Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tehetek valamit ebben a...

Tehetek valamit ebben a helyzetben az apámért és a testvéreimért?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Lehet, hogy hosszú lesz, köszi, hogy időt szántok rám.


18/L vagyok. Három testvérem van, 3, 7 és 12 évesek. A szüleinknek éppen a válópere zajlik. Nyár végén anyám egyik napról a másikra kitalálta, hogy el akar válni, hogy apa káros ránk, hogy csak ő akarja nevelni a gyerekeket és hogy apánknak nincs köze hozzánk, és elköltözött a házból a szüleihez, a testvéreimmel együtt. Persze aljas és szemét módon napközben, amikor apám dolgozott, hogy megbeszélni esély se legyen.


Én mindig is nagyon apás voltam, anyámmal viszont soha nem jöttünk ki jól. Anyám engem is vinni akart, de nem mentem, fenyegetett a gyámhivatallal is (még nem voltam 18), de kitéptem a karomat a karjaiból és maradtam apával.


Anyánk azóta nagyon rendszertelenül engedte, hogy apa láthassa a testvéreimet, persze nem karácsonykor vagy újévkor... Hányingerkeltő...


Apával az a baj, hogy még mindig halálosan szerelmes anyánkba, nem tud tisztán gondolkodni, jó anyának és jó feleségnek nevezi, azt képzeli, így visszajön hozzá. Anyánk meg biztos röhög a markába...


Ilyeneket írt a keresetbe, hogy apa fizikailag bántalmazta őt és minket is (engem soha, a testvéreim se számoltak be soha ilyesmiről), meg hogy apának öngyilkos hajlamai lehetnek, mert van egy puskája (apám vadászik, engedéllyel). Stb stb.


Persze a gyámügy is be van vonva, hogy apám bántalmazó...


Anyám azt akarja, hogy apám csak felügyelővel találkozhasson a testvéreimmel. Még nincs bírósági döntés.


Nincs jobb szó rá, gyűlölöm anyámat. Amúgy szerintem egy régi barátnője uszítja, akivel gimis koruk óta nagyon jóban vannak, a csaj pedig mindig is rosszul jött ki apámmal, a csaj emellett mindig fennhangon hangoztatta, hogy neki nem kell gyerek.


Tehetek valamit, hogy a testvéreim visszakerüljenek apámhoz (és hozzám is, nagyon hiányoznak, ők is szeretnek engem, főleg a 12 éves öcsém)?


jan. 2. 15:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnalom, hogy ez tortent. Ilyen esetben a birosag, illetve a gyamhivatal dontese reszben azon alapul, hogy indokoltak-e azok a panaszok, amelyeket az anyad az apad ellen felhozott, reszben pedig azon, hogy az anyad mennyire alkalmas pszichikailag, stb. arra, hogy a gyerekekrol gondoskodjon. Mint irod, "anyámmal viszont soha nem jöttünk ki jól." Mit jelentett ez a gyakorlatban? Elofordult-e, hogy az anyatok fizikailag vagy erzelmileg bantalmazott benneteket, es ha igen, lehet-e ezt valamilyen modon bizonyitani?
jan. 2. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak apádat tudod támogatni a perben is, ami az elhelyezést illeti. Valószínűleg a felügyeleti jogot megosztva kapják meg, hiszen semmi oka nincs arra a bíróságnak, amiért apádnak ne adjon felügyeleti jogot.
jan. 2. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kivizsgaljak hogy igazak-e a vádak, mondjuk ha arra jutnak, hogy hamis vád volt, akkor pont fordítva is sülhet el a dolog.
jan. 2. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb, amit tehetsz, hogy kéred, hogy téged is hallgassanak meg és elmondod, hogy soha semmit nem tapasztaltál, ami erőszakra utalhatna, a tesóidtól sem hallottál ilyet, viszont anyud nagyon megbántott azzal, hogy ilyeneket állít apudról.


Feltehetően a gyámügynél és válásnál is már láttak ilyet. Reméljük hamar rendeződik a helyzet.

jan. 2. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
3%
Ez csak az érem egyik oldala.A probléma nem egyik napról a másikra jelentkezik egy kapcsolatban, valószínűleg elfogult vagy apáddal és nem látod át a másik oldalt.
jan. 2. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Utolsó, hogy ne lennék elfogult, amikor anyám szét akarja szakítani a családot?


Amikor el akart vinni, kérdeztem, hogy miért, meg azóta is többször, mindig az volt a válasz, hogy túl hosszú, és hogy majd felnőttként megértem.


De akárhogy is, a testvéreim volt már, hogy sírtak, amikor vissza kellett menniük, én egyszer próbáltam őket ittartani, anyám meg rendőrséggel kezdett fenyegetőzni... És legyek az irányába megértő?


"Sajnos" fizikai bántalmazás nem volt a részéről (úgy sajnos, hogy most nagyon jól jönne ellene), érzelmi előfordult.

jan. 3. 09:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Mit kellene tennie szerinted? Miért döntött úgy hogy otthagyja apádat? Az hogy te utálod anyád és nem akarsz vele élni, az nem jelenti hogy ő köteles apádtól eltűrni mindent,a gyerekekért sem.
jan. 3. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Hát pl. nem leráznia kellett volna a "túl hosszú" dumával, hanem elmondania, mi a fene van, amikor kérdeztem, nem pedig mindenkit kész helyzet elé állítani.


Ha apa nem mondja el nekem, mit íratott le anyám az ügyvédjével, most is csak a "túl hosszú, megérted majd" duma lenne.


Meg egy hónapja kértem, hogy mondjon egy esetet, amikor apám bármit bántalmazott a családból (külön mondtam, hogy nem napra pontosan kell), de azt mondta, ez nem rám tartozik... Ja, nem rám tartozik, hogy "bántalmazott engem az apám".

jan. 3. 13:52
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

Ha 18 év felett vagy akkor már teljes jogod van felszólalni bíróságon és a gyámhivatali ügyekben elvileg. Szerintem elősször beszéld meg Édesapáddal, hogy te ezt a helyzetet nem látod jónak. A testvéreiddel is beszéld meg mindenképp, kérdezd meg hogy vannak, Mit szeretnének kihez kerüljenek, és tisztázd velük a helyzetet, mert a kisebb testvéreid nem biztos hogy megértik a helyzetet, esetleg lehet hogy anyukád behazudik nekik valamit.

Ha tesóid megértik a helyzetet akkor esetleg még indokként is fel tudod hozni, és ők is tudják bizonyítani.

Harcolj a testvéreidért! Ne hagyd magad!

Remélem sikerülni fog!

jan. 8. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!


Végre sikerült felnyitnom apám szemét, hogy ha enged, azzal azt éri el, hogy a testvéreimet havonta kb pár órára láthatja majd egy gyámhivatali szobában, ahol a felügyelőnek minden szemrándulása gyanús lesz.


Apám felhívta tegnap az ügyvédjét, hogy kérje a tanúként való meghallgatásomat, jövő héten megyünk az ügyvédhez, mert az ügyvéd előtte tudni akarja, én mit tudok elmondani.


Előző héten vasárnap állt nálunk a bál... A testvéreimet anyám hosszas könyörgésre elhozta péntek este, hogy vasárnapig itt lehetnek ("megengedte a nacsasszony", huuu, de hálásak lehetünk, avassák szentté...), hogy vasárnap 5-re értük jön. Na vasárnap 5-re a barátnője jött (aki szerintem uszítja ellenünk) a gyerekekért, hogy anyámnak közbejött valami. Apámmal mondtuk, hogy egy vadidegennek nem adjuk oda a gyerekeket, max anyámnak, mire elkezdtett rendőrséggel fenyegetőzni... Végül anyám jött a testvéreimért 19 órára, dühtől remegve ment el. Ezt egyrészről öröm volt látnom, másrészről attól tartok, hogy a testvéreimen töltötte ki a dühét és az esetleges bosszúvágyát...

jan. 14. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!