Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyád vagy anyósod mennyire...

Anyád vagy anyósod mennyire osztogat kéretlen tanácsokat? Akár a háztartás vezetésében, akár a gyereknevelésben, bármiben?

Figyelt kérdés
Nekem például most, hogy terhes vagyok, nagyon sok kéretlen tanácsot osztogatnak...
ápr. 28. 14:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Anyos probalt de mwgmontam neki h kizart h megfogadjam szal feleslegesen ne strapalja magat. En hazam en haztartasom en gyerekem!

Neha meg igy is elejt felmondatot de aztan eszbe kap.

ápr. 29. 06:33
 12/13 anonim ***** válasza:

Anyám, ha beengedném az életembe. Részben emiatt sem teszem. Néha találkozunk családi eseményeken, de ennyi. Az életében nem lépte át a férjemmel közös házunk küszöbét és nem is fogja. Soha.

Semmi szükségem a kéretlen okoskodására, elég volt belőle annyi, amíg egy fedél alatt kellett élnünk.

ápr. 30. 10:35
 13/13 anonim ***** válasza:
Nálunk ilyen gond nincs. Anyám nem él, anyósom meg nem léphetné át a lakásunk küszöbét míg itt lakok. Hál istennek nem is akarná, leszarja a családját nagy ívből. Tart is tőlem, mert egy karakán embernek ismert meg. Engem nem oktathatna ki egy olyan ember olyan múlttal és jelennel ami neki van.
máj. 1. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mi lehet az oka, hogy a mai anyukák egy nagy része egyszerűen nem tud ellátni egy(esetleg két) gyereket és egy háztartást?

Miért mindig az apukák mosnak, főznek takarítanak, pelenkáznak, anyukák meg "foglalkoznak" a babákkal. Anyáink, nagyanyáink hogy tudták megoldani, hogy pelenkamosás, vasalás, szoptatás-fejés stb mellett még többnyire főtt vacsorával is tudták várni férjeiket, mégis...

Hogy bírjátok vezetni a háztartást, kertet két kicsi gyerek mellett?

Nyilván olyanok válaszára lennék kíváncsi, aki hozzám hasonlóan nagyobb (100+ nm-es) házban él, tehát van kert is. Otthon főz, nem rendel. Nem tisztaságmániás, de szereti a rendet. Szóval, ti hogy csináljátok, hogy bírjátok? :) Nálunk 2 kicsi van, egy 2,5 éves...

Az mi már, mikor egy anyuka semmit nem csinál egész nap, délig, délutánig alszik, tévézik, a telefont nyomkodja, barátnőzik a háztartást a férj...

Nem főz, nem mos, nem takarít, a gyerekhez is a férj kel fel mindig, a férj csinál mindent. Az anya meg tesped az ágyban pizsamában egész nap, és panaszkodik, meg hízik szépen. Régen ilyen nem volt. Mire a gyerekek felkeltek, az apa már rég munkában volt, az anya...

A szüleitekre mennyire számíthattok a családi ügyekben? (gyereknevelés, háztartás vezetés)

Pl mikor várandósok voltatok, anyukátok mennyit segített? Vagy mikor megszületett a gyerek, vagy csak mikor férjhez mentetek/elköltöztetek? Az normális ha egy 4 hónapos kismama helyett mindent megcsinálnak, és csak fekszik egész nap?Az édesanyja főz helyette,...

Miért nem elfogadott ma már, ha egy nő otthon marad és a gyerekneveléssel, háztartással foglalkozik?

Én azt látom, hogy van értelme, de általában lenézik azokat, akik így gondolkoznak.Mondjuk férjemmel egy állásponton vagyunk ilyen téren, na de a társadalmi elvárás nagyon más....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!