Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek ebben a helyzetben...

Mit tehetek ebben a helyzetben, hiszen semmi jogom beleszólni?

Figyelt kérdés
Fiam most 21 éves, együtt van egy 38 éves nővel, már két éve. Ennek sem nagyon örültem, de valahogy bele kellett törődnöm, mert nem akartam a fiamat megbántani, nagyon szereti a párját, de amit most terveznek, az túlzás. Én azt hittem, hogy az ekkora korkülönbség miatt nem lesz jövője a kapcsolatuknak. A fiam a napokban azzal állt elő, hogy megkérte a barátnője kezét, feleségül veszi hamarosan, és megígérte neki, hogy amint befejezi a tanulmányait, gyorsan szerez valami állást, gyereket vállalnak. A nő már most azt hajtogatja a fiamnak, hogy gyereket szeretne minél hamarabb, mert kifut a korból, és fél, hogy már nem lehet neki később. A fiam azt mondta, hogy igyekszik minél hamarabb teljesíteni a kérését, én nem tudtam őt lebeszélni erről, az apja meg kiabált is vele, de ettől meg csak megsértődött, és az lett a vége, hogy elsírta magát. Beszéltünk a nővel is, ő azt mondta, hogy mi bízzunk meg benne, neki biztos állása van, jobban jár vele a fiunk, mint valami fiatal lánnyal, és egyébként sincs jogunk beleszólni, és hogy a gyerekünk amúgy is felnőtt, és szerinte érett emberhez méltó döntést hozott. Nagyon idegesek vagyunk, de sajnos igaza van: nincs jogunk beleszólni. Lehet valamit tenni ilyenkor? Szülők, mit tennétek a helyünkben? Lehet, hogy csak mi aggódunk túl sokat, ezt lazábban kellene kezelnünk, vagy jogos a félelmünk? Nemcsak az a baj, hogy ennyi idős a párja, hanem még túl fiatal is ehhez.

2014. szept. 8. 12:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Konkretan mi a problema? Miert ne vehetne felesegul azt, akit szeret es vallalhatna vele gyereket? Nem tunik fellangolasnak, ha mar 2 eve egyutt vannak. De ha az is: felnott ember a fiad, ne akard neki megszabmi, hogy hogyan eljen
2014. szept. 8. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

Írd le levélben az ellenérveidet. A fiad fiatal korát, hogy nem biztos, olyan munkát talál, ami őt kielégíti. Hogy a társa csak azt nézi jelen pillanatban, legyen gyereke . Hogyha múlnak az évek, lehet, megromlik a kapcsolatuk és a gyermek ott marad a fiadnak az elvált szülők annyi gondjával.

Mindamellett , , egy életre szóló kapcsolat is lehet ebből.

Borítékold a levelet és add oda a fiadnak, tegye el magának.

2014. szept. 8. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

A rokoni körömben van olyan házaspár, akik között 25 év korkülönbség volt, a nő javára. 15. éve élnek boldog párkapcsolatban.

Hagyd, hogy ők döntsenek. Ha egy vele egykorú lányt venne el, akkor is mi a biztosíték arra, hogy boldogok lesznek együtt, és nem válnak el?

2014. szept. 8. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Sajnos semmit nem tudsz tenni. Szerintem pár év múlva zavaró lesz a korkülönbség ha mondjuk a nő ötven lesz, meg gondolom gondolkodásbeli különbségek is lesznek.
2014. szept. 8. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Az a bajom, hogy az a nő azt állítja, hogy a fiam már készen áll a családalapításra, és még azt mondja nekünk, hogy legyünk büszkék arra, hogy a fiunkból egy jó férj és apa lesz, ennek ellenére mi tudjuk, hogy ő még túl fiatal ehhez, még nagyon gyerekes a korához képest is, számítógépes játékokkal játszik, diszkókba jár bulizni, stb., nem hiszem, hogy még sokáig jól állna neki ez a családfenntartó szerep. Egyébként is, még fiatal, és elveszítené ezt az időszakot az életéből. Persze a barátnője társaságában mindig a szöges ellentétét mutatja, nagyon komolyan viselkedik, és azt láttatja, hogy mindenre elszánt, tehát ez a nő ezt vagy elhiszi neki, vagy tényleg csak a biológiai órája csörög, hogy már nagyon ideje lenne gyereket szülni.
2014. szept. 8. 13:22
 6/13 anonim ***** válasza:
én is 21 éves vagyok mint a fiad, néha én is játszok számítógépen, néha mesézek is...nagyrészt nem veszem komolyan a dolgokat...viszont vannak olyan dolgok amiket halálosan komolyan veszek...nekem például fiatal, velem egykorú a barátnőm, de ha meglenne a megfelelő anyagi háttér én simán belemennék a családalapításba...persze saját ház, kocsi meg ilyenek előtte/mellette kellenének...és nem esne jól, ha a szüleim nem támogatnának a döntésemben...lehet utólag megbánja a fiad...de ha mégsem akkor fájni fog, hogy ti nem akartátok a gyereket...mondjuk ha már ilyen idős nővel van együtt annak is biztos van oka...és ha tényleg szeretik egymást és boldogok akkor ne akarjátok lebeszélni róla...úgy is megteszik...még ha ellenzitek is akkor is támogassátok valamennyire...
2014. szept. 8. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Aki számitógépes játékokkal jatszik, az gyerekes? Jo hogy mondod, majd szólok a férjemnek, hogy gyerekes. Igaz, o mar 44, komoly természet, de jo ha tudja, hogy gyerekes....
2014. szept. 8. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kellene ezen ennyit problémázni. Nekem 18 éves a fiam, és nem érdekelne, mennyire öreg nőbe lenne szerelmes, akárhány éves lenne, mert ha az rendes, kedves, és szeretik egymást, boldogok együtt, akkor az engem is jó érzéssel tölt el, int szülőt. Az se érdekelne, ha a menyem ugyanannyi idős, mint én, csak legyen minden rendben!


És az nagyon nem volt szép a gyereketek apja részéről, hogy kiabált vele, teljesen ok nélkül! Ne bántsátok a fiatokat a semmiért! Örüljetek, hogy lesz családja neki is!


44/N

2014. szept. 8. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
33%
ja örüljenek lesz családja egy hozzá öreglánytól.Hát kérdező reménykedj hátha sose jön össze az unoka.Nem tudsz mit tenni,várj kivárásos alapon.Majd a fiad is tanul a maga kárán,lehet nagy ára lesz de megfizeti a hülyeségét.
2014. szept. 8. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Sehogy nem lehet elérni, hogy szakítsanak, ismerjék be, hogy ez ártalmas, biztos, hogy nem lesz jó vége, de nem tudok megnyugodni, és még el is borzaszt az, hogy úgy nyilatkozik a gyerekem erről a nőszemélyről, hogy ő összetartozik vele, megtalálta élete szerelmét, az élee értelmet nyert ezzel, mindennél jobban szereti, meg még sok ilyet hallok már napok óta. A helyzetem, hogy szakításra bírjam őket, legalább az egyiküket, teljesen lehetetlen!
2014. szept. 8. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!