Bonyolult a helyzet. Kívülállótól rálátás?
Alaphelyzet: 4 vagyunk házasok. 36 vagyok, a nejem 26. Van 8 éves nevelt lány és van egy 3 éves közös fiúnk.
4:30 körül kelek a munka miatt 5-kor indulok, 15-re érek haza. 22-kor aludni megyek.
A gond nem ezzel van. Hanem a gond ott kezdődik, hogy a feleségemet zavarja, hogy megromlott a házasságunk. A 8 éves 21-kor megy aludni, aztán a nejem van legalább fél órát a fürdőszobában. Az utolsó fél órában fáradt vagyok és zombi. Hiába iszom literszámra az energiaitalt, nem bírok 22-nél tovább fennt lenni. Közben ez őt zavarja, míg engem is. De nem tudok mit tenni,mert 4 és 4:30 között kelek.
Ilyenkor mi lenne jobb?
Újra 20-kor elaltatni mindkét gyereket?
A feleségem is mondjon az igényéről?
Mondjak fel és abszolút ne dolgozzak?
Tanácstalan vagyok.

válasza:Nappal nem tudjuk. Kicsi a ház hozzá. Senkire sem tudjuk bízni a gyerekeket. Magunk vagyunk.
Napi szex már nincs. Legfeljebb csak heti. Egyre csökken rá az igényem is.

válasza:Igen, feküdjön korábban a 8 éves is, a nejed meg ne utána menjen a fürdőbe, hanem még mikor fenn vannak a kölkök.
Az energiaital pedig egészségtelen, csak ront az alvásminőségeden. Az természetes, hogy este fáradt vagy, hisz korán is kelsz.
Azt sem lehet, mert az nem a gyerek érdeke.
Ráadásul ő ezen a téren tisztaságmániás is.
Még új munkahelyen is gondolkodtam, de az meg sehogy sem jön ki jól.

válasza:Hajnalban ébreszd a vágyaddal az asszonykát. Vagy belemegy, vagy elgondolkodik.
Itt nem csak nálad pattog a labda.

válasza:Összegezzük, mii is a sorrend?!
1. Egy párkapcsolatban / házasságban fontos a szex, és pont.
2. Az energiaital NAGYON egészségtelen, ezt inkább ne!
3. Érthető a tisztaságmánia, meg a gyereknek is fontos az anyja, és persze azt is értem, hogy kicsi a lakás, de azért a fürdő használatát meg lehet oldani, és ösztönözni lehet a gyereket is a kicsit korábbi csendes pihenőre!

válasza:4
Mi nem a gyerek érdeke? Ha korábban fekszik? Ez marhaság. Rosszat biztos nem tesz. Egy nyolcéves simán lefeküdhet nyolckor. Max. hamarabb felébred és akkor mi van?
Teljesen normális, hogy 10-kor fáradt vagy, hiszen korán kelsz. SEMMIKÉPP ne idd literszámra az energiaitalt, elképesztő rosszat tesz. Akkor már inkább kávé, esetleg zöld-vagy feketetea. (De abból se literszámra.)
Én azt a megoldást látom, hogy hamarabb fekszik mindkét gyerek.

válasza:7!
Szerintem az már gyerekbántalmazásnak minősül. Nem tesz jót a lelkivilágának. És mi van, ha önállóan tanulná meg az esti rutint, fürdést, stb?
Kávét nem szeretem. Legfeljebb ezt a pocket coffeet szoktam zabálni.

válasza:És mi lenne, ha nem minden nap küzdeném a szervezeted ellen? Ennek a napi fél óra zombulásnak semmi értelme. Inkább legyen olyan nap, amikor már akár 8-fél 9-kor lefekszel, és akkor lehet másnap jobban bírnád az ébrenlétet. Bár nekem tetszik a reggeli szex ötlete is :)
A hétvégékkel mi a helyzet amúgy?
(A gyerekek alvása utáni fürdőszobai tollászkodást én sem értem...)
Kapcsolódó kérdések:
Van egy lány ismerősöm. Jelenleg terhes. Az apa lelépett és magára hagyta terhesen a lányt. A lány szülei nem tudják ki az apja a babának. A lány azt kérdezte tőlem hogy hazudhat e a szüleimnek azt hogy én vagyok a gyere apja?... Nyilván nemet mondtam. De ilyet...
Sziasztok! Anyának van egy új párja kb 35 éves, neki van egy lánya aki velem egy idős 16/16 évesek vagyunk de az a lany egy idegesítő hárpia, raakaszkodik anyámra amivel alapból baj nem is lenne mivel a "neveloanyja" nyilván ne utalja de az már idegesítő mikor anyámmal...
Tudsz ebben segíteni? Minden ott kezdődött, hogy kisgyerekkorom óta anyám és a párja konkrétan majd 20 éve, éjjel nappal veszekedtek és az egész életünk az erőszakról szólt. Az elmúlt néhány évben többször külön váltak. Anyu azóta sem engedi el igazán. Felelőtlenül...
Most a párom szervezte hogy tartsuk meg de pont azon a hétvégén a gyerekemnek programja van délután ahova el kellene vinni kocsival.Igy akkor nem tudok nyugidtan bulizni koccintani holott az én szülinapom is van tartva...igy szóvá tettem hogy ez igy nem jó legyen...
Hosszú lesz, bocsi! Elsőnek is azzal szeretném kezdeni, hogy mindkét álláspontot, vagy bármilyen választ elfogadok, hisz az ember ettől nehezebb helyzetben nem igazán kerülhet, és megértek mindenkit. Talán ezért inkább a tapasztalatok jobban érdekelnének, de jöhet...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!