Jogos ez a kérés az exfeleség részéről?
Párommal egy éve vagyok együtt, másfél éve váltak el a nejével.
Anno megelőlegező szocpolt (vagy mit) vettek fel, és a váláskor derült ki, hogy valami papírt nem adtak le időben, és emiatt közel 700ezres büntetést kell fizetniük. Eddig húzódott az ügy, most állapította meg a bank a büntetés összegét.
Az exnej megkérte a páromat, hogy fizesse ki ő egyedül, az én kedves párom pedig egy árva szó nélkül beleegyezett ebbe.
Jogos ez a kérés az exnej részéről? Szerinte ő nem hibás abban, hogy aláírt valamit anélkül, hogy rendesen átolvasta volna.
Én nagyon dühös vagyok a páromra, amiért belement ebbe, ő meg nem is érti a felháborodásom okát.
De minek az a közös számla? A gyerek miatt? Vagy csak ilyen esetekre működik?
Mert ha egyik sem, miért nem felezik el a pénzt és nem lenne a későbbiekben ilyen probléma?
Még a házasságuk alatt nyitották, gyűjtögettek rá, aztán a válás után nem nyúltak a számlához, nem szüntették meg.
És annak a közös pénznek is a 70%-át a párom tette bele, mert ő elég jól keres, az exneje kevésbé. De ugye házasság alatt szerzett vagyon közös, nem számít, hogy ki mennyit rakott bele.
Oké, én ezt is elfogadom, hogy a párom beletett 7 milliót, az exe csak hármat, és 5-5 járna mindkettőjüknek.
De azt azért már mégsem tűröm szó nélkül, hogy a nő lehúzza plusz 700ezerrel a páromat, csak mert ő nem hajlandó vállalni a felelősséget.
Komolyan, miért nem lehet a közös számláról levenni azt a pénzt?
Persze hogy bajom van a volt feleséggel. Én ezt tökéletesen inkorrekt viselkedésnek tartom a részéről.
És igen, sajnos azt is be kell látnom, hogy a párom jó nagy balek. Simán belement.
Igazatok van, talán tényleg le kéne lépnem.
Nagyon anyagias vagy. Egy éve vagytok csak együtt, ami semmi szinte, de a barátod pénztárcájába meg bankszámláján turkálsz, te akarod helyette meghozni az anyagi döntéseit. Ő kereste meg azt a pénzt, ráadásul nem melletted, tehát azt csinál vele, amit akar.
A közös gyerekért amúgy a barátod is felelős, anyagilag is.
Nem vagyok anyagias. Mondom, hogy ez nem a pénzről szól, hanem elvi kérdés. Ha 200 forintot fizetne ki helyette, azon is kiakadnék.
Ez elvi kérdés. Mindketten hibáztak, az exnej ne akarja már kihúzni magát a felelősség alól. Ez így nagyon nem fair.
"az én kedves párom pedig egy árva szó nélkül beleegyezett ebbe."
Ez nagyjából a párodra és exnejére tartozik. Párod szó nélkül beleegyezett. Innentől nem értem, miért az exnejére pikkelsz? Ő egyetértett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!