Hogyan éljünk békesen együtt, ha apu élettársa egyszerűen képtelen leszállni rólunk?
2 generációs a ház, tehát simán és kényelmesen elférnénk. A hölgynek van 2 gyereke is, ők is velünk laknak. A férjemnek és nekem 3 gyermekünk van. A gyerekek korban hasonlóak. Apu eddigi élettársai eddig valahogy mindig felfogták, hogy hol a határ.
Nyilván, mikor apu egyedül van, akkor nem főzött külön, csak ha kedve volt, én főztem mindenkire a sajat konyhámban, esetleg nap vegén beugrik váltani pár szót. A mostani élettársa a gyerekekkel együtt meg valahogy mindig nálunk lyukad ki. Bevásárolok, megfőzök, kiteszem a lábamat a házból és visszatérve egy csatatér fogad. Hiába van neki is konyhája, a miénk jobban felszerelt címszóval hozzank hár főzni es szépen kiszolgalja magát mindenből is. Nem csak a konyhában, máshol is kutat és nagyon dühítő mikor azt hiszem, hogy valami van otthon, majd látom, hogy csak hűlt helye.
Amikor szólok, hogy ezt nem így beszéltük meg, még ő van megsértődve, hogy nekem könnyű, mennyivel felszereltebb az én konyhám, mennyivel több cuccunk van mint nekik, nem érti miert irígykedek. A gyerekei szinten így viselkednek. Kérdés nélkül bejárnak a mieink szobájába és elveszik, ami tetszik nekik. Amikor be mertük kulccsal zárni, akkor meg ők voltak megsértve, hogy nem bízunk bennük.
Apu sajnos nagyon papucs, a ne veszekedjünk típusú. Tőle túl sok segítségre nem számithatok ebben.

válasza:

válasza:

válasza:Ha kétgenerációs ház - mármint ha tényleg az -, akkor ti egy teljesen külön lakrészben vagytok, a lakásotok technikailag is elkülönül a másik résztöl.
Ebben az esetben a lakásotok ajtajára rendes zárat kell szereltetni, és bezárni az ajtót.
Akkor is, ha elmentek, meg akkor is, ha otthon vagytok, csak azt és csak akkor engedtek be, ami nektek megfelelö.
Ha az élettárs megsértödik, magánügye.

válasza:

válasza:

válasza:Zárd az ajtót, ne legyen kulcsa hozzá. Meg kell mondani, hogy ne járkáljon csak úgy át.
Esetleg venni neki ajándékba valami konyhai cuccot amit hiányol a másik konyhából és finoman megjegyezni, hogy most már akkor nem kell nálatok főznie

válasza:"Apu sajnos nagyon papucs, a ne veszekedjünk típusú. "
Egyetértek #9-cel, te csak zárd be az ajtókat, veszekedni max. az élettárs fog utána, azt meg csitítsa csak az apád (aki amúgy tud élni, unoka korú nevelt gyerekkel gondolom nem egy maga korabeli asszonykát újított be...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!