Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Miből fogunk...

Mit csináljak? Miből fogunk élni? Hogy fogok munkát találni?

Figyelt kérdés

Apuka úgy döntött, hogy elhagy minket. Én jelenleg GYES-en vagyok 1,5 éves fiúnkkal. Amióta bejelentette (2 hónapja) nagy erőkkel munkát keresek, de semmi. Egy hónap múlva aktuális a szétköltözés, addig még fizetjük közösen ezt a lakást, de utána nem tudom, hogy mi lesz. Összesen 2 év munkatapasztalatom van a szakmámban (de az elég jó referenciákkal), van 3 diplomám (rokon szakmák). Eddig vagy 30 helyre küldtem önéletrajzot és motivációs leveleket, egész nap feladatokat írok (mert mindenhova kérnek szinte próba munkát), és eddig egy helyről jeleztek vissza, onnan is azt, hogy nem. Persze, ha nem találok semmit, akkor kénytelen leszek akár takarítani, hogy megéljünk, de egyszerűen nem tudom ezt elképzelni. Úgy érzem, hogy minden téren padlóra jutottam. Amikor megismerkedtünk, évfolyamelső, köztársasági ösztöndíjas voltam az egyetemen, nagy reményekkel. Még gyerek mellől is dolgozgattam itthonról, most meg hirtelen sem párom, sem családom, sem lehetőségeim. Ő meg vígan éli világát, építi a karrierét. Mi lesz így? Fogok munkát találni egyáltalán? (Budapest)

Köszönöm a válaszokat2014. márc. 28. 13:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36%
Hova kellett sietni a gyerekkel? Most legalább lenne több tapssztalatod, nem 2 év meg a gyerek?! Hova fogsz így kelleni? Sehova.
2014. márc. 28. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
16%

És mégis, mi ez a 3 diploma? Mert munkakeresésben nagyon nem mindegy, ezt gondolom te is tudod.


Én ilyen béke-párti vagyok - de mi az, ami miatt a másfél éves gyerek mellett/ellenére szétköltöztök?


A lakásra a hitelt hogyan vettétek fel? Közösen vagy a te nevedre? Mert ha közös, akkor gondolom a kolléga úr nem várja el, hogy te fizesd ezentúl egyedül.

Hogy fogsz munkát találni? A végzettségedtől függ, de valószínűleg nehezen.

Miből fogtok élni? Ha találsz munkát, a végzettségednek megfelelőt, akkor meglesztek azért valahogy. Ha valami kényszermegoldásba kényszerülsz bele, akkor nehezen.

Mit csinálj? Ne pánikolj. Először a megélhetést kell biztosítani - illetve átgondolni hogy hogyan is lesz: a srác nem léphet csak úgy meg minden kötelezettsége elől. Úgyhogy az álláskeresés közben beadagolni neki a helyzet pontos ismerete alapján, hogy mikre számíthat.


A szüleid?

2014. márc. 28. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
89%
Miért kell sok embernek bunkónak lenni. Amint látszik a kérdező tényleg elvállalna akár takarítást is, de három diplomával a kezében teljesen megértem. Mivan akkor ha van egy 1,5 éves kisfia, miért kell mindenben a rosszat nézni, ha akkor szeretett volna gyereket vállalni nincsen azzal semmi baj. Más tészta, hogy rengetegen vannak akik szétmennek, függetlenül attól, hogy 20 vagy akár 30 évesen vállalnak gyereket. Szerintem biztosan fogsz munkát találni, ha először nem is a legjobbat, mellette próbálhatsz még munkát keresni. Sok sikert kívánok! :)
2014. márc. 28. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Tudtommal ez már nem ilyen egyszerű, hogy "akkor elmegy takarítani".

Takarítók a legritkább esetben vannak szerződéssel 8 órába bejelentve.

Ha az én munkahelyemet nézzük, nagy multi, ide délután jönnek, szerintem 4 órába. Legtöbb helyen 4 órásak.

Sajnos 2 órásat is tudok, bár alig hittem el. Egy barátom anyukája.

De ami a legfurább nekem, hogy tudtommal jó ideje már a takarításhoz is végzettség kell. Akik benne vannak a munkakörükben, azoknak nem, de az "újaknak" ebből is vizsgázni kell. Javítsatok ki, ha tévedek, mert érdekel is a dolog.

De ezt már úgy hallottam, tanítják. Tisztítószerek, vegyi anyagok, stb., már takarításhoz is bizonyítvány kell.

Tudom, szomorú, de amikor én takarítókat látok, akár egy irodaházban, akár egy plázában, sokszor nagymama-korú nőket látok.

Többen kérdezték, milyen diplomák? Írd le, hátha tudnak neked jó tippeket adni, amikre még nem is gondoltál!

2014. márc. 28. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
76%
Már leírta
2014. márc. 28. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy mar ezzel is probalkoztal de ha megsem akkor en adok neked egy jo tanacsot. Ne csak az ujsagokban, interneten stb. jelentekzezz a munkakra mert nagyon sok csak fantom hirdetes. Lehet a munka mar nincs is meg.

Szepen irj egy levelet, hogy XY vagy, ilyen es olyan vegzetseggel es milyen munkat keresel. Ezt a levelet kuld el nagy multicegeknek, gyaraknak vagy barhova ahova jelentkezni szeretnel. A cegek veboldalain megtalalod ki a HR vezeto vagy az illetekes akinek elkuldheted e-mailbe. A level vegere meg ird oda, hogy ha barmilyen munka van amire ugy erzik alkalmas vagy akkor jelezzek neked.

Edesapam tavaly igy kapott 7 helyrol visszajelzest es ebbol 3 helyen sikerult neki az interiuja es termeszetesen az egyiket el is fogadta. Egyik melo sem volt meghirdetve sehol a 7-bol. Internettel hiaba probalkozott (mernok).

En kulfoldon elek es en is igy talatam melot a logisztikan. Hiaba kerestem a szakmamba aztan elkezdtem en is interneten irni a levleket es elkuldtem cegekhez a HR vezetoseghez. Kaptam is visszajelzesekt, interjukra hivtak, hogy igenis keresnek ilyen szemelyt. Volt olyan ahonnan pl. azt is irtak, hogy valaki gyesre megy 5 honap mulva es ha nem talanek 3 honap mulva sem melot akkor szolljak es interju... Nekem is igy sikerult. Hidd el interneten en is elkuldtem rengeteg oneletrajzot, regisztraltam es szinte sehonnan nem jeleztek vissza. Ha elveszitenem a munkamat en egyenesen ezzel kezdenem.

En is ugy voltam vele, hogy elmegyek hotelbe takaritani vagy etterembe is ha muszalj de gondoltam egy probat ez a levelirogatas meg meger. Es nagyon bejott.

2014. márc. 28. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:
76%
Ha beszélsz franciául (és persze angolul, de gondolom, beszélsz), akkor a pesti multik kapkodnak érted. Nem is értem, hogy nem találtál még multis help desk/back office pozikat, ehhez általában még tapasztalatot se várnak el, csak jó nyelvtudást. Nem egy álommeló, de följebb kerülhetsz és rendesen keresel is vele.
2014. márc. 28. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:

Ha elfogadsz egy tanácsot: próbálkozz az iskolákban, ahol tanultál, ahol ismernek. A régi tanáraidat is kérd meg, ki tud valami nyelvtanári állást? Vagy bármit.

Én ezt először egy hozzád hasonló férfi ismerősömnek javasoltam, és nagyon jól bejött neki. Neked nincs mit szégyellned....

2014. márc. 28. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítőkész válaszokat. Kicsit elhúzódott a tegnapi nap, ezért most próbálok meg mindenre reagálni.


-A családi állapotomra vonatkozóan nem szeretnék részletekbe és magyarázkodásokba belemenni...csak röviden. Hogy miért kellett elsietni a gyereket? Nem terveztük. Rossz fogamzásgátlót írt fel a dokim, és mivel allergiás voltam rá, nem védett rendesen, és így lett a kisfiam. Ha most feltennék egy kérdést az akkori helyzetünkkel, akkor valószínűleg mindenki nekem támadna, hogy miért akarom elvetetni a babám, amikor minden körülményt biztosítani tudunk neki. "24 éves vagyok, van egy szerető párom, aki viszonylag jól keres, félre is tudunk tenni valamennyit stb.". Hidd el, nem úgy álltam neki, hogy egyedül maradok vele. De ahogy írta valaki, ez 15-20 év után is megeshet 3 gyerekkel. Nem ezen múlik. A másik, hogy miért kell egy 1,5 éves baba mellett válni: erről kérdezd a párom, jó? Ő döntött így. Én meg nem fogok ráakaszkodni valakire, aki nem akar minket.


- Azt nem írtam, hogy hitel van lakáson...albérletben élünk jelenleg is.

- Szüleimre nem nagyon számíthatok (anyagilag), maximum néha gyerekvigyázásban, ha szükség van rá (bár Édesanyám is aktív dolgozó nő még sokáig).

- 16-osnak köszönöm a hasznos tanácsot, megfogadom. Ezzel még nem próbálkoztam. Csak ismerősöknél kopogtattam itt-ott, hogy nincs-e valami lehetőség, de eddig sikertelenül. Azt hiszem, most már nyomulósabb leszek.

- 17-es: sajnos nem kapkodnak utánam, mint a kérdésből látszik. Manapság már elég sokan beszélnek 2 nyelvet.

- Utolsó válaszoló: bár elég jól beszélek franciául, képesítésem nincs arra, hogy tanítsam. Még ha lenne is, egy nyelv jól beszélése nem egyenlő azzal, hogy valaki tanítani is tudja azt...az egy szakma. Tapasztalatból tudom. Egyszer próbálkoztam azzal, hogy külföldieknek magyart tanítani...hát abba is beletört a bicskám, hiába van a zsebemben a magyar nyelvtan, és az az anyanyelvem. Az is szakma, amit tanulni kell (bár gondolkoztam egy magyar mint idegennyelv képzésen is, de erre most sem időm, sem energiám, sem lehetőségem). Amúgy régi iskoláimban próbálkoztam magyar tanítás miatt, meg van drámapedagógusi képzettségem is, de sajnos nincs hely. Volt magyar tanárom annyit tud segíteni, hogy ő is utána kérdezget nekem helyeken (iskolák, művelődési házak stb.)


Még egyszer köszönöm a válaszokat

2014. márc. 29. 09:24
 20/21 anonim ***** válasza:

A 16-os nagyon hasznos tanácsot adott, fogadd meg!

Írj minden cégnek, még ha nincs is meghirdetett állásuk.

Néhány éve, az érettségi évében eljött hozzánk egy ember a munkaügyi központból, és előadást tartott a majdani munkakeresésről.

Elmondta, hogy milyen módokon keresnek állást az emberek, sorrendet állított fel. a leggyakoribb módszer volt, hogy meghirdetettre jelentkeznek. A legutolsó volt, hogy maguktól elküldik az önéletrajzot. És utána elmondta, mely módszerek a legcélravezetőbbek. egyszerűen húzott egy nyilat az előző lista aljáról a teteje felé.

Az a legcélravezetőbb, amit a legkevesebben alkalmaznak (talán ma már gyakoribb, mint akkor), talán gyávaságból, talán mert azt gondolják, úgysincs üres állás, ha nincs hirdetve.

és itt a nagy tévedés, ugyanis neki ez volt a munkája, és bár jogszabály kötelezi arra a cégeket, hogy az üres helyeket lejelentsék a munkanélküli hivatal felé, a potenciális állások 3, azaz három %-át jelentik!

Sz*rnak az előírásokra. Ugyanilyen a tendencia a hirdetéseknél is. Egy csomó mindent meg sem hirdetnek. mindenkinek van 100 munkanélküli ismerőse, aki már másnap tud kezdeni, így megsprólolnak a cégek egy csomó időt és költséget. De ha ott lapul a hr-es fiókjában az önéletrajzod, lehet, hogy már holnap felhívnak, mert jobb vagy, mint Józsi bácsi ismerőse.

Sok sikert neked az életben!

A felhők fölött mindig kék az ég! :

2014. márc. 29. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!