Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések

A kérdés

Nagyon gonosz vagyok ha nem szeretem a párom gyerekét? Már mindent megpróbáltam de nem megy! Meg akartam felelni, de nem megy! Elfogadom hogy van, de nem szeretem!

12 éves fiú,már 5 éve vagyok páromnál,van egy 3 éves lányunk. Az ő születése nem befolyásolta a fiúval való kapcsolatomat,mert az előtte sem volt másmilyen. Szószerint a hideg kiráz a gyerektől. A viselkedése,a jelleme. Mindig is el volt kényeztetve,egyedül még most sem tud rendesen fürdeni,egy szendvicset nem készít el,ki kell nyalni a seggét,ha itt van,minden 7 végén, rá külön be kell vásárolni,édességen meg kólán él,úgy viselkedik mint egy 5éves,közben annyira buta és mindig ostobaságokat beszél. Hajnal 6kor már fent van 7végén és követeli a reggelit. Apa persze mindent elnéz neki,ő pedig ezt kihasználja,mivel az apja csak arra jó hogy mindent megvesz neki amit kiejt a száján. Mikor nincs itt meg fel sem veszi az apjának a telefont,nem érdekli. A kishugát állandóan piszkálja,idegesíti. A nővérét,aki velünk él (párom nagylánya),leköpi,inzultálja. A nővérét szeretem,de őt nem tudom. Ha itt van fenekestül felforgatja az életünket. Folyton ki kell szolgálni,párom el is várja. Most meg azzal álltak elő hogy ideköltözne. Na már nekem ez sok! Igy sem birom. 2 szobánk van,1 a lányoké másik a mienk. Hol lenne ő? Mikor itt van ígyis köztünk alszik! Ráadásul a kicsi oviba megy,én meg vissza dolgozni. Emelett hogy lássam még el ezt a gyereket is,aki teljesen másként nevelkedett? Rendetlen,állandóan pakolok utána,mindig lesni kell minden lépését! Tudom hogy a párom fia,és neki ő az első,de nem akarok egész életemben csak nyelni. Költözzek el én?

 2013. jan. 6. 21:54  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3
Nem vagy gonosz.Vannak ilyen gyerekek akiktől az ember hátán feláll a szőr is.Attól,hogy gyerek még lehet kibirhatatlan.Miért is kéne az életed igy leélni?Oks tudtad mikor hozzá mentél gyerekei vannak.De gondolom arról szó nem volt neked kell fel nevelni.Nevelje az anyja meg az apja az ő feladatuk.Az meg főleg köztetek alszik 12évesen.Biztos nem engedtem volna meg.Mond meg a párodnak őszintén te ezt nem vállalod be.Oldja meg máskép

A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 11/21Időpont 2013. jan. 7. 08:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

hát köszönöm a hasznos válaszokat,aki meg olyan negatívakat írt az gondolom még csak hasonló helyzetben sem volt. Mi az hogy csak a saját "kölkömet" vagyok képes szeretni? Amugy nem kölök,hanem gyerek,kölyke a kutyának van. A párom 15 éves lányát szeretem és Őt érdekes módon nem kell kiszolgálni,mégsem húzza a száját. Ő is idegbajt kap az öccsétől,mert őt is csak csicskának nézi a gyerek,már beszélt az anyjukkal is (a lány),de az a nő pont úgy viselkedik ebből a szempontból mint a párom,kényezteti a gyereket,nem szol rá,stb,a nagylányt meg lesz@rja,nem a semmiért él velünk. Amugy meg sem mertem kérdezni miért akar ideköltözni,mert párom úgy örül mint majom a farkának. Pedig anyjánál is mindene megvan. Azt mondta párom hogy majd a kicsi átköltözik a mi szobánkba,a fiú meg a nagylányhoz. Hát ebből csetepaté lett,de párom mindenkit lefújt,hogy kuss,alkalmazkodni kell!! Ja és ne hasonlitsuk már össze kedves 2. válaszoló mikor egy 3 éves meg egy 12éves után rakunk rendet,pakolunk. Amugy nevelés kérdése,a 3 éves lányom már elpakolja a játékait,mert ugyebár őrá rászolhatok,mert a sajátom de a 12 évesre nem mert az tabu? Ez is milyen már? Ja próbáltam én már hogy kirakok mindent aztán csináljon kaját. Ne tudjátok meg hogy nézett ki a konyha!A párom meg most el van vakulva! Állandóak emiatt a viták is. Már gondolkodtam hogy hazamegyek anyumék. Még a munkahelyem is közelebb lenne. Számomra most minden ami eddig létrejött egy csapásra omlik össze! Persze mindig a nőnek kell tűrni meg nyelni,meg alkalmazkodni. Ha nem meg fel is út le is út. A kapcsolatba fektetett munka meg hol térül meg? Pedig a lány is szeret,az anyjához alig megy,szóval most ezt nem kéne kiélezni arra hogy nekem más gyereke nem kell,én most csak a kissrácról beszéltem.

# 12/21Időpont 2013. jan. 7. 08:45 Privát üzenet
Hát nem lennék a helyedben. A kis srácot, meg úgy fenéken billenteném, hogy csak mohogna apukájával együtt. Micsoda dolog az, hogy kettőtől elvár és megkövetel valamit, míg a harmadiktól nem? Nem is csoda, ha így elvan cs"szve az fiú gyermek. Ne hogy már 12 évesen még minden a szájába legyen adva. Én a 5 és 7 évesemnek nem hagyom, hogy ugráltasson olyanért, amit maga is megtud tenni, akkor mikor lesz önálló? Egyébként az egészet elrontottad a legelején. Már az első alkalommal nem kellett volna engedned semmit, se azt, hogy kiszolgáltassa magát se azt, hogy kettőtök között aludjon, ha nincs hely lehet reggel jönni este menni, de nem köztetek aludni. Szerintem tessék a sarkadra állni és kerek perec megmondani, hogy te ezt így nem vagy halandó csinálni, mert ez nem normális és nem egészséges. A legjobb az lenne, ha a nagylány is ott lenne és melléd állna, ha pedig nem tetszik, akkor lehet elgondolkodni a további lépéseken, ha kell akkor egy kis időre a szétköltözésen is. Hogy van a lakás, amiben éltek, kié, vagy albérlet, mert ezen is lehet taktikázni, ha esetleg a te házad, akkor több jogod van akár neked tetsző új szabályokat is felállítani. Mondjuk az sem lenne rossz dolog, ha nyomatékosan megkérdeznéd kedvesed, hogy neki csak egy gyereke van, hogy csak annak az igényeit tartja fontosnak és a nagynak és a kicsinek nincsenek igényei, amit ki kell elégíteni?

A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 13/21Időpont 2013. jan. 7. 09:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szerintem a következőt beszéld meg a pároddal. (Most leszámítva azt, hogy nem nagyon van hely, tételezzük fel, hogy abban megoldható az alkalmazkodás)

Mondd meg neki, hogy eddig vélhetően elégedett volt azzal, ahogyan a közös gyermeketekkel bántok/bánsz. Biztosan, hiszen együtt neveltétek őt. Na most ha ezzel elégedett volt, akkor ha ideköltözik a fiú, akkor onnantól kezdve rá is azok a szabályok fognak vonatkozni, amik a közös lányotokra. Mindenben, egyformán. A fiúnak immáron te (is) szabhatsz határokat, de a legjobb lenne együtt megtenni. Kérd meg, hogy hármasban (párod, te, fiúgyerek) üljetek le még az összeköltözés előtt, és mondjátok el a gyereknek, hogy ha odaköltözik, akkor x és y szabályokat be kell majd tartania. Férjedet kérd meg, hogy álljon ki melletted. Akkor is és később is, legyen következetes.

Ha ott él, akkor rá is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a többiekre. Nincs kivételezés. Pároddal értesd ezt meg elsősorban. Párod pedig a gyerekkel értesse meg, hogy rád is kell hallgatnia mostantól. Nem azért, mert te hirtelen a gyerek anyjává léptél elő. Hanem azért, mert veled él egy fedél alatt. Így az alkalmazkodásnak kölcsönösnek kell lennie.A válasz 92%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 14/21Időpont 2013. jan. 7. 10:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
kisfiu elvalt szulok tipikus hule gyereke lett A ferjed meg a buntudat vezerli rossz dolog ez es veszelyes A geyrekbol egy boldogtalan felnott lessz beloled meg idegbeteg ha igy megy Allj a sarkadra es a ferjed vedd elo minden gyerekre ua szabaly vonatkozik egy csaladban fiu vagy lany Persze korahoz igazitva Aki nem bena kiszolgalja magat hiszen keze laba van es esze is.Sajnos ez a viselkedes jellemzo az elvalt szulok geyrekere manipulalnak es keresik a figyelmet nem szabad belemenni.Meg kell nevelni a gyereket semmi extra semmi kenyeztetes pont mint a masik ketto.Kemenyen hatarozottan kell keszelni ot aludni pedig mindenki a sajat agyaban alszik nem a szulokkel mert az nem jo a fejlodes szempontjabol beteges dolog.

A válasz 56%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 47%-ban hasznos válaszokat ad.
# 15/21Időpont 2013. jan. 7. 13:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
tökéletesen megértelek, hasonló helyzetben vagyok, párom lánya lassan 16 éves semmit nem csinál, azt hiszi ő a királylány. Nagyon nehéz jól dönteni, azt minden képen le kell szögezni, h egy ágyban alvás nincs! Ha nincs más megoldás legyen a 3 gyerek egy szobában! A párod arra nem gondol h egy serdülő fiút fektetne veletek egy ágyba? ő simul majd hozzá, vagy a gyerek hozzád? Ez valóban beteges bármelyik gyermekvédelmis dobna egy hátast! A legfőbb szövetségesed a nagy lány lehet. Kívánom, h mielőbb normalizálódjon a helyzet, bár ez nekem nem sikerült. Mindenre van kifogás, őt mindenki megérti, én meg egy gonosz mostoha vagyok. Anyuci meg röhög a markába, és több mint két éve így megy. Szeretem a párom, próbálom megérteni szegény kicsikéjét, h milyen trauma érte, h lesz...ja az anyja, de ezek a gyerekek nagyon jól átlátják, h apuci mögé bújva hogy mérgezhetik meg egy család életét! Drukkolok neked!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 88%-ban hasznos válaszokat ad.
# 16/21Időpont 2013. jan. 7. 18:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

köszönöm az utolsó két válaszolónak is meg minden válasz hasznos volt. Az biztos,hogy mostmár a sarkamra fogok állni,nem megy mindig csak nyelni,nyelni,nincs értelme. Persze,hogy beteges ,a gyerek este is úgy alszik el az apjával,hogy majd megfulladnak úgy ölelkeznek,zavarbaejtő,a két csajszinak egy puszit nem adhat mert a srác már vinnyog. Amugy a nagylány szerint az anyjával is ilyen,azon is folyton csüng. Még mindig egy 6 éves szintjén van,ami már nem aranyos inkább idegesítő. Egészséges nevelés kellett volna neki amit a szülei csesztek el már az elején,csak mások isszák meg a levét. Igen majd a naggyal összefogunk és kitalálunk valamit,mert például ő csak rám számíthat.

# 17/21Időpont 2013. jan. 10. 19:26 Privát üzenet

17


Tudod ilyen mostoha mellett mint te vagy, nem csodálkozom, hogy a gyerek igy viselkedik.


A gyerekem közelébe nem engednék ilyen embert mint te vagy. A közelébe sem.A válasz 3%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
# 18/21Időpont 2013. jan. 10. 19:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

No és ugyan miért nem, a Jóisten megáldjon, utolsó?

Azért, mert határokat akar szabni egy elkényeztetett gyereknek? Szerinted normálisan vielkedik így, ahogy van?

A fejemet a guillotine alá merném rakni, hogy PONTOSAN TUDJA, mi mindent elérhet így az apjánál, ezért viselkedik így. Rájátszik a fentebb említett elvált szülők gyerekének mindkét szülő csak jót akar tényállásra. Ennyi. Mielőtt még azzal jönnél, hogy dehát a válás miatt van.

Attól, hogy elváltak a szülők, még lehet normálisan viselkedni egy 12 éves már nem is olyan kicsi gyereknek.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 19/21Időpont 2013. jan. 10. 22:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90
A kérdező kommentje:

köszönöm az utolsó válaszolónak is:)

A 18-as válaszhoz meg csak annyit, hogy nem érdekel, te biztos egy elvált feleség vagy aki féltékeny a párja jelenlegi feleségére és félti tőle a gyerekét ennyi:) Sokkal több olyan eset van ,hogy az ex feleség 100-szor gonoszabb mint ezer mostoha, azok írnak ide mindig ilyeneket, minden ehhez hasonló kérdéshez.# 20/21Időpont 2013. jan. 11. 11:21 Privát üzenet
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Nagyon alattomos és gonosz dolog lenne velük szemben? 14/l
4 éve nem beszéltem a tesómmal, de nem is hiányzik. Gonosz vagyok?
Kicsit kezd már elegem lenni mit tegyek? (többi lent)
Minden kapcsolatot szakítsak meg az anyámmal? A véleményetekre vagyok kíváncsi, Ti mit tennétek a helyemben?
Gonosz vagyok, mert nem támogatom a szüleim kapcsolatát? És nem megyek haza karácsonyra? Ti megtennétek?
Hogyan változtassak a negativ hozzáállásomon? Nem akarok ilyen lenni!

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!