Jogosan esett rosszul? Párom csak csesztet a rend miatt.
Van egy egy éves kisfiunk,párom 3 müszakban dolgozik én gyeden vagyok. Ő a héten délutános.
Le irom a ma délelöttünket,ami engem nagyon megbántott.
Gyerek felkelt 6 órakor. Adtam neki tejet,pihengettünk játszottunk az ő szobájába. 8 órakor kimentünk a konyhába reggelizni. Beteszem az etetőszékbe,de nem szeret ott lenni,hisztizett kiabált végig amig csináltam neki reggelit. Kajálás közben is kiabált,sikogatott. Párom ekkor orditott hogy ha azt akarom meglegyen a gyerek mind a 7 foga akkor csináljak vele vmit és becsapta a nagyszoba ajtót,mert ő pihenni akar.
Evés után elmentünk fürdeni,mert nagyon maszatos és izzadt volt a gyerek. Őt felöltöztettem mondom leviszem kicsit tudjon pihenni a párom. Amig bementem a ruhámiért a nagyszobába kisfiam is bement és elkezdett játszani az ottani játékaival,meg hozott magával a kis szobából is.
Ki vittem mindig h ne zavarja az apját,de olyankor hisztizni kezdett. Gyorsan elmentem fogat mosni,hallom h párom ordit h nem igaz nem lehet piheni,majd este ha hazaér 11kor ő is fel fog minket üvölteni és micsoda bunkók vagyunk. Ott hagytam csapot fogkrémesen :S fogtam a gyereket és gyorsan elmentünk kb fél 10kor.
11kor jöttünk haza,párom akkor kelt,kért kávét. Mondom jó fözök egyet. Gyerek etetőszékbe kezébe kiskanál,amit folyton eldobott ugye és sikogatott érte,szoltam neki nem szabad meg apa pihen,de csak nevetett. Kávét feldob,közbe csinálom a kaját mert 12kor indulni kell dolgoznia páromnak. Kész a kaja,mosogatóba be,gyereknek is enni adni,mert éhes. Közbe párom felkelt elment fürdeni,kiabált h undoritó a csap,oda futok h letakaritsam de nem enged be a fürdőbe csak morog,veszekszik velem. Közli h mire megfürdik végezzen a gyerek az evéssel mert cigit kell tölteni ne legyünk a konyhába.
Gyereket megetettem,hisztizik mert álmos,de még a párom kajáját is össze kell raknom amit visz dolgozni,mert ha nem rakom ki akkor nem viszi el és este velem veszekszik h ő egész nap evett. Közben rám kiabál h vigyem aludni vagy vmit csináljak vele mert nem birja. Gyors megtörlöm a kezét,arcát tisztába teszem. Konyha úszik(mosatlan edények,tele a mosogató),gyorsan az eldobált kaja darabokat összeszedem közbe,meg ugy nagyjából a konyha asztalról lepakolok.
Látom h párom a nagyszobába az ágyat igazitja mert ő nem birja elnézni ezt a kupit. Mondom neki mikor igazitottam volna meg mikor 11 után keltél ki belőle? Mondja nem csak ez,kisautók mindenhol,és morog.
Altatom a gyereket,ordit mint a sakál,h ő nem eszik a föztömből,mert undorító a konyha,be is nyit a gyerekszobába közli h jól elvettem az étvágyát. Csapkod amig el nem megy dolgozni,és hallom h szid h trehány vagyok,itthon vakarom nem csinálok semmit.
Nem veszi észre hogy este rend van mire haza ér,hogy nincs 600 kezem hogy mindent hamar megcsináljak,hogy ő is kicsit elpakolhatna,ha nem indulás elött egy órával kel fel,hogy a gyerek nem egy játék baba amit kikapcsolok és akkor csöndbe van és letehetem a sarokba.
Nagyon rosszul esett,mikor elaludt a gyerek neki álltam takaritani,most végeztem de még mindig sirok. Én vagyok a túlérzékeny vagy jogosan csesztet?
"Tudod egyáltalán, mit írtál itt le? Azt, hogy FOLYAMATOSAN dolgozik az illetö heteken-hónapokon keresztül - és ilyen nincs!"
Három gyerekes anyuka vagyok, és nagyon is tudom, hogy miről beszélek. Az anyaság nem arról szól, hogy időnként tutujgatjuk egy kicsit a gyereket, gügyögünk neki, ha megunjuk, letesszük a sarokba. A gyereknek szigorú napirendje van, (48-asnak üzenem, hogy ezt anyuka alakítja ki), és ehhez igazodni kell, különben nincs meg a baba biztonságérzete és nyűgös lesz. Foglalkozni kell vele akkor is, ha nyűgös, ha fáj a hasa, ha fogzik, ha éhes, ha bepisil, bekakil...stb. Kelni kell hozzá éjszaka, ha szopizok, rosszt álmodik, kimegy pisilni (már ha nagyobb). A többit le sem írom, mert a nagyobb gyereknek is vannak igényei, csak mások (játsszál velem, nézd meg mit építettem, süss palacsintát...stb).
Egyetlen dologban van igazad, hogy ezt nem lehet hónapokon keresztül bírni. Mint látod, én is itt ülök időnként a gép előtt, hogy lazítsak. De van, hogy kidőlök estére, és a férjem besegít, aki egyébként DOLGOZIK. Mert ő tudja, hogy amit én csinálok itthon, az is munka, és ugyanolyan kemény, mint az övé. Hozzáteszem, éjszaka általában én kelek.
Hogy a kérdésre is visszatérjek, a kérdező párja azon állatfajhoz tartozik, aki ezt nem látja be. Ő ledolgozott 8 órát, és JÁR neki a pihenés. 24 órából áll egy nap, ha 2 órát rászánunk az utazásra, még akkor is marad neki 10 naponta. Ehhez képest a kérdezőtől, aki még nála is kialvatlanabb, elvárja, hogy folyamatosan készenlétben legyen, körbeugrálja, körbetakarítsa, ellássa a gyereket, és még ez sem elég jó neki.
Az ilyen egy barom állat. És még hosszasan tudnék rá jelzőket mondani. Megsúgom, hogy a kisgyerek is azért nyűgös, mert érzi ezt a feszültséget otthon. És ez egy ördögi kör. A kisgyerek feszült, az apja ettől ordít, a kisgyerek még feszültebb lesz, éjszaka sem alszik jól, ettől a kérdező sem alszik jól, majd nem tud annyit teljesíteni nap közben, ami miatt a drága párja megint lehordja, még feszültebb lesz.....stb. és ez addig tart, amíg
a) a kérdező összeroppan
b) a kérdező besokall, és kilép ebből a körből.
Rajta, és persze a lehetőségein múlik, hogy mikor tudja ezt megtenni.
Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a leírásodból úgy tűnik, hogy te ilyen csicska típus vagy. Talán a gyerekkorodból eredhet ez a kényszeres megfelelési vágy, pl. a szüleid sohasem fogadtak el igazán.
Már az, hogy ezt teszed, önmagában sem jó, de lehet, hogy a gyereked is ezt a stílust veszi majd fel, mert azt fogja látni, hogy anyu ugrik mindenre, mint kutya a botra.
A barátnőm anyja is ilyen gyengus befolyásolható volt, most kezelhetetlen a másik gyereke.
Vagy megerősíted magad, és ahelyett, hogy rohansz törölgetni, megmondod neki, hogy ott a víz helyben, mossa le ő maga (szerintem nem fog beleroppanni), vagy külön váltok. De az biztos, hogy nem jó, ha a fiad azt látja, hogy az anyját ilyen könnyen le lehet szerelni.
Sosem értettem amúgy, miért éli meg valaki ennyire drasztikusan, ha néhány óráig van egy kis rumli... a semmiből csinál problémát a férjed.
"Bizony hàrom műszakban dolgozni nagyon kemény És még annàl is keményebb folyamatos 0-24 ben pihenőnap, szabadsàg hétvége nélkül."
LOL... a "felkelek, amikor szopikázik" majd akkor számít 24 órás munkának, ha a melóhelyen a 8 órás munka is abból áll, hogy fel kell kelni, amikor bejön naponta kb. 3 ügyfél, aztán alszom tovább. Ha tényleg napi 24 órát dolgoznál folyamatosan, azt 2-3 napig bírnád.
Továbbra is fenntartom, hogy a "kiütöm a fogát" csak olyasmi, amit dühében mondott. Pont tegnap hagyta el egy barátnőm száját is a "Liza, ha összetöröd, agyoncsaplak" mondat is (hároméves a kislány, kb. az egész családnak a fején táncol, soha nem ütötte meg senki).
(na ezzel már valszeg sikerül a 0%-ot, de akkor is leírom.)
59, én végigcsináltam ezt, annyi kulonbséggel, hogy 11 kor lefekudtem, fél1 kor keltem egy oran keresztul fejtem a tejet, majd a fiam 1 oran!! keresztul evett (problémája volt a szájpadlásával, ezért nem tudott ugy enni, ahogy kellett volna), lefekudtam aludni, fél3 kor ot betettem aludni, én még sterilizáltam a mellszivot, cumisuveget…rá 1.5 orara kelhettem felfele, mert fejnem kellett ismét a tejet…..ki voltam purcanva…
de!! amikor 12 orat dolgoztam egy gyárban, majd váltásban mentem egy másik helyre 12 orázni 2 nap 2x24 ora munkaval telt, majd a harmadik nap jott egy 12 orázás, ezt kovetoen megint 2 nap 2x24..na akkor voltam igazan megdogolve!!!! ossze se lehet hasonlitani a kettot!!
visszasirtam a babázos idoszakot!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!