Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez normális?

Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés
Ismerős család: Apuka villanyszerelő, és ő tartja el az egész családot. Anyuka nem dolgozik, csak Szül. 6 gyerek utána tavaly 43 évesen kitalálta, hogy ő még babázni akar. Ikrek lettek. Közben a legnagyobb lány már 18 és most ő is Terhes. És azt mondja hogy az Apa tartsa el őket is a férjével, már be is költöztek a házban a szülőkhöz az életársával (családi ház laknak).
febr. 7. 22:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%
Szegény apjuk
febr. 7. 23:00
 2/15 Metionin ***** válasza:
74%
Dehogy az. Sajnos van ilyen rokonom, nagyon gáz.
febr. 7. 23:04
 3/15 A kérdező kommentje:
Huh, ez ennyire általános?
febr. 8. 00:28
 4/15 anonim ***** válasza:
89%
Én nem mondanám általánosjak. Persze vannak élősködők, nem is olyan kevesen, de ez nagyon szélsőséges eset. Ilyen alapon a 18 éves lány és a férj akár pl. a férj nagybátyjához is költözhetne, az is ugyanilyen életszerűtlen megoldás lenne.
febr. 8. 01:50
 5/15 anonim ***** válasza:
66%

Teljesen normális az, ha egy pár maga dönt arról, hogyan kíván élni. Nekik az a megfelelő, hogy apu dolgozik, anyu meg gyereket nevel. Nem, nem ő találta ki, hogy babazni akar 43 évesen, hanem a férjével ketten döntöttek így.

A 18 éves férjezett nő eltartasa alapvetően a férje dolga, de ha aput ez nem zavarja, akkor téged miért erdekel?

Sosem értettem miért kell más életébe beleszolni. Nekik így jó. Neked ez miért faj?

febr. 8. 06:37
 6/15 anonim ***** válasza:
79%

A jó Isten mentsen meg attól, hogy egy pillanatra is támogassam ezt az életet, de annyit engedjetek már meg megjegyezni, hogy azért 6 gyerek mellett senki nem lógatja a lábát otthon.

Ettől a konkrét esettől eltekintve, ebben a helyzetben, ha olyan az egyik szülő fizetése, egyszerűen jobb választás, hogy a másik otthonmarad. Ekkora családnál még azt is el tudom képzelni, hogy így is kell segítséget fogadni, vagy bébiszittert, vagy bejárónőt - nem feltétlenül, de van az a helyzet, hogy elkellhet a háznál.

8 ember ellátása azért nem semmi, sem házi munka, sem pénzkeresés szempontjából. Nem tudom hogy élnek meg egy villanyszerelői fizetésből, de nagy valószínűséggel rossz szakmát választottam.

Egyébként egy gyerek megfoganásához 2 ember kell, nem egyedül az anya felelőssége, hogy ennyi gyerek van. Ha az apa nem akarta volna őket, akkor gumit húz vagy elmegy vazektómiára (kizárva azt a szörnyű eshetőséget, hogy a nő nem mond igazat a fogamzásgátlójának alkalmazásáról...)

febr. 8. 07:41
 7/15 anonim ***** válasza:
94%

Úgy élnek, ahogy nekik megfelel.

Viszont szerintem nagyon nagy kockázat ennyi embert egyetlen fizetésből eltartani. De talán tudatosan készültek arra az esetre is, ha apukával történne valami és a fizetése kiesne.

febr. 8. 08:39
 8/15 Socorro ***** válasza:
100%

Csatlakozom az elottem szolohoz (#6), azert 8 gyerek altalaban nem csuszik be veletlenul, hanem kozos dontes, es egy ekkora csaladot menedzselni eleg nagy feladat. Logisztika, elelmezes, tanulas, jatek, fozes, mosas, takaritas, betegapolas, stb - aki szerint anyu csak babazik es a labat logatja, az meg nem vezetett gyerek mellett haztartast... (Induljunk ki abbol, hogy neveli is a gyerekeket, nem ugy nonek, mint a gomba.)

Nekem szulokent a nagylany huzasa lenne csalodas, felelotlensegnek es pofatlansagnak tartanam ennyi idosen igy babat vallalni mas kontojara. Az apja helyeben nem vennem a nyakamba a fickot is, ot biztos nem tartanam el, es valami hatart szabnek az onallosodasuknak. A gyerekemet es az unokamat segitenem bizonyos eszszeru korlatok kozott, de nem esz nelkul - akkor majd a vegen nyolc csaladot kellene az apanak eltartania?!? Ez nem jo uzenet a tobbi gyerek fele se.

febr. 8. 09:00
 9/15 Enola8 ***** válasza:
73%

De neked ehhez mégis mi közöd? Semmi.

Amúgy azt sem értem, hogy miért "a nőre" van kihegyezve, hogy: "a nő úgy döntött, hogy babázni akar", amikor egy gyerekhez még mindig kettő ember kell.

Anyuka ÉS apuka úgy döntöttek, hogy vállalnak még gyereket. Ennyi.

Egyébként meg hat gyerek mellett nagyon nem "láblógatás" az élet. Hogyne.

Unokatesómék öten vannak tesók, plusz én is sokszor jártam hozzájuk nyaranta, és egyáltalán nem azt láttam, hogy az anyukájuk a lábát lógatná. Épp ellenkezőleg, rengeteg meló volt az öt gyerekkel, amit ő vitt, amíg a férje dolgozott.

Nekik sem "a nő akart" öt gyereket, hanem közös döntés volt.

febr. 8. 10:46
 10/15 anonim ***** válasza:
56%

És apuka miért nem tudott gumit hozni? A pisis 18 éves kislány aktuális pasikájára (ja bocs, “élettársára”) meg miért nem mondott egy nagy büdös NEMET?

Tudod, ki babázna a nyakamra meg pláne költöztetne valami kant a házamba. Itt apuka rendesen balek a felesége meg a saját gyereke irányába is és ez viszont csakis az ő hibája. Hiába próbálod áldozatnak beállítani, maximum a saját hülyeségének áldozata.

febr. 8. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!