Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem gyereke most már lop...

A férjem gyereke most már lop is, én mit tehetek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A gyerek hat és fél éves. A múltkori kérdésem ( http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker.. ) óta vannak negatív fejlemények sajnos.


Szóval az előzőleg leírtak után még az történt, hogy észrevettem, eltűnt az asztalon heverő 7500 forintból 2000. És a hiányzó összeget a gyerek fiókjában találtam meg gombóccá gyűrve.


Kérdeztük tőle, hogy ő vette-e el a pénzt, de azt mondta hogy nem ő volt. Ahogy tovább beszélgettünk, feltűnt, hogy a gyerek az őt érintő stresszhelyzetekre (szidás, kiabálás, büntetés) nem emlékszik vissza. Teszteltük sokszor, és tényleg elhiszem neki, hogy nem hazudik, nem manipulálni akar, hanem valóban blokkolja az agya a számára negatív eseményt, és képtelen visszaemlékezni rá később, akár már egy óra elteltével is.


Ezek után azt is el tudom képzelni, hogy tényleg nem emlékszik rá, hogy elvette a pénzt, mert amikor kérdezgettük, nagyon meggyőzően állította hogy nem ő volt.


Ezért kértem a férjemet, hogy sürgősen vigye a gyereket pszichológushoz, mert ha valóban a poszttraumás stressz jellegzetes tüneteit mutatja (azaz nem emlékszik vissza) egy szimpla szidás vagy emeltebb hangszín hatására, az probléma, amit szakembernek kezelnie kell. Ha viszont emlékszik, csak ilyen mesterien manipulál minket azzal, hogy pontosan tudja, mit kell válaszolnia ahhoz, hogy ne büntessük meg, azaz szemrebbenés nélkül hazudik a képünkbe (mindezt hat és fél évesen), az szintén szakember bevonását igényli.


Ő erre beszélt a gyerek anyjával, aki kijelentette, hogy a gyereknek márpedig semmi baja, mert otthon nála sosem vesz el pénzt, ergo mi csinálunk valamit rosszul, és neki esze ágában sincs "megbélyegezni" a gyereket azzal, hogy pszichológushoz viszi. (Egyébként az oviban is járt, és szeretett is menni, szóval nem hiszem hogy ez gond lenne.)


És mivel az anyukának ez a véleménye, így ennyiben is maradt a dolog, a férjem a kisujját sem mozdítja, hogy a gyereke szakszerű segítséget kapjon.


Én hiába tépem a számat, mert folyton csak veszekedés van belőle, utoljára azt kaptam, hogy "ha rajtad múlna, kikiáltanád tolvajnak és javítóintézetbe záratnád".


Egyszerűen nem fogják fel a szülők, hogy milyen súlyos problémát jelez mind a lopás, mind a tény, hogy a gyerek még csak nem is emlékszik rá. Plusz a más gyerekek ellen irányuló agressziója, plusz az éjszakai bepisilés, és még sorolhatnám.


Én már nem bírom ezt nézni. Tehetek valamit, ha a szülők a kisujjukat se mozdítják? Hová fordulhatok annak érdekében, hogy a gyerek igenis eljárjon pszichológushoz, terápiára, akár a szülők akarata ellenére is?


Ti mit tennétek?2015. júl. 22. 15:30
1 2 3 4
 1/38 acelsziv ***** válasza:
80%
fordulj gyámhatósághoz.
2015. júl. 22. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/38 anonim ***** válasza:
17%
A leírásaid alapján klasszikus példánya vagy a mesebeli gonosz mostohában, utálod a gyereket. Szeretet egy cseppnyi sincs benned, pedig egy kisgyereknél azzal többet el lehet érni, mint ezzel a stílussal.
2015. júl. 22. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/38 anonim ***** válasza:
73%

"A leírásaid alapján klasszikus példánya vagy a mesebeli gonosz mostohában, utálod a gyereket."


Gondolom itt te Sem tudtad mit akarsz írni.

2015. júl. 22. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/38 anonim ***** válasza:
41%
Ez egy hatéves kisgyereknél egyáltalán nem számít kórosnak, teljesen felesleges pszichológushoz rohangálni vele. Szerintem lazítanod kellene, vagy neked fordulnod szakemberhez. A kicsi a maga módján tiltakozik valami ellen (nem kizárt, hogy irányodból érzi az ellenszenvet), többre mentek vele, ha egyszerűen nem foglalkoztok a csínyeivel, inkább játsszatok vele sokat, hogy jól érezze magát veletek.
2015. júl. 22. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/38 A kérdező kommentje:
Nem kóros sem az, hogy lop, hiába tudja hogy nem szabad, sem az, hogy nem emlékszik vissza az egy órával azelőtt történt stresszhelyzetre? Na ne már, ezt nem mondhatod komolyan.
2015. júl. 22. 15:55
 6/38 anonim ***** válasza:
23%
#3-aska, tudom, mit akartam írni, elgépeltem. Ez a nő szerintem egy fúria, gonosz mostoha. A másik kérdésében azon rugózott, hogy a gyerek nem akart papucsot húzni, és az apja miért nem büntette meg ezért példásan. Egy csöpp szeretet sincs benne a kis lurkó irányába, csak idomítaná.
2015. júl. 22. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/38 anonim ***** válasza:
72%
Az, hogy egy kisgyerek fél tőled és tagad, még nem jelenti azt, hogy nem is emlékszik.
2015. júl. 22. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/38 A kérdező kommentje:

"A másik kérdésében azon rugózott, hogy a gyerek nem akart papucsot húzni, és az apja miért nem büntette meg ezért példásan."


Nem, nem azon, látom nem sikerült felfogni. Hanem azon, hogy megkértem valamire, és tök mindegy hogy mire. Ő ezt figyelmen kívül hagyta, és amikor rákérdeztem, hogy miért nem fogadott szót, még pofán is röhögött. Aki szerint ez normális viselkedés, na az inkább ne vállaljon gyereket, nincs szüksége a világnak több elcseszett, neveletlen kölyökre.

2015. júl. 22. 16:00
 9/38 anonim ***** válasza:
29%
Ha téged valaki értelmetlen kérésekkel csesztetne, csuklóztatna, te mit szólnál, gonosz mostoha?
2015. júl. 22. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/38 anonim ***** válasza:
55%

Honnan szeded, hogy nem emlékszik?

Ami pedig a fegyelmezetlenségeit illeti (papucs nélkül mászkálás, feleselés, stb...) teljesen normális mértékű fegyelmezetlenség egy ilyen korú gyermeknél.

A lopás már valóban durvább, de az agyturkászhoz küldés nem megoldás semmire.


És a legfontosabb: Vedd tudomásul, hogy nem a Te gyereked!

Ne avatkozz a nevelésébe!

2015. júl. 22. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!