Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet "kirepülni"? Semmi...

Hogy lehet "kirepülni"? Semmi esélyét nem látom hogy valah menni fog.

Figyelt kérdés

Itt ülök 20 évesen egyetimstaként édesanyám 40 nm-es házában. egyelőre nem zavar, csak elgondolkoztam azon hogy lassan el kéne kezdeni építeni a saját életem... A baj ott kezdődik, hogy fogalmam sincs hogy fogok én elköltözni innen. Még tanulok, a cslaádom nem olyan aki megengedheti magának hogy a fenekem alá toljanak egy házat. Ott tartunk hogy anyuval együtt is akarnánk költözni, mert ez a hely kiakaszt, de nem tudjuk eladni a házat. Én nagyon vágyom pestre, de ez csak egy dolog. Hitelt nem fogok tudni megengedni magamnak, anélkül meg itt fogom elélni az életem... A másik félelmem hogy anyu beleőrül ha itthagyom... nem heppem elköltözni tőle, mert jól megvagyunk, de nem egyeznek az érdekeink. én pestre szeretnék menni akár panelba is, ő kertet akar, csendes helyen. ezt ennyi pénzből pesten nem valósítjuk meg. És amúgysem élhetek mindig mellette... egyszer felhoztam az albérlet lehetőségét mikor mentem egyetemre egy ismerősömnél laktam volna, elég olcsón, egy héten keresztül minden este sírt.

Ti hogy oldottátok meg? mind az anyagi részét, mind az érzelmi részét...?


2010. okt. 19. 09:57
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
Én tényleg nem szoktam ilyesmibe belekötni..., de ha Pestet nagy betűvel írnád, talán a többi is könnyebb lenne. (Természetesen nem lesz ötösöd a lottón egy betűcserétől, de a hozzáálláson sok múlik.)
2010. okt. 19. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/40 anonim ***** válasza:
Kedves 10.12-es!Ez mind szép és jó amit leírtál,de nincs mindenki ilyen helyzetbe,mint ti,hogy van hol lakni,amíg pénzt gyűjtötök.Ennél fogva nem marad más,mint hitelt felvenni,mert másképp nem tudsz elindulni.Sajnálatos dolog,de ez van.Ha jól megvagytok maradj anyukáddal,biztos félt,hogy,hogy fogsz boldogulsz egyedül.Örülj,hogy van hol laknod,amíg nincs kereseted addig nem igazán tudsz ugrálni.
2010. okt. 19. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/40 anonim ***** válasza:

Először, hogy én hogy oldottam meg (mert kérdezted), utána meg a te lehetőségeidről.


Én az egyetem után költöztem el.

Érzelmi rész: egyszerű volt. Mindig is szabad lélek voltam, és az elköltözés után a szüleimmel való kapcsolat is drasztikusan javult. Megmaradt, és egy kicsit fel is erősödött minden ami pozitív és összeköt minket (szeretet, tisztelet, stb), viszont teljesen eltűntek az együttélésből fakadó napi problémák.


Anyagi rész: még diákkoromban különböző alkalmi munkákból kerestem annyit, hogy tudtam venni hitelmentesen egy kis lakást. Ez még az ingatlanárak drasztikus megindulása előtt volt.


Mit tehetsz te? Manapság már nem olyan egyszerű egy 6milliós lakást összespórolni. Ettől még van a mai világban lehetőség, hogy az anyagi problémáid megold, és akár lakást is tudj venni hitel nélkül. Egyetlen kérdés, hogy te most hogy állsz ehhez a kérdéshez. Érzel-e ellenálhatatlan vágyat, hogy most azonnal kezedbe vedd a pénzügyi helyzeted irányítását vagy csak úgy általánosságban aggódsz. Nem ugyanaz a teendőd a két esetben.

2010. okt. 19. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/40 A kérdező kommentje:

ma 10:22 majdh ivatalos iratban figyelek a helyesírásomra, itt meg abszolúte lesz*rom :) nem lesz könnyebb attól nekem semmi.

egyébként.

természetesen kereset kell. addig nem is várok semmit az élettől, nem ahoz vagyok hozzászokvah ogy minden a számba repül. de a hitelt akkor sem fogom tudni bevállalni, nem lesz olyan keresetem...

2010. okt. 19. 10:34
 15/40 A kérdező kommentje:
késztetést érzek én, de csak a szombatom és a vasárnapom szabad. más napokon 5körül érek haza, olyan munka pedig nincs amit akkor csinálok amikor akarok... szombatra keresek is állást, eddig eredménytelenül...
2010. okt. 19. 10:36
 16/40 anonim ***** válasza:

A szülőről való leválás első fokozata, hogy igenis zavarjon az a hlyzet, hogy a szülővel együtt élsz. Ha nem zavar, akkor veszett fejsze nyele az egész. Saját életet csak úgy lehet építeni, hogy az tényleg a te saját életed, és nem az anyukádé folytatása...


A hozzáállásoddal is probléma van. Először is úgy gondolod, hgoy elköltözni kizárólag hitelmentes, vagy akár hitellel terhelt saját tulajdonú családi házba lehet.

Ki kell ábrándítsalak: nem csak így lehet. Sőt: nem csak anyukáddal lehet!


Fel is sorolod az indokaidat: hogy még tanulsz, és hogy a szüleid nem gazdagok, nem tudnak házat (nem lakást, ugye, hanem rögtön házat) venni neked. Tovább is gondolod: jó, lehet, hogy egy összegben kifizetni a ház (!) árát nem tudják, de még hitelt sem adnának a bankok. Ebben egyébként igazad van. Erre felvetetted az albérlet lehetőségét, persze kizárólag anyuval kettesben. Erre anyu elkezdett bömbölni, mint egy hároméves gyerek...


Itt arról van szó, hogy anyukád érzelmileg zsarol, hogy ne hagyd magára. Ez az, amit eddig nem ismertél fel, vagy ha fel is ismerted, nem tudatosult még benned. Hogy anyukád minden eszközzel megpróbálja megakadályozni azt, hogy a saját életedet éld. És máris visszalyukadtunk az elejére: arra, hogy ellent kell mondani a szülőnek ahhoz, hogy a saját életedet éld, és ne az ő életének folytatását. Talán egy idő után képes leszel azt mondani, hogy "sírás ide, fenyegetés oda, én márpedig xy határidővel elköltözöm itthonról, iskola mellett munkát vállalok, és akár albérletben is, de eltartom magam, anyám meg csinál, amit akar".


Ehhez pedig sok sikert kívánok, és persze sok-sok erőt! :)

2010. okt. 19. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/40 anonim ***** válasza:

Hello.


A sajátomról csak annyit tudok írni, hogy még egyetemista voltam albiztam. Ez jó mert megtanul az ember önállósodni, meg egy kicsit világot lát,bekerül egy nagyváros forgatagába.

De most visszajöttem a szüleimhez, jelenleg munkanélküli vagyok, de remélem mihamarabb lesz állásom.


Mi is úgy tervezzük, hogy anyukáméknál maradunk, és majd ha összegyűlik annyi 2-3 millióból veszünk egy kis házat, mert itt már annyiért is lehet kapni egy kis összkomfortos parasztházat.


De még azon is gondolkozunk, hogy nagyszüleimhez megyünk, mert ők már idősek, és jó lenne, ha nem lennének egyedül.

De ez mégis már önállóbb lenne, mint aszüleinknél, és én úgy gondolom, hogy nekik is nagy segítség lenne.

Szerintem se ciki együtt lakni a szülőkkel.

Egyébként az én anyukám is nagyon aggódott, mikor szegedre mentem, de megszokta. A te anyukád is biztos megszokja majd. én minden hétvégén hazajártam.


Neked azt tudom tanácsolni, hogy próbáljátok egy nagyobb házra cserélni a tiéteket, ahol elfértek kényelmesen, akár majd a pároddal, és talán még egy gyerekkel is.


Azt írtad, hogy 8 millióért ellehetne adni, a házatokat.

ennyiért még szerintem Pest környékén is lehetne találni egy 80nm-es házat. (nálunk kettőért is.)

Én nézegettem a Szegedkörnyéki házakat, és ott is van olyan, hogy 6 millióba kerül egy kertes ház 70nm-es.

Egy kis faluba meg lehet találni nagyon olcsókat.( pest környékén is vannak elöregedő kis falvak)

persze ezek a házak, lehet, hogy nem a legjobb minőségűek, meg régi építésűek, de nagyon jókat ki lehet hozni belőlük. Meg nagyon oda kell figyelni, vásárláskor, hogy megfelelő e az alapozás, tető stb.


És akkor a kertbe lehet zöldséget, gyümölcsöt termelni, amivel lehet egy kicsit spórolni.


A lakáscserével is meg lehet próbálkozni, sokan hirdetnek meg úgy lakást, hogy elcserálni akrják, mert az övék már túl nagy, gyerekek kirepültek stb.


Egy nagyobb lakás, ház nem jelenti feltétlenül azt, hogy drágább, mert az ár sok mindentől függ.

Szerintem ezen lehet gondolkodnotok, a többi meg majdcsak lesz valahogy.

Nagyon előre tervezni mostanában nem érdemes.

Viszont a hitel, és a hosszú távú albérlet, ha van más lehetőség is, nem biztos, hogy a legjobb megoldás.


A csrével is meg lehet próbálkozni

2010. okt. 19. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/40 anonim ***** válasza:

Ja és annyit hozzáteszek az előttem írónak, hogy én igenis szeretném folytatni a szüleim életét.

mert úgy gondolom, hogy amit megteremtettek nekem az szép.


Régen is úgy volt, hogy egy mesterség, élet, stb. apáról fiúra szállt.


Az én déditatám bulgárkertész volt, és én a kertészet hagyományát tovább akarom vinni, mit eddig ha csak hobbiként is de mindenki továbbvitt.


Régen úgy mondták. A diófát az unokájának ülteti az ember( mert addigra nő meg).

Hát én úgy érzem, hogy azt a "diófát" nekünk kötelességünk ápolni.


Az én szegényparaszti családból származó szüleim nem azért küzdöttek a történelem viharain át azért amit megteremtettek, vagy pl. egy darabka földért, hogy azt mi elkótyavetyéljük.

2010. okt. 19. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/40 anonim ***** válasza:

Mindenki így látja, aztán megoldódik.

Ráérsz még. Manapság 28 évesen is elég kirepülni.


A szomszédunk, egy pár. Volt 1-1 millió forintjuk. Ennyit te is össze tudsz spórolni, ha anyukád még 1-2 évig vállalja az egyetem után, hoyg ellát.A 2 millióhoz vettek 1,6 mil hitelt. Vettek rajta eg ygarzont, az volt a jelzálog a hitelre. Anyunál laktak, A GARZONT KIADTÁK. aZ ALBÉRLŐK FIZETTÉK LÉNYEGÉBEN A TÖRLESZTÉST.Közben ugye dolgotak tovább..eladták a garzont, ettek hozzá, vettek egy lakást..s most két gyerekkel eladták a panelt, s az árából alkalmi vétel - vettek a szomszéd utcában egy felújításra váró családi házat-. Apránként megcsinálják. Így a semmiből most Győr ben van eg ycsaládi házuk. Igaz, sokat dolgoztak, sokat spóroltak.


A másik pár, kimentek Németorságba két évre, mindent elraktak, végül még alány elvált apja is a zsebébe nyúlt - amit senki nem várt- s tudott venni egy helyet , egy kozmetikai széket. Így van eg ybelvárosi üzletben egy helye, most jól keres, tud a lakásra gyűjteni.


Anyud majd utánad költözik, amikor akar. A közeledbe. Örökké nem laktok együtt.A gyereknek magát kell nézni, a szülő majd talál megoldást saját magának.Vagy felszed egy pénzes hapsi, még fiatal, szerelmes is lehet..


Nincs tesód sem, akár hárman is lakhattok a pároddla s anyuddal majd, vagy négyen a te kicsitekkel...mi is laktunk 36 nm-en két iskolás gyerekkel. Vettünk emeletes ágyat, s jó. Most van egy 56 nm lakás, új apuka, mindkét gyerek egyetemen, kis pénz nekik a bankban, autó nekünk..sose hittem volna. Pedig volt betegség válás munkanélküliség is.

2010. okt. 19. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/40 anonim ***** válasza:
25 éves vagyok, férjem 27. és itthon lakunk a szüleimnél. mennék, ha lenne hova, ha lenne miből. egyikünk szülei sem tudnak semmilyen szinten sem támogatni minket. hitelt eszünkben sincs felvenni, de lehet hogy nem is adnának még a kettőnk fizetésére sem. albérlet annyira fölösleges pénzkidobás, hogy megint csak nem jó. akkor mi marad? maradnunk kell itthon, így viszont hova szüljek majd gyereket? a sarokba?
2010. okt. 19. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!