Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Már megint az anyósom?!...

Már megint az anyósom?! Elegem van! Mosott, lányom tápszerét citrommal ízesítette, bevágta a körmét, és tönkretette a ruháját! Másfél óra alatt!

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Az előzmények tömören: két hét múlva elköltözünk anyósoméktól vidékre, aminek anyós nagyon nem örül.

Bővebben itt: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..


Tegnap egész nap itthon voltam a 3 hónapos kislányommal, mostam, főztem, meg a szokásos dolgok. Mire a párom este nyolckor hazaért, már többnyire mindennel készen voltam, csupán két tucat babaruha ázott a lavórban, úgy gondoltam, hogy este már nem indítok el még egy mosást, majd reggel. Ezen felül a szennyeskosárban volt még néhány színes és fekete ruha - mániákusan mosok: fehéret fehérrel, halvány színeset halvány színessel, sötét színeset sötéttel, feketét feketével. Plusz amiről messziről szaglik, hogy engedi a színét, azt is külön mosom, valamint a pirosakat. Így többnyire el tudom kerülni, hogy beszínezzék egymást, vagy hogy a fehér ruhák beszürküljenek.

Mikor a párom hazaért, még el kellett mennünk vásárolni, mert már csak 2 db pelenka volt itthon, és popsitörlővel is nagyon gyéren álltunk. Megkértük anyóst, hogy legyen kedves figyelni a picire, amíg mi elszaladunk - ő ezt szívesen vállalta is, egy-két beszólással megspékelve.

Tőle is kaptunk egy listát, hogy mit kellene hoznunk, és kb. másfél óra alatt bevásároltunk.


Amikor hazaértünk, a kislányom éktelenül sírt, kb. mint akit nyúznak. Éppen akkor tette le az ollót anyósom - mint kiderült megpróbálta levágni a lányom körmét (amit három napja én magam vágtam le), és egy PICIT megcsúszott az olló, mert hát olyan apró a gyerek keze... Bevágott a bőrbe, szerencsére nem vérzett nagyon. Már ekkor is eléggé zabos voltam rá, de nem szóltam semmit, nem akartam veszekedni. A következő, amit észleltem, hogy a lányomon lévő bodyval sincs minden rendben - egy egyszerű kis body Mickey egeres mintával. Csak eddig nem volt az egér fölött kék ég, és az nem is csillogott... Mikor párom rákérdezett, anyós elmondta, hogy a gyerekek szeretik a csillogó dolgokat, úgyhogy színtelen körömlakkal kicsit bekente a ruhát, és szórt rá az én körömfestéshez használt kék csillámporomból.

Mindezt úgy, hogy a gyereken rajta volt a ruha. És persze a mi szobánkban, a padlószőnyegen. Nem értette a felháborodásunkat, ő csak jót akart, és a pici is nagyon élvezte... Mi meg a gyerekkel együtt csillámot sz*runk három hétig. Mivel jutott mindenhová - páromnak ma reggel épp a füléből halásztam egy-két csillogót, pedig este felporszívóztam, ágyneműt cseréltem...

És ha ez nem lett volna elég a tegnap estéhez, amikor végre hármasban maradtunk, oda akartam adni a lányomnak a tápszert, amit anyós előtte elkészített. A kicsi viszont folyton nyomta ki a nyelvével, vágta a pofákat. Néztük, hogy mi lehet a baj, míg végül párom megkóstolta a tápit. Mint kiderült, olyan durván citromos volt, hogy még egy felnőttnek is becsületére vált volna meginni, nemhogy egy három hónapos gyereknek... Márpedig ha nem tévedek, a Milumil Optima nem szokott citromot tartalmazni ilyen letális mennyiségben...

Ekkor már párommal mindketten őrjöngtünk. Nem mentünk le, hogy kettészedjük anyósomat, csak azt mantráztuk, hogy még két hetet kell kibírnunk, még két hét és elköltözünk, és megegyeztünk, hogy a picit soha többé nem hagyjuk kettesben a nagyanyjával - noha eddig valahányszor ő vigyázott rá, soha nem volt ilyen gond, mindig normálisan viselkedett és ellátta.


Azonban, ha mindez nem lett volna elég, ma reggel szembesülnöm kellett azzal, hogy anyósom valóban az idegösszeroppanás szélére akar sodorni - hogy utána vigyorogva lelökjön.

Ki akartam mosni a tegnap beáztatott babaruhákat - azonban a lavór üres volt. Csodálkoztam, ezért megkérdeztem apóst, hogy nem látott-e véletlenül néhány gyanúsan viselkedő babaruhát, amelyek tarisznyával a vállukon és térképpel a kezükben éppen szökési terveken agyalnak. Mondta, hogy anyós tegnap levitt tőlünk valamit, és berakta mosni.

Mint kiderült, a szennyeskosár tartalmával együtt.

Szerintetek mennyire fognak jól állni a lányomnak a f*slilára és hibridzöldre mosott ruhák? Többek között a tesómtól karácsonyra kapott rózsaszín plüss tréningruha, vagy a barátnőméktől KÖLCSÖN kapott 7 darab aranyos SCAMP és NEXT rugdalózó, body... Basszus, olyan drágák, hogy kettőt sem tudnék megvenni a barátnőméknek, nemhogy hetet!!!


Könyörgöm, adjon valaki tanácsot, hogy hogyan bírjam ki a további két hetet... Én nem egyszerűen meg fogok őrülni, hanem ámokfutásba kezdek, ha ma este összetalálkozom anyósommal!

Ez a nő eddig többé-kevésbé normális volt! Sosem csinált ilyeneket, pláne nem ilyen mennyiségben!


És még mielőtt valaki kötekedne: azért nem vittük magunkkal a kicsit vásárolni, mert nincsen autónk, ezért buszoztunk az Auchanig és vissza, ráadásul baromi hideg volt.


2012. febr. 7. 09:14
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, jobb is , hogy kiadtad a dühödet, most talán te is kicsit meg tudsz nyugodni és később sem lesz gond a felgyűlt dühvel. Nagyon megértelek én nem tudom, hogy bírnék egy ilyen emberrel együtt élni, Isten segítsen, hogy soha ne kelljen. Viszont ne arra gondolj, hogy jaj Úristen még két hét, hanem arra, hogy MÁR CSAK 2 hét és megszabadulsz tőle. Nem olyan sok idő ez. Egy percre se hagyd egyedül a picit, vagy ha mégis muszáj, akkor kösd lelkére annak a boszorkánynak, hogy ilyen körömlakkos affér többet ne legyen, mert te legközelebb az ő hajába fogod belekenni, hangsúlyozd, hogy a gyerek semmiféle ápolásra nem szorul, hozzá ne merjen nyúlni, illetve a táp az úgy jó ahogy van, ha már mindenáron adni akar neki.

Én egyébként nem értem mi van manapság az anyósokkal, nagymamákkal. Napok óta ez az X. ilyen természetű kérdés, és mindegyik helyen tényleg az anyós tűnik idegbetegnek. Mindenesetre neked kitartást kívánok erre a két hétre, remélem később jobb lesz!

2012. febr. 7. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/41 anonim ***** válasza:
100%
hogyha elmentek valamerre zárjátok be azokat a helyiségeket amiket használtok. tudom h nem kéne de muszáj.....
2012. febr. 7. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/41 anonim ***** válasza:

Szia! Lehet kapni talán DM-ben vagy Müllerben is szinmentőt. Ez talán a ruhákat helyre tudja hozni.

Nem tudom milyen néven fut de asszem ez segiteni fog.

Egyébként én is igy mosok: fehér(apa cuccai egy adag,5poló 5 gatya és 5 zokni,meg fehér nadrág és köpeny) világos én ruhám,világos gyerek ruhái,sötétek.


Szerintem ezt a két hetet már próbáld meg kibirni!Nyugalom!Párod mit szólt az eseményekhez?

2012. febr. 7. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

Ha semmilyen mas megoldas nincs, akkor a gyerekruhakat fesd be ruhafestekkel!

En columbus markajut hasznaltam mar, ez nagyon olcso es jo is. Festes utan alapos ecetes-vizes oblites, majd szaradas utan meg egy mosas es adhatod is pici gyerekre is, nem lesz semmi baja a festektol!

Lent lathatsz szinskalat, ugy remlik, hogy kb 15 dkg ruhahoz kell egy csomag festek:

[link]


Tobb szin van, akar 2-3 szinut is vehetsz es eldontheted, hogy melyiket milyenre fested, hatha azert jobban fognak uj szinben mutatni, mint az osszemosott szinnel.

Csak a nagyon muszalas cuccokat nem fogja be, de mivel babaruharol van szo, igy gondolom, hogy tobbnyire pamut.

2012. febr. 7. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/41 anonim ***** válasza:
és én még azt hittem hogy ma nekem sz@r napom van.
2012. febr. 7. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/41 anonim ***** válasza:

Hát ezek az anyósok.

Sok kitartást, míg el nem költöztök.

2012. febr. 7. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű, hogy ezt a két hetet más kibírjátok fél lábon is, de szerintem ettől függetlenül minden sérelmedet fel kéne hoznod az anyósodnak. Biztos nagyon buta és most azt hiszi hogy ő állandóan segít, csarébe te átnézel rajta. Mondd el neki hogy nem szoktunk citromot adni a babának és nem öntjük le csillámporral, stb... had érezze rosszul magát, ne csak magadba fortyogj.
2012. febr. 8. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/41 A kérdező kommentje:

Bocsássatok meg, hogy eddig nem válaszoltam, közben továbbfejlődtek a dolgok: anyós kijelentette, hogy akkor ebben a hónapban fizessünk nekik 80.000 forintot, amiért itt lakhattunk! (Basszus, hát ők ajánlották fel, hogy költözzünk nyugodtan ide, amíg elkészül a ház!)

Ráadásul tegnap este óta a férjemmel is faséban vagyunk.

Hurrá.

2012. febr. 9. 08:25
 29/41 anonim ***** válasza:
100%
Én erre csak azt tudom mondani, hogy szó nélkül fizessétek ki (már ha tudjátok) viszont bármikor bárhogyan kérik a segítségeteket, akár pénz, akár az, hogy egy délelőttre átmész takarítani, közöld velük, hogy te azzal a 80ezer forinttal minden olyan segítséget amit ők adhattak volna kifizetted. De, ha ennyire kell nekik valami, akkor előbb adjanak érte pénzt. Van ám bőr a képükön, nem is értem ,hogy az ilyen hogy nevezi szülőnek magát...
2012. febr. 9. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/41 anonim ***** válasza:

Jaj, hova alacsonyítja le magát ez a némber, most komolyan? Én nem fizetnék neki, vagy megmondanám, ő meg fizesse ki a kisbabád teljes ruhatárát, amit tönkretett!

A férjeddel is anyós miatt vesztetek össze?

2012. febr. 9. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!