Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ez mennyire egészséges együtté...

Ez mennyire egészséges együttélés? Jogosan nem tetszik ez a helyzet?

Figyelt kérdés

Ha egy 29 éves férfi az anyjával, a nővérével+férjével+gyerekükkel, és a nagyanyjával él egy házban.

(Ja és ő a párom)

júl. 8. 09:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%
Lehet, hogy a párod VELED nem akar osszekoltozni, egyedül meg elvan a szobájában ingyen.
júl. 8. 09:53
 2/20 A kérdező kommentje:

Hu, te aztan annyira tudod:D

Hidd el nem ezértxd

A kapcsolatunk elején ő le akart oda költöztetni csak én nem akartam

júl. 8. 09:55
 3/20 anonim ***** válasza:
93%

3

Vagyis nem ő akart elköltözni a családjától és veled osszekoltozni, hanem azt akarta, hogy te költözz oda +1 főnek az ő népes családjába?

júl. 8. 10:04
 4/20 anonim ***** válasza:
95%
Hát... Nagyobb eséllyel nem lesz egészséges az ilyen együttélés, mint igen. Ha esetleg nagy, többgenerációs ház, és mindenkinek van külön lakrésze/élettere, akkor talán működhet, de szerintem ritka az ilyen.
júl. 8. 10:04
 5/20 anonim ***** válasza:
85%
Egészséges...az a kérdés, hogy azért él-e együtt velük, mert így akarja, így szereti, vagy csak nincs más lehetősége.
júl. 8. 10:17
 6/20 anonim ***** válasza:
96%
Ha valaha külön családot akarsz, rokonokkal együtt lakás nélkül, akkor rohanj és hagyd ezt a srácot. Őt arra nevelték, hogy a gyerek a szülők mellé/alá telepíti az új családját, és sosem lehet olyan súlyú szava az új beköltözőnek, mint anyukának vagy apukának. A nővére már csinálja, te be akarsz ülni ebbe a hintába? Íme a kifogás lista: Csak addig lakjunk velük, amíg megszokjuk egymást. Most addig, amíg gyűjtünk. Most kell a pénz az elöregedett házra. Ha már befektettünk a felújításba, maradjunk még, jó lesz a gyereknek a nagyszülők, uncsitesók mellett. Már kirepült a gyerek, eddig jó volt, miért akarsz elmenni?
júl. 8. 10:31
 7/20 anonim ***** válasza:
17%

szerintem undorító. Parazita mind. A nagyi/anyu nyakába költöznek és még oda is fialnak. Utálom az ilyeneket.

Az egész banda undorító

júl. 8. 10:32
 8/20 anonim ***** válasza:
72%

" le akart oda költöztetni"

Nincsennekég elegen? Ez elmebeteg

júl. 8. 10:33
 9/20 anonim ***** válasza:
81%

#7 Azért ezt így elég merész kijelenteni, nem gondolod?

Az én szüleim is anyai nagyszüleim házában kezdték (3.emeletes családi ház, 2 külön lakrész) én és a tesóm is oda születtünk, aztán, amikor óvodába mentem elköltöztünk sajátba.

Mindketten dolgoztak kamaszkoruk óta egészen a nyugdíjig. Természetesen akkor is mindent maguknak fedeztek, amíg nagyszüleimnél éltünk, csak nyílván lakbért nem kellett fizetniük.

Úgyhogy néha gondolkozz is kicsit, mielőtt leírsz ilyen ocsmányságokat.

júl. 8. 11:07
 10/20 anonim ***** válasza:
41%

Egészséges. Sok helyen évszázadokig bevett szokás volt hogy a családtagok nem költöznek el, hanem egy nagyobb házban élnek. Manapság van ez a szokás hogy le van nézve az ember ha a szüleivel lakik, vagy látogatja sűrűn a szüleit.

Nem értem az embereket miért kell mindenért is a másik embert lenézni, megszólni és kicsúfolni. A kérdésed értelmetlen. Miért nem költözöl oda hozzájuk? :) Szerintem úgy lenne korrekt, különben meg olyan rossz a gazdasági helyzet az országban hogy indokolt is lenne ha szereted a srácot. Bár ha az én barátnőm a hátam mögött ilyen kérdést tenne fel, elgondolkodnék a párkapcsolat jövőjén.

júl. 8. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

6 éve élek együtt a vőlegényemmel. Együttélésünk nem volt sima sosem, a gyerekei és az ex miatt.Azota unoka is van, aki az exszel 1 társasházban...

Mennyire egészséges kapcsolat ez így?Én vagyok túlságosan önző vagy rosszul látom, hogy ennek nem így kellene mennie? Elhanyagolva érzem magam, nincsenek programok, -beszélgetések. Mire hazaér munka után, sokszor fáradt, kedvetlen.

Szerinted egészséges, ha a párod családja a nyakatokra jár/veletek él?

26 éves vagyok és a párom idén lesz 40. Három és fél éve élünk együtt és azonnal kezdeményezte, hogy költözzek hozzá. Finoman szólva beetetett, hogy a tenyerén fog hordozni és egy normális férfinak tűnt, így belementem pár nap után, de megtartottam még a lakásom fél...

Mennyire egészséges vagy sem , ha a szülő együttél közös háztartásban és egy légtérben velünk ? Mennyire hat a párkapcsolatra ?

Édesanyám hozzánk költözött már 8 évvel ezelőtt , mivel sajnos egyedül nem tudja magát ellátni illetve képtelen egyedül élni a kora és betegsége miatt. Testvérem nincs, igy én vagyok az egyetlen lehetősége ahova tudott jönni. Viszont a párommal az utóbbi időben...

Szerintetek ez mennyire "egészséges"? Van ennek köze ahhoz hogy semmi életkedvem, motivációm?

Nos következő a felállás: én 23 éves vagyok(ffi)van egy szakmáról papírom amit nem szeretek és a jelen helyzetben nem is tudnék benne dolgozni ha még akarnék sem. Sem érettségim, sem jogosítványom, semmiről nincs képesítésem kivéve a szakmám. Folyamatosan munkát...

"Egészséges" a férfi szüleinek szomszédjában együtt élni?

Az "anyóssal egy házban élünk" témák alatt sokan írják, hogy ez nem egészséges, mama pici fia, meg ilyenek. Na és a szomszédban lakásról mi a véleményetek? Kertes házakról van szó.

Meddig egeszseges a szulokkel lakni, es illik e hozzajarulni a rezsihez?

Ha egy huszonot koruli gyerek meg a szuloknel lakik,es a fizeteset magara kolti,az normalis?Atlagos anyagi korulmenyek kozt elunk,es jol jonne ha beszallna a koltsegekbe legalabb egy minimalis osszeggel.De termeszetesnek veszi,hogy minden ingyen van neki.Soha se all a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!