjuk én már 10 éve szívok velük, szóval keményebben lépnék fel, mintha alapból jó lenne a viszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!