Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mi magyarul beszélő szlávok...

Mi magyarul beszélő szlávok vagyunk?

Figyelt kérdés

Tavaly elkezdtem felkutatni a családfámat az 1600-as évek végéig sikerült felkutatnom az őseimet.

Ezek alapján az őseim közt voltak: szlovákok,lengyelek,csehek,ruszinok,németek,flamandok,stb.

Gondolom nem én vagyok az egyetlen,aki ilyen vegyes felhozatalból származik.

Ha a történelmi személyeket nézem akkor,Petőfi ősei szlovákok,Kossuth ősei anyai ágon németek,apai ágon szlovákok.

Puskás Öcsi sváb volt ahogy az aranycsapat több tagja.

Az aradi 13 tagjai közül sokan németek vagy örmények voltak. Zrínyi Miklós horvát volt és Sinkovits Imre szintén horvát ősökkel büszkélkedhet.


[link]

Második honlapon:"A hunokkal és más ázsiai néppel semmilyen (!) közös pont nincs, a finnugorokkal nagyjából 1 százalék a hasonlóság, hoppá. A magyarok, a szlovákok és a csehek DNS-ei közötti különbségek minimálisak, igen, felebarátjaim, az igazi tragédia az, hogy ti genetikailag inkább szlávok vagytok, akik történetesen magyarul beszéltek. "2015. okt. 18. 11:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
11%

Érdekes gondolatok.

Kitudja..meglehet.

Kiderült már az is,hogy a fiunnugor ősök-csak mese volt.

:D

2015. okt. 18. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
60%

Olyan nincs, hogy genetikailag valami népcsoporthoz tartozna valaki - maximum olyan szinten, hogy európai-ázsiai-afrikai.

Emellett mivel a magyarok - márha egyáltalán létezett ilyen népcsoport - már kb ezer éve mindenkivel keveredtek, akik erre éltek, kizárt bármilyen egyértelmü megfelelést is találni.


A hunokkal való rokonság tényleg csak mondaszinten létezhet, ez egyértelmü.

A finnugorokkal soha senki szerint sem volt genetikai hasonlóság, kizárólag csak nyelvi téren áll fenn rokonság.


Az meg, hogy a családfádban mindenféle népet megtaláltál teljesen természetes, egyetlen olyan ember sem ém MO-on, akinek csak egyetlen népcsoportból lennének ösei. (A legtöbben ott tévednek el, hogy csak a férifágakat nézik, pedig a feleségek családját is figyelembe kell venni.)

2015. okt. 18. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
58%

Igen, kedves kérdező felfedezted a spanyolviaszt.

És most mit kellene tennünk?

2015. okt. 18. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi meglepő van ezen? A finnek is genetikailag nagyon hasonlóak és teljesen úgy néznek ki, mint a svédek, pedig a finn nyelvnek az égegyadta világon semmi köze nincs a svédhez. De ugyanígy hasonlítanak pl. az írek is az angolokra. Na most ha te azt gondolod, hogy ebből az következik, hogy az írek voltaképpen angolok (és ők ráadásul ugye javarészt beszélni is angolul beszélnek), akkor menj be Dublinban egy kocsmába, és fejtsd ki ezt a nézetedet az ott iszogatóknak. Elég hamar meg fogják neked magyarázni, hogy téves volt a felfogásod.
2015. okt. 18. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Valóban, ezt már elég alaposan kikutatták. Az itt élő emberek nagy része a csiszolt kőkorszak óta itt élő népesség leszármazottja: [link]


Egyébként a régészek már régóta megfigyelték, hogy a csiszolt kőkor óta sohasem szakadt meg a leletanyag a Kárpát-Medencében, vagyis sohasem halt ki a népesség és jött a helyére egy másik. Szóval a "magyarul beszélő szlávok" helyett mondhatjuk a körüllakókat "szlávul beszélő magyaroknak" vagy éppen mindannyiunkat "különböző nyelveken beszélő ősnépnek". A lényeg annyi, hogy nyelvet elég könnyű váltani, egyszerűen minden ember születésekor bármilyen nyelvet képes megtanulni, magyar anyanyelvű szülők nyugodtan nevelhetik szlováknak a gyerekeiket és fordítva is éppen ilyen könnyen megy a dolog, ellenben a génjeinket egyáltalán nem tudjuk megváltoztatni.


Egyszerűen a környéken élő népesség sokkal lassabban változik, mint a nyelveik, nyilván Hofit ferdíthetném erre: Országok jönnek-mennek, mi maradunk.


Egyébként Bryan Sykes Éva hét leánya című könyvében is pont erről ír, hogy amikor elkezdték az európai népek génjeit vizsgálni, meglepő dolgot fedeztek fel: Annak idején azt feltételezték, hogy amikor elterjedt a földművelés, közel-keleti népek nyomultak be Európába és átvették az itt lakók helyét, mert az egész kultúra megváltozott a földművelés kezdetével. Ellenben kiderült, hogy a kontinens lakóinak csak legföljebb 20% -a tartozik a benyomuló földművelők közé, a többi az bizony az ősi vadászok-gyűjtögetők leszármazottja, vagyis összeurópai méretekben is a legnagyobb változások sem jártak drasztikus népességcserével, hanem a vadászok egyszerűen megtanultak szántani.


Egyszerűen arról van szó, hogy a "Magyar", mint önazaonosság egészen mást jelentett még ötszáz éve is, mint ma.

2015. okt. 19. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim válasza:
86%
Inkább mondanám hogy Közép-Európaiak. Aki kötekedni akar az úgyis elmagyarázza, hogy genetikailag nincs szláv, habár a kötekedők is pontosan tudják, hogy mit értesz a "szlávok vagyunk" alatt. Ahogy előttem is írták a Kárpát-medence már jóval azelőtt lakott volt, mielőtt az ősmagyarok ide jöttek volna. Az itt élő népeknek a honfoglalók a nyelvet és az identitást adták. Ebből következik, hogy a többség sztyeppei, vagy uráli népnek tartja magát. Az ősmagyarok nyelve eredetileg valószínűleg finn-ugor volt, ami török szavakkal lett "felturbózva", majd Európában még hozzá lett adva jó pár szláv, germán és latin jövevény szó. Ha elismerjük, hogy több ezer éve itt élő elmagyarosított indo-európai népek leszármazottai vagyunk, akkor le kell mondanunk, olyan dolgokról, hogy mi a hun sereg tagjai lettünk volna, vagy hogy rokonságban álltunk volna velük. Mondjuk ez leginkább a Jobbikot meg az überszittyabetyár magyarokat zavarná. Pedig ha tetszik ha nem nagyobb eséllyel vannak az őseid között eraviszkuszok, bójok, szarmaták, mint "ősmagyar".
2015. okt. 19. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Aki ismeri a magyar történelmet, az nem csodálkozik.

Az aradi 13-ak pedig egyértelműen a hazájukat védték, ezért lettek mártírok.

Kicsit jobban el kellene mélyedned a történelemben és történelmi földrajzban.


A felvidéki magyarok - ma Szlovákia- magyarok. Magyar az anyanyelvük, magyar a kultúrájuk.

2015. okt. 23. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

"felebarátjaim, az igazi tragédia az, hogy ti genetikailag inkább szlávok vagytok, akik történetesen magyarul beszéltek. "


Ez egy barom.

Felejtsd el.

:-)

2015. okt. 23. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A sok háború miatt is sok betelepítés volt, tehát tovább turmixolták a felhozatalt. Valóban nem vagyunk 100%-os magyarok, de erre már régen rájöttek.
2015. okt. 31. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
És az etnogenezis miatt egyetlen nép sem 100%-osan tiszta, de gondolom ez is kiderült. De ez aljas téma is tud lenni, mivel az eugenika keresett ilyesmit, hogy leválasszon bizonyos népet, különbnek állítsa be a többinél. Viszont a családfával kiderülhet, hogy mi motiválta az elődeim, alkottak vagy romboltak, szerettek és ez a fontos, mert adhat egy tartást és egy irányt.
2015. okt. 31. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!