Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi köze a papucsnak a papucsfé...

Mi köze a papucsnak a papucsférjhez?

Figyelt kérdés

aug. 30. 15:53
 1/5 anonim ***** válasza:
82%
Az asszony otthoni papucsa alatt lapul.
aug. 30. 16:03
 2/5 elistvan ***** válasza:
20%

1 perces google keresés:

A kifejezés a „papucskormány” szóból ered. Arra utal, hogy a férj nem a saját feje után megy, hanem otthon a felesége „kormányozza”, és a férfi a feleség akarata alatt áll.

forrás: e-nyelv magazin

aug. 30. 16:37
 3/5 anonim ***** válasza:
75%
Német eredetű eredetileg papucshős majd papucsférj lett. Arra utalva hogy a férfiak csizmát hordtak a nők meg ittjon a kapucsot és a férfi a csizma helyett a papucs mellett marad, tehát átadta az irànyítást az asszonynak. A nő hordja a nadrágot kifejezés kb ugyanez.
aug. 30. 16:37
 4/5 anonim ***** válasza:
17%
Azóta a férjekre mondják, akik papucst hordanak
aug. 30. 18:43
 5/5 anonim ***** válasza:
25%
Avval kell verni a fejét ha nem fogad szót.
aug. 30. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Vannak itt olyan papucsférjek, akik szeretik ezt a szerepet nem kényszerből viselik el?

Élvezi,ha egy nő dominál felette az élet minden területén ő hozza meg a döntéseket..

Kinek a hibája, ha valaki papucsférj lesz?

A férjé? A feleségé? Mindkettőé? Senkié? Rövid válaszokat válnék, kíváncsi vagyok, mennyire egyeznek meg az én véleményemmel.

Az anyósom az őrületbe kerget az okoskodásával. Mit tegyek, hogy leállítsam?

13 hetes kismama vagyok. Az anyósom egy végtelenül önző nő, az első heteket pokollá tette a hisztijével, de mostanra megnyugodott, és úgy tűnik, örül a gyereknek. Legalábbis azért, mert vásárolgathat neki. Engem kicsit ez is idegesít, vélhetően a hormonok miatt, de így...

Ismertek-e olyan anyát (és feleséget), aki a "szájával tartja össze a családot"; miben nyilvánul meg ez?

A kulcsszavak alapján csak sejtésem van a dologról, de a kifejezést én is csak úgy hallottam.

Olyan létezik, hogy előre megmondható valakiről, hogy papucsférj lesz?

Nehezen ismerkedem, mivel nem vagyok az a rámenős típus. Két éve részt vettem egy tanfolyamon, ahol (mivel egy éves volt) elég jól összekovácsolódott a társaság. Az egyikük megkérdezte "költőien", hogy nekem vajon milyen nő lesz az, akivel majd összejövök. Erre a...

Papucsférj vagy munkamegosztás?

Páromat műtötték gerincsérvvel,amikor a nagyobbik gyerkőc 2 éves volt,ekkor a lábadozása alatt felcserélődött a házimunkában a szerepünk,én fát vágtam,hordtam,festettem,ő pedig mosogatott,porszívózott.Ez a "szokás" berögzült és mindenféle munkából mindketten kivesszük...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!