Megbuktam töriből, viszont nem szeretném elmondani apámnak. Mit tegyek?
5 tized kellett volna a ketteshez , ezért azt monda édesanyám hogy ez is könnyít rajta, hogy nem 1 egészre buktatott meg, hanem 1,80-ra
Matekból nem buktál meg?
Félévkor mi volt? Akkor nem buktál? Mert ha igen, akkor miért nem kaptad össze magad a köv. félévben. (Azért gondolom, mert apukád rákérdezett, hogy buktál-e.)
De én a helyedben elmondanám. Sokkal rosszabb, ha máshonnan tudja meg. Már eleve úgy mond el, hogy heti/napi x időt tanulsz, de egy kis szabadidőt engedjen. Ebben anyukád is támogathat apukád előtt.
A hazugság ellen szól, hogy mit fogsz csinálni, ha nem sikerül a pótvizsga? Meddig vinnéd a hazugságot?
"- Édesapám! Megbuktam történelemből!" Ennyi! Ezen nincs mit cifrázni.
Mert ha augusztusban tudja meg akkor nem csak a bukás lesz a gáz hanem az is, hogy teljesen hü*lyének nézted. Esetleg mi lesz ha nem sikerül a pótvizsga? :D Gondolom nem a jó képességeid miatt lettél 1.5 év végén.
persze, hogy buntetés lesz belole, ha megtudja..és majd tanulhatod egész nyáron. ez természetes. akit valamelyik tárgybol megbuktatnak, annak kotelessége azutan magátol végig tanulnia a nyarat!!
és ez még nem is akkor buntetes…
én biztos odaállnék apám elé és elmondanám neki.. magamtol tudnám, hogy természetesen minden nap tanulni fogom a torténelmet. a tanártol meg feladatokat kértem volna a nyárra, vagy hogy adjon nekem egy olyan témát amirol irhatok….stb.
nem tudom te hogy gondoltad ezt a jegyet…ez egy vicc. mégis mi a francot csináltál egész évben tori orán? nézted az ablakon keresztul a faleveleket, vagy tankokat rajzolgattal??
Aha, és ha esetleg a pótvizsga sem sikerül? Akkor nem lesz majd gyanús neki, hogy a fiának egy évvel később van a szalagavatója, mint a kölyköknek, akikkel egy osztályba járt? :D
Tanulnod meg ígyis-úgyis kell a nyáron a pótvizsgára... Szerintem jobban jársz, ha elmondod neki most.
Nwem kell a rizsa, fél évig s.zrtál a tanulásba, hát így jártál!
Nem az utolsó napban szedted be azt a minimum 8-10 egyest, hanem fél év alatt.
Tudtad, hogy megbukhatsz, tudtad, milyen trágya jegyeid vannak, mégsem tanultál.
Egyébként 16 jegyből sokkal! könnyebb legalább kettest kihozni, mint 3-ből (mi ugyanis 3 alapján voltunk leosztályozva), csak le kéne ülni és megtanulni.
Ez nem atomfizika, hanem egy nyamvadt történelem.
Mellesleg nem értem, a szüleid ennyire tesznek rád, hogy a jegyeiddel sincsenek tisztában?! Gáz.
"hogy mondjuk el neki mivel nem szép dolog a hazugság"
Fogadd meg anyukád szép mondatát. Kérd meg, hogy ő mondja el apukádnak.
A pótvizsgára meg szépen készülj fel. Nem kell egész nap tanulni, mert az nem hatékony. Reggel felkelés után 2 óra és utána szabadon tevékenykedj. Este még egy óra: akkor csak a reggeli részt ismételd át. A napi ritmus sokat segít, hogy sikerüljön. Anyukádat kérdezd meg, hogy egy korrepetáló segítséget nem tudnátok-e hívni.
Menni fog! Bátorság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!