Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Anyós, após

A kérdés

Mit kezdjek anyósommal? ( Kicsit hosszú)

Párommal másfél 2 éve vagyunk együtt. Harmónikusnak mondanám a kapcsolatunkat, mert jól kijövünk.

Összességében a családjával is elég jól megvagyunk, mind eddig azt hittem teljesen rendben van minden.


Amióta együtt vagyunk a párommal, rendszerint mindig segítek nekik. Vezetem a háztartást ha anyós távol van, ha ott is van besegítek, pedig nem élek ott.


Azt hittem kedvel engem, talán azért is mert a legelején megtaláltuk a közös hangot. Szakácsként dolgozom, mint ami ő is volt világ életében csak mostanra a nyugdíjas éveket tapossa.


Én voltam ott mikor külföldön csavargott és műtötték a párom, én főztem rá és az édesapjára aki 70 éves. Nem egyszer, nem kétszer. Én mentem ki a kertbe segíteni. Mindig próbálok segíteni, és én tényleg nem várok ezért vállba veregetést csak nem értem akkor hogy jöhet elő ilyen szitu.


Anyósom intézet plusz bevételt a hétvégére. Lakodalmak, minden hétvégén. A helyzet az, hogy amíg ő 1800/óra díjban van, én nekem 500 ft/órában kellene dolgozzak.


Mondtam neki, ez így nem működik. Beszéljünk a fiatal emberrel mert nem ebben lett megállapodva az én bérezésem kapcsán sem.

De nem hajlandó se telefonálni se semmi. Elkönyveli mint jó múltkor, hogy nem megyek, pedig mennék de nem szívesen dolgoznék 20-21 órát fix 10 ezer forintért amíg ő óránként megkapja az 1800-at. Én nem várom el mesterszakács bért kapjak de ennyi erővel elmehetnék közmunkára is.


Rendszerint akárhányszor vele dolgozom valahol, nem fizetnek ki jól mert "mindig kevesebbet adtak mint igértek"... De azért évről , évre vissza megy ugyan ahhoz. Logikus volna aki sokadjára átver, már másodjára sem megyek vissza nem hogy 20-szor.


Olyan érzésem van lenyúlja a bérem, nem értem miért nem hajlandó beszélni az illetékessel, de a telefon számot nem adja meg felhívhassam hogy találkozhassak vele, egyeztessek én.

Különálló szakács vagyok, nem várom el helyettem beszéljen, egy szóval sem mondtam nem megyek. Arra hivatkozik hogy alig ismeri, nem akar szemtelen lenni. Ez nem szemtelenség, a maga bérét is megkapja de nézzem azt hogy 5 alkalom 50 ezer forint. Duplája kéne legyen. Minimum.


Aztán, a mai nap meglátogatta anyósom a nagymamám. Elmondott neki mindennek hogy "neki 10 ezer forint nem pénz..." (Mintha lemondtam volna, vagy mint aki a kicsit nem becsüli)...

Szeretnénk párommal család alapításra spórolni, megmondom őszintén nem fogok azért dolgozni hogy a különbözetem a lányánál landoljon mert épp a hónapban 2.telefonját töri el és nem tud magának venni újat.

Nem akarom éket verjen a két család közé ez, mert a párommal komolyan gondoljuk egymással csak ez nekem kicsit dúrva.

Elmondta mennyire elege van belőlem,meg a páromból, férjéből, és mindenkire kígyót békát mondott.

( Egyidős a mamával, barátnőnek tekinti)..

Csak a mama nekem elmondta mert valamilyen szinten rám tartozik.

Engem érint.

Én nem akarok port kavarni a párom közé és az anyja közé, a mamát sem akarom bemártani tudok róla de már nem tudom mit csináljak. Tiszta ideges vagyok, olyanokat mondott rólam hogy " nekem a munka az büdös"... De a lányának akit családostól egyik napról a másikra oda költöztetett zokszó nélkül az végre tőle ment el dolgozni.. Start munka programban van... Azt nem tette hozzá, de a kapa nyelet nem tudja meg fogni se a fakanalat főzzön. Ebben a faluban nem is kell az önkormányatnál dolgozni, a szomszédba átsétál mert ott van és megy is haza. Egész nap iszik, netezik meg bagózik, ennyi a tehetsége,de én meg a párom milyen semmire kellőek vagyunk.


Nem akarom a páromat se felbújtani azzal elmesélem neki a dolgot, én nem szólhatok neki, mert lebuktatom a mamát de nem akarom még egy ilyen történjen mert senki madara nem vagyok.


Ti mit tennétek a helyembe?

24/L  júl. 12. 16:33  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Én megmondanám, hogy sajnos nem tudok több hétvégi munkát vállalni, mert találtam egy társat, aki mellett több/jobb fizetést kapok.

A válasz 86%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/12Időpont júl. 12. 16:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Wonny nevű felhasználó válasza:

Szerintem is lenyúlja a pénzedet az anyósod. Biztos,hogy te is meg kapod azt a bért,amit ő. Erősen gyanús,a tél.számot sem adja meg,ködösit. Ahhoz van esze,hogy ki pletykáljon,rá adásul össze-vissza hazudozik. Nagyon csúnya dolog amit csinál. Ne hagyd magad,tisztázni kell, ha meg haragszik,az ő baja.

A válasz 97%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/12Időpont júl. 12. 16:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Legközelebb amikor a párod is ott van:

Katineni, tessek már ideadni a Pisti telefonszámát, meg akarom vele beszelni, hohy hogy jön ki nekem 500 forint órabér ha Katineni 1800at kap.A válasz 95%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/12Időpont júl. 12. 16:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Na, ha ezek után képes azt mondani, hogy neked büdös a munka, akkor közöld vele, hogy cseréljetek órabért, ő dolgozzon 500-ért, te meg 1800-ért. Borítékolom a válaszát. Mellesleg 500 forintos órabér nevetséges, már egy diákmunkás is többet keres.A Mekiben jelenleg pl. 1450 a minimum órabér, plakáton láttam. Mondd anyósodnak, hogy inkább oda mész dolgozni, majdnem a 3-szorosa. :)

A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/12Időpont júl. 12. 16:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
anonymousreview60 nevű felhasználó válasza:

Nagyon egyszerű. Két rset van. 1. Te alkuszol a béredre a megbízóval. Ha nem fizet ki téged, akkor nem dolgozol neki többet. 2. Megmondod anyósnak, mennyi jár(!) neked a munkáért, így alkudjon, szervezze. Ha kevesebbet kap anyós, akkor is tartsd a markodat, és ha nem fizet ki, akkor közlöd, nem mész vele együtt dolgozni.

Ez tiszta, erkölcsös. Ha ezek egyikét sem akarja, akkor csak kihasznál téged.

A "nem adta meg a teljes összeget" az tkp. lopás, ilyennel meg ne álljon szóba a szakács. Talál megbízót manapság 10 másikat.A válasz 96%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/12Időpont júl. 12. 16:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én megmondanám, hogy sajnos nem tudok több hétvégi munkát vállalni, mert találtam egy társat, aki mellett több/jobb fizetést kapok.

A válasz 59%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 37%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/12Időpont júl. 12. 17:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Sztem a mama lenyulja a pénzed. Le merném fogadni h 1150ftos órabérbe lennétek de anyos neked kevesebbet mond h több jusson neki.


Én a helyedbe bevállalnám a munkát, talán a helyszinen el tudod csipni a fönököt(v vkitől elkéred a szervező számát h beszŕlj vele arról h több pénzt szeretnél kint 500ft/óra(kiderülne nem is annyi) és h neked adja a pénzt ne anyosnak.A válasz 93%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/12Időpont júl. 12. 19:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Utolsótól ez nagyon jó ötlet. Még annyit tennék hozzá,hogy a munka elején már megpróbálnák felvenni a kapcsolatot a megbízóval,így már akkor kiderülni a simlisség,és még dönthetsz,hogy maradsz e vagy sem.

A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/12Időpont júl. 13. 02:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nézd! Hetköznapokon dolgozol amúgy? Mond meg, ha hív, hogy nem érsz éppen rá. Ha plusz munkát keresel, keresd magad. Nem tudom hol élsz, de nálunk eg takarítónőt se találni nettó 2000 forint alatt óránként. Ha te meg szakmunkás vagy, 500 forintért el ne vállald. Azzal magadat minősítenéd. Járj utána esetleg, de ha kiderülne h átver mennyivel jobb? Semmivel. Én még az ezer forintot is keveslem. Az esküvőnk 2015-ben volt, fogadtunk szakácsot mert sátras volt, fejenként 25 ezerért és a konyhalányok 15- ert jöttek el (kb 10 órát dolgoztak). Hát itt te nagyon át vagy verve.

A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/12Időpont júl. 13. 04:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

El ne menj ennyi pénzért! Azért nem akar telefonálni, mert ő a hunyó! Elvállalta a melót jóval többért, 1800-2000, aztán keresni akar rajtad, te kapsz 500-at. Ez annyira átlátszó, be ne dőlj neki.

Ha hétvégi melót akarsz, keress önnállóan, sok van.A válasz 91%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/12Időpont júl. 13. 05:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mit tegyek, hogy ne kelljen találkoznom az "anyósommal"?
Közös felügyelet! Mi történik akkor ha a gyerek beteg lesz hosszú ideig, Csak az egyik félnek kell végig ott lenni és kockáztatni a munkahelyét?
Mit csináljak anyósommal?
Miért érzem ezt anyósommal szemben? Mi lehet ez nála?
Anyósommal kapcsolatban ezt hova tennétek?
Lehet kezelni hosszútávon, hogy nem akarok beszélni az anyósommal?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések az Anyós, após rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!