Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan éljünk békesen együtt,...

Hogyan éljünk békesen együtt, ha apu élettársa egyszerűen képtelen leszállni rólunk?

Figyelt kérdés

2 generációs a ház, tehát simán és kényelmesen elférnénk. A hölgynek van 2 gyereke is, ők is velünk laknak. A férjemnek és nekem 3 gyermekünk van. A gyerekek korban hasonlóak. Apu eddigi élettársai eddig valahogy mindig felfogták, hogy hol a határ.

Nyilván, mikor apu egyedül van, akkor nem főzött külön, csak ha kedve volt, én főztem mindenkire a sajat konyhámban, esetleg nap vegén beugrik váltani pár szót. A mostani élettársa a gyerekekkel együtt meg valahogy mindig nálunk lyukad ki. Bevásárolok, megfőzök, kiteszem a lábamat a házból és visszatérve egy csatatér fogad. Hiába van neki is konyhája, a miénk jobban felszerelt címszóval hozzank hár főzni es szépen kiszolgalja magát mindenből is. Nem csak a konyhában, máshol is kutat és nagyon dühítő mikor azt hiszem, hogy valami van otthon, majd látom, hogy csak hűlt helye.

Amikor szólok, hogy ezt nem így beszéltük meg, még ő van megsértődve, hogy nekem könnyű, mennyivel felszereltebb az én konyhám, mennyivel több cuccunk van mint nekik, nem érti miert irígykedek. A gyerekei szinten így viselkednek. Kérdés nélkül bejárnak a mieink szobájába és elveszik, ami tetszik nekik. Amikor be mertük kulccsal zárni, akkor meg ők voltak megsértve, hogy nem bízunk bennük.

Apu sajnos nagyon papucs, a ne veszekedjünk típusú. Tőle túl sok segítségre nem számithatok ebben.

nov. 4. 06:43
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
100%

A kétgenerációs ház ugyanaz, mint két egymástól független lakás egy házban.

Ha egy panelban vagy társasházban laknál, akkor is nyigva hagynád a lakásod ajtaják, nehogy megsértödjön a szomszéd vendége, hogy nem tud bejárni hozzád?

AZ egyetlen értelmes megoldás, hogy zárod a lakást, az élettárs meg majd megszokja

nov. 4. 08:21
 12/56 anonim ***** válasza:
88%

Nemcsak az apu papucs, hanem Te is! Már bocsi.

Ahogy elolvastam, az jön le, hogy az a nő lett a "főnők" és mindenki elviseli, pedig ahhoz a házhoz lakáshoz semmi köze nincs, oda vitte a pereputtyát, apukát lepippantja, és enyém itt minden, kihasznál téged is, mert te sem akarsz konfliktust. Nagyon jól ki ismert már, tudja, hogy megalázkodó vagy, konfliktuskerülő, egy igazi kígyó ez a nő!!

Apuddal beszélj, hogy bassza ki minél hamarabb, mert ez a nő le fogja nyúlni a házat, aláírat apuddal papírokat, végrendeletet, és a végén Ti mentek az utcára!

Vagy mindenképpen írassa rád, erre a nőre semmit, ha még nem tette meg. Legalább haszonélvezeted legyen Neked, vagy gyerekeknek!!

Nagyon figyelj oda!

Keress ügyvédet, ez a haszonélvezet elintézése nem nagy összeg, de ne legyél hajléktalan!

nov. 4. 08:34
 13/56 NPeti11 ***** válasza:
81%
Jézus! Adnák neki olyat! Apád nagyon nagy papucs. Zárd nyugodtan és maradjon a saját részénél!
nov. 4. 08:41
 14/56 anonim ***** válasza:
100%

Igenis zárni mindent, és ha megkérdezi nem bízol bennünk, akkor mond meg, hogy nem!

Meg te sem járkálsz be hozzájuk, úgyhogy húzzon a pics@ba! Aztán kész.

Ne foglalkozz vele, ha nem köszön nem, a te párod, számodra egy idegen ember!

nov. 4. 08:41
 15/56 anonim ***** válasza:
80%

Szegény apád kifogott egy igazi aranyásót!

Csak Te fogod meginni a levét, meg a gyerekek az a baj.

nov. 4. 08:44
 16/56 A kérdező kommentje:
Sajnos nálunk az ő feljáratuk a mi nappali/konyha/előszoba területéről nyílik, azokat nem tudom lezárni csak a szobákat. A mérőórák külön vannak, a ház 1/1 az enyém, apunak csak a fenti részre van haszonélvezete még kb 4 évre, a lenti részre és a telekre nincs.
nov. 4. 08:44
 17/56 anonim ***** válasza:
13%
Mindenképpen keress ügyvédet, mondd el mi a helyzet, mit tanácsol, hogy lehetne megoldani, hogy halála után is ott éljetek. Ez fontos nagyon, ne halogasd! Pénzbe kerül, de inkább az, mint utcára kerülj!
nov. 4. 08:50
 18/56 anonim ***** válasza:
15%
Mióta van együtt apáddal?
nov. 4. 08:53
 19/56 anonim ***** válasza:
100%

Ó hát ha nem elég felszerelt apád konyhája, akkor hozza el a nő a saját cuccait, eddig volt saját konyhája, nem?

Ne hagyd magad mert a fejedre nő teljesen.

nov. 4. 08:58
 20/56 anonim ***** válasza:
100%
Rajtatok keresztül mászkál az egész pereputty? Na én ezt nem bírnám!
nov. 4. 09:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!