Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos ez a kérés az exfeleség...

Jogos ez a kérés az exfeleség részéről?

Figyelt kérdés

Párommal egy éve vagyok együtt, másfél éve váltak el a nejével.

Anno megelőlegező szocpolt (vagy mit) vettek fel, és a váláskor derült ki, hogy valami papírt nem adtak le időben, és emiatt közel 700ezres büntetést kell fizetniük. Eddig húzódott az ügy, most állapította meg a bank a büntetés összegét.

Az exnej megkérte a páromat, hogy fizesse ki ő egyedül, az én kedves párom pedig egy árva szó nélkül beleegyezett ebbe.

Jogos ez a kérés az exnej részéről? Szerinte ő nem hibás abban, hogy aláírt valamit anélkül, hogy rendesen átolvasta volna.

Én nagyon dühös vagyok a páromra, amiért belement ebbe, ő meg nem is érti a felháborodásom okát.

2014. máj. 9. 10:03
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
67%
Nézd, lehet hogy amig házasok voltak, a férj volt az, aki intézte a hivatalos es pénzügyeket. Ha igy volt, akkor jogos az ex elvárása, hiszen nem az o "feladata" volt hogy ezzel törődjön. Nyilván a parod is igy latja, ha hajlandó volt fizetni.
2014. máj. 9. 10:18
 12/60 anonim ***** válasza:

De minek az a közös számla? A gyerek miatt? Vagy csak ilyen esetekre működik?

Mert ha egyik sem, miért nem felezik el a pénzt és nem lenne a későbbiekben ilyen probléma?

2014. máj. 9. 10:19
 13/60 A kérdező kommentje:

Még a házasságuk alatt nyitották, gyűjtögettek rá, aztán a válás után nem nyúltak a számlához, nem szüntették meg.

És annak a közös pénznek is a 70%-át a párom tette bele, mert ő elég jól keres, az exneje kevésbé. De ugye házasság alatt szerzett vagyon közös, nem számít, hogy ki mennyit rakott bele.

Oké, én ezt is elfogadom, hogy a párom beletett 7 milliót, az exe csak hármat, és 5-5 járna mindkettőjüknek.

De azt azért már mégsem tűröm szó nélkül, hogy a nő lehúzza plusz 700ezerrel a páromat, csak mert ő nem hajlandó vállalni a felelősséget.

Komolyan, miért nem lehet a közös számláról levenni azt a pénzt?

2014. máj. 9. 10:24
 14/60 anonim ***** válasza:
80%
Halkan magjegyzem: a "parod" nem a társad, max a szex partnered: az exe érdekli meg most is. Jobban járnal, ha mennél, es keresnel valaki mást.,
2014. máj. 9. 10:26
 15/60 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon ugy hangzik, hogy Neked minden panaszod, bajod a volt feleseggel van. Menj, mert okozottuk meg mindig van egy torhetetlen lanc.
2014. máj. 9. 10:28
 16/60 anonim ***** válasza:
26%
Kérdező, ajózan válaszokat kövesd, ne a savanyú emberek tanácsait.
2014. máj. 9. 10:29
 17/60 A kérdező kommentje:

Persze hogy bajom van a volt feleséggel. Én ezt tökéletesen inkorrekt viselkedésnek tartom a részéről.

És igen, sajnos azt is be kell látnom, hogy a párom jó nagy balek. Simán belement.

Igazatok van, talán tényleg le kéne lépnem.

2014. máj. 9. 10:31
 18/60 anonim ***** válasza:
78%

Nagyon anyagias vagy. Egy éve vagytok csak együtt, ami semmi szinte, de a barátod pénztárcájába meg bankszámláján turkálsz, te akarod helyette meghozni az anyagi döntéseit. Ő kereste meg azt a pénzt, ráadásul nem melletted, tehát azt csinál vele, amit akar.

A közös gyerekért amúgy a barátod is felelős, anyagilag is.

2014. máj. 9. 10:36
 19/60 A kérdező kommentje:

Nem vagyok anyagias. Mondom, hogy ez nem a pénzről szól, hanem elvi kérdés. Ha 200 forintot fizetne ki helyette, azon is kiakadnék.

Ez elvi kérdés. Mindketten hibáztak, az exnej ne akarja már kihúzni magát a felelősség alól. Ez így nagyon nem fair.

2014. máj. 9. 10:38
 20/60 anonim ***** válasza:
84%

"az én kedves párom pedig egy árva szó nélkül beleegyezett ebbe."

Ez nagyjából a párodra és exnejére tartozik. Párod szó nélkül beleegyezett. Innentől nem értem, miért az exnejére pikkelsz? Ő egyetértett.

2014. máj. 9. 10:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!