Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan idegeskedek, vagy ez...

Jogosan idegeskedek, vagy ez felesleges?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék szépen.

Azt tudni kell rólunk hogy a párom 30+ én meg 17 jövőre töltöm a 18at.

Az én szüleim nem kedvelik a páromat. Az ő szülei engem kedvelnek.

És ha valami folytán, vagy éppen megfogan a kisbabánk..(nem történt még ilyen, de most feltételezzük) es Szüleim ezt nem nézik jó szemmel.. (kiskorú bántalmazása.. vagy megerőszakolása.. de ez ugye jól gondolkodom nem léphet fel mert a 14et betöltöttem, igaz?) feljelentést tesznek a Szüleim a Párom ellen. És én ezek ellen tiltakozom hogy nem történt ilyen. (megerőszakolás,meg hogy nem a beleegyezésemmel történt stb..)

Akkor a párom nem kerülhet börtönbe igaz?

És ha nem is, kerül be. Az elköltözést hogy lehetne megoldani mindenféleképpen bekell töltenem a 18at?

Negatív hozzászólásokat, és "úgy se lesztek együtt sokáig"

"két különböző korosztály vagytok"

"jól elbasztad az életed" stb...

Ezekből nem kérek, ígyis eleget kapom otthon:)

ápr. 15. 07:49
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
88%
Én sem kedvelném, hogy vénülő pasi létére kislányokkal fekszik össze.
ápr. 15. 07:52
 2/63 A kérdező kommentje:
Köszi, a véleményed. Egy Mondtam már tartsd meg ha nem pozítiv jellegű. Ketto, meg nem errol szol a kapcsolatunk😆
ápr. 15. 07:55
 3/63 anonim ***** válasza:
98%

Elöször is, figyelj oda mindig 100 %-ban a megfelelö (legjobb dupla) védekezésre, föleg azért, mert ha 18 évesen leszel terhes, akkor gyakorilatilag semmiféle munkára nem leszel alkalmas, végzettség nélkül. Ez teljesne független a párod korától, ezt CSAK miattad írom.

Másodszor a szüleid semmiképpen enm tudják feljelenteni a párodat, a korod semmiféle problémát nem jelenthet. Ha megpróbálnák, akkor is elküldenék öket, hogy semmi alapjuk nincs erre.

Harmadszor amíg nem töltötted be a 18-at, addit nem költözhetsz el a szüleid beleegyezése nélkül. De a helyedben ezt nagyon alaposan átgondolnám, mert a párod nem köteles eltartani, a szüleid meg szintén nem, ha elköltözöl tölük. Viszont ezzel erösen függö helyzetbe kerülsz, mivel sem végezttséged nincs, sem jövedelmed, ettöl kezdve teljesen kiszolgáltatott lennél. A heyledben elsözör befejezném a középiskolát, szereznék valami szakmát vagy diplomát, és csak akkor költöznék oda bárkihez is, ha nem ö tart el.

Tudom, most nagyon szerelmes vagy, de ennek ellenére próbálj kicsit magadra is gondolni, föleg ami a jövödet illeti. Mèg ha meg is igérné, hogy segít végzettséget szerezni, erre semmi sem kötelezi, és ha meggondolja magát, te jársz rosszul. (A szüleid kötelesek a tanulásodat fizetni, amíg velük élsz, a párod nem.)

ápr. 15. 08:00
 4/63 anonim ***** válasza:
95%

Ha már egy harmincas pasival szűrted össze a levet akkor védekezz, védekezz, védekezz.

Ez a legfontosabb számodra, a saját védelmed érdekében. Nem engedheted meg magadnak, hogy terhes legyél. Először is tanulj, mert szakmát kell szerezned. És legalább 2 évet dolgoznod kell teherbeesés előtt, hogy normális pénzt kapj.

Mert ha nem akkor függő helyzetbe kerülsz. Tök mindegy kitől vagy a pasitól vagy a szüleidtől, de mindenképp függsz.

Szóval ne álmodozz még kisbabákról.

Mert megszívod. És egy baba minden kapcsolatot próbára tesz. Mindet.

ápr. 15. 08:12
 5/63 A kérdező kommentje:

8:00 köszönöm a gyors és biztató válaszod!

Az elköltözésbe nagyon de nagyon gondolkodunk. Nem szeretnénk elhamarkodni.. És a sulit én beszeretném fejezni mindenféleképpen. A baba "ellen" védekezünk mindenképp, mert fogamz. tablettát is szedek. Tényleg nagyon köszönöm hogy pozitivan tudtál válaszolni!😊

ápr. 15. 08:18
 6/63 anonim ***** válasza:
86%

Pedig igazuk van az otthoniaknak abban, amit mondanak. De semmi gond, neked is jogod van elb@szni az életedet. Hajrá.

De amúgy tudod, meddig fogsz kelleni a 30+-osnak? (csak költői kérdés volt)

Amint nem leszel már újdonság, “friss husi” neki, kidob téged, és rárepül egy következő tinire.

Mondanám, hogy ne legyenek illúzióid, de mivel még nagyon fiatal és tapasztalatlan vagy, lesznek. …és persze lesznek olyan tagok is, akik ezt ki is használják.

50/N

ápr. 15. 08:19
 7/63 anonim ***** válasza:
90%

De miért foganna meg véletlenül a kisbaba, nem tudod, hogy lesz, nem tudod, hogy kell védekezni?

Ennyi ésszel amúgy, ami ebből a kerdésből lejött, ne is legyen egyáltalán gyereked. Nagyon buta vagy, hogy ezeknek még utána nézni sem tudsz önállóan, akkor gyereket hogy fogsz nevelni?

ápr. 15. 08:20
 8/63 anonim ***** válasza:
96%

Amiatt nem kerülhet a pasid bajba, mert te 17 éves vagy, emiatt nem kell idegeskedned.

Van más, ami miatt azonban érdemes lenne minimum elgondolkodnod erről a kapcsolatról, de ezt már a többiek leírták előttem. A lényeg: a saját tanulmányaidat és a védekezést helyezd a prioritási lista élére, mert különben nagy eséllyel megszívod az életben.

ápr. 15. 08:21
 9/63 A kérdező kommentje:
8:15 Remélem az életbe több örömöd lesz mint itt amit kiélsz😊 ez az egyik másik meg. Nagy betűkkel írom mégegyszer hogy nem fogunk gyereket vállalni ameddig nem lesz munkahelyem, nem lesz keresetem. Amivel kitudunk mindent fizetni, és normális körülmények között tartani a gyerekünket!
ápr. 15. 08:22
 10/63 anonim ***** válasza:
85%
Az ilyenekből (is) lesznek az egyedülálló anyák.De az sincs kizárva, hogy mivel a pasidnak sincsen sok esze, belőle lesz egyedülálló apa.Ugye elvileg felnőtt létére meg sem fordul az agyában, hogy tini Gizikének egyszer csak beüt, hogy nem látott még más farkat.A gyerek meg minden csak nem szórakoztató, hanem kőkemény meló 18 évig.
ápr. 15. 08:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!