Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyád vagy anyósod mennyire...

Anyád vagy anyósod mennyire osztogat kéretlen tanácsokat? Akár a háztartás vezetésében, akár a gyereknevelésben, bármiben?

Figyelt kérdés
Nekem például most, hogy terhes vagyok, nagyon sok kéretlen tanácsot osztogatnak...
ápr. 28. 14:26
1 2
 1/13 Metionin ***** válasza:
89%
Állandóan, mindkettő :D Anyámmal a "beszélgetés" konkrétan annyiból áll hogy megkérdezi mit csinálok, majd elmondja hogy az miért szar és hogy kellene csinálnom. Anyósom nagyobb de általános dolgokban osztaná az eszet de ő is nyilvánvaló dolgokat közöl úgy, mintha nélküle hülyén halnánk meg. Gyerekem szerencsére nincs de a lányának van, oda is állandóan szarja a spanyolviaszt. Az van, hogy szól nekik az ember, megsértődnek, egy ideig nyugi van, aztán újrakezdik.
ápr. 28. 14:36
 2/13 anonim ***** válasza:
89%

Folyamatosan le kell állítani és befogni a füled, amikor újra kezdik. Mindig kaptam tanácsokat, mióta a férjemmel összeköltöztünk. Az első terhességgel csak bővült a témakör. Az egyik mama már kurzusokra jár, hogy megmondja, hogy kell szakszerűen gyereket nevelni és megmondhassa nekem, mit nem látok jól. Persze csak segíteni akar, mondja, de egyre idegesítőbb. Én az elején megállítom és megkérem, hogy mások gyerekét diagnosztizálja, engem késő, az én gyerekemet meg majd én megoldom.

Tudom, hogy más örülne ilyen hozzáállásnak, de állandóan és kérés nélkül csak teher, ha elkezdi.

ápr. 28. 14:52
 3/13 anonim ***** válasza:
65%

Anyám anno folyamatosan osztotta, konkrétan mindenre, felulbiralt mindent. Együtt élünk, így könnyű volt. Anno megfogadtam, hoyg én sosem fogom ezt tenni a gyermekemmel. Hat de... Bizony ha látom, hogy olyat csinálni, amit nem kellene, vagy épp nem csinál valamit, amit kellene akkor szólok. Egyre kevesebbet ugyan, mert csak balhe van belőle, így inkább megcsinalom, amit lehet. Ha elkoltoznek végre akkor ez a beleszolas is sokkal kevesebb lesz.

Anyamrol tudom azóta, hogy a gyerekemet nézte első körben, nem akart rosszat, de nagyon eltulozta, én már csak olyankor szólok, amikor nagyon nagy problémát látok, de azt is próbálom inkább magam megoldani

ápr. 28. 15:18
 4/13 anonim ***** válasza:
69%
Időnként háztartási. Szólok olyankor, hogy a sajátján izgul jön ne az enyêmen, mert akkor házimunkázok magamnak amikor én akarok vagy szerintem szükséges.
ápr. 28. 16:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"miért nem úgy csinálod,mint a Móni? A Móni nem így szokta. Kérdezd meg a Mónit" nekem ez megy az agyamra.

Móni a sógornőm.

ápr. 28. 16:22
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Akadtak. De bólogatok, megköszönöm, aztán úgy csinálom, ahogy akarom, vagy jónak látom. Értem én, hogy felneveltek x gyereket száz éve, de a sajátomat én ismerem, mert én vagyok vele a legtöbbet. A háztartásban is szeretem, ha úgy vannak a dolgok, ahogy a mi családunknak praktikus. Egy idő után megszokták és nem pakolásztak, mert mindig kiakadtam, hogy nem találok semmit.
ápr. 28. 18:48
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyósom nincs, anyukám még él. Bőségesen osztogatja a kéretlen tanácsait, mindent jobban tud. Nála ez egyébként munkaköri ártalom: időtlen idők óta tanár, hozzászokott, hogy a tanteremben ő az egyetlen, aki tudja a megoldást mindenre, ezt a magánéletben sem tudja abbahagyni.

Most már tudom kezelni: nagyrészt telefonon kommunikálunk, ott előadja a maga elméleteit, hogy mit hogyan kellene, én bőszen helyeselek rá és neki ennyi elég is. Szerencsére csak annyi a vágya, hogy rábólintsanak az ötleteire, azzal már nem foglalkozik, hogy ellenőrizze, tényleg megvalósította-e a másik, neki elég a tudat, hogy igaza volt. Így aztán én megadom neki az örömöt, hogy ő gondolta jól, elégedetten fekszik le aludni, majd tök másképp intézem az életemet, mint ahogy ő gondolta. De nem zavarja, mert mikor nagy ritkán személyesen látogat meg, akkor elmondja, mit hogy változtassak meg, rábólintok és utána egy hónapig elégedett, hogy ő jól megmondta, a gyerek meg rábólintott. Nem érdekli, hogy tényleg oda tettem-e azt a bizonyos poharat, ahová szerinte kellett volna.

ápr. 28. 20:21
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon. Mindent is tud mindenkinél is jobban.
ápr. 28. 21:26
 9/13 anonim ***** válasza:
Egyik sem, soha. Az anyósomnak van néhány hülye ötlete, de nem tukmálja. A férjemnek mondja el és megbeszéljük. És egyáltalán nem minden ötlete rossz.
ápr. 28. 22:59
 10/13 anonim ***** válasza:
Egyik se.
ápr. 28. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mi lehet az oka, hogy a mai anyukák egy nagy része egyszerűen nem tud ellátni egy(esetleg két) gyereket és egy háztartást?

Miért mindig az apukák mosnak, főznek takarítanak, pelenkáznak, anyukák meg "foglalkoznak" a babákkal. Anyáink, nagyanyáink hogy tudták megoldani, hogy pelenkamosás, vasalás, szoptatás-fejés stb mellett még többnyire főtt vacsorával is tudták várni férjeiket, mégis...

Hogy bírjátok vezetni a háztartást, kertet két kicsi gyerek mellett?

Nyilván olyanok válaszára lennék kíváncsi, aki hozzám hasonlóan nagyobb (100+ nm-es) házban él, tehát van kert is. Otthon főz, nem rendel. Nem tisztaságmániás, de szereti a rendet. Szóval, ti hogy csináljátok, hogy bírjátok? :) Nálunk 2 kicsi van, egy 2,5 éves...

Az mi már, mikor egy anyuka semmit nem csinál egész nap, délig, délutánig alszik, tévézik, a telefont nyomkodja, barátnőzik a háztartást a férj...

Nem főz, nem mos, nem takarít, a gyerekhez is a férj kel fel mindig, a férj csinál mindent. Az anya meg tesped az ágyban pizsamában egész nap, és panaszkodik, meg hízik szépen. Régen ilyen nem volt. Mire a gyerekek felkeltek, az apa már rég munkában volt, az anya...

A szüleitekre mennyire számíthattok a családi ügyekben? (gyereknevelés, háztartás vezetés)

Pl mikor várandósok voltatok, anyukátok mennyit segített? Vagy mikor megszületett a gyerek, vagy csak mikor férjhez mentetek/elköltöztetek? Az normális ha egy 4 hónapos kismama helyett mindent megcsinálnak, és csak fekszik egész nap?Az édesanyja főz helyette,...

Miért nem elfogadott ma már, ha egy nő otthon marad és a gyerekneveléssel, háztartással foglalkozik?

Én azt látom, hogy van értelme, de általában lenézik azokat, akik így gondolkoznak.Mondjuk férjemmel egy állásponton vagyunk ilyen téren, na de a társadalmi elvárás nagyon más....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!