Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések

A kérdés

Úgy érzem, nem bírom tovább, és meg akarok halni, kikészít a családom, mit tegyek?

Anyámnál állandó lelkiterror van, többször öngyilkos is akart lenni. Apámnál ugyan ez, csak ő még nem akarta megölni magát. (Mivel elváltak.) Úgy érzem nem bírom tovább, de muszály valamelyikőjükkel laknom, de már élni sem akarok, gyakron gondolok öngyilkosságra, de nem merem, mert ha nem sikerül, akkor csak mégjobban utálni fognak... Ha valahova elmegyek, nem tudom jól érezni magam, mert már azon gondolkodok, hogy mi elsz ha hazamegyek... Saját magamat hibáztatom emiatt, és ezért meg a feszültség levezetésére gyakran vagdosom a kezem és néha iszom is. Nem állom meg, hogy ne tegyem... Nem bírom tovább, meg akarok halni. És még csak 13 éves vagyok...

 2007. dec. 3. 19:32  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Sajnálom,hogy ilyen helyzetben vagy, de van segítség! Mindig van!

Az öngyilkosság semmit nem old meg.

Keress egy pszichológust, segíteni fog. Mivel szüleidre nem számíthatsz, nem tudom mekkora városban laksz, de a körzeti orvos biztos ad tanácsot, illetve vannak családsegítő központok, segészservezetek. Ezeknek akár az újságban, cégjegyzékben utána tudsz nézni. A máltai szereteszolgáltnak sok városban van ingyenes pszichológusa.

Te sajnos nem tudsz változtatni a helyzeten, de te fordulhatsz segítségért, és tedd is meg kérlek.

Ha nem boldogulsz, kérdezz itt, ha megmondod hol laksz, kersek neked valami szervezetet, ahova fordulhatsz.

TArts ki, te majd jobb életet hozol létre magadnak. Vagy ha úgy gondolod, a nevelőotthon is lehet megoldás.

Csak kérlek ne az ögyilkosságon gondolkodj, kűzdj és cselekedj a javadra!!A válasz 94%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/17Időpont 2007. dec. 3. 19:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szia!

Fel a fejjel, hidd el, hogy még lesz sokkal jobb is ennél. Nem lehetne, hogy megbeszéled velük, amit érzel? Nem írtad, hogy miért is van ez a helyzet, de biztos komoly oka lehet.

Ha nem akarsz velük lakni, lehet, hogy jobb lenne pl nagyszülőkhöz költöznöd vagy szüleid testvérihez. Vagy az iskolában is szólhatnál, hogy mi van nálatok..de mivel 13 éves vagy, így nem Te dönthetnél, hogy hova akarsz menni.. de lehet, hogy ennél csak jobb lehetne.

Ne gondolj öngyilkosságra..és legfőképpen ne tedd meg!!! Lesz még jobb is ennél, meg nehogy maradandó kárt tegyél magadban.

Nem tudok mit tanácsolni ezekn kívül.. Illtve még annyit, hogy próbálj meg a legkevesebbet velük lenni, ha nem tudjátok megbeszélni.


Kitartást!!A válasz 93%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/17Időpont 2007. dec. 3. 19:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szia edes kis csillagom!nekem is van 2 gyerekem,sirhatnekom van,hogy ilyenek megtortenhetnek,hogy egy szulo,egy anya nemtorodik a gyerekevel, nagyon sajnallak!ez tudom nem segit ,de hidd el az ongyilkossag nem megoldas!okosabb vagy te annal,szerintem!mutasd meg a szuleidnek,es a vilagnak hogy te nagyon talpraesett vagy!es ha neked lesznek gyerekeid majd azoknak te biztosan befogod bizonyitani,hogy te milyen szulo leszel,es te tanulsz a szuleid hibaibol,es te leszel a legjobb szulo!mar az is egy jo dolog, hogy ide irtal!es ide irhatsz barmikor,szivesen segitunk!

es elhiheted az elet szep!A válasz 94%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/17Időpont 2007. dec. 3. 22:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ne gondolj erre ez nem megoldás!!Tégyleg vannak nehéz helyzetek hidd el tényleg tudom.De kérlek ne tény butaságot.Barátok,ismerősők,család többi tagja ha van olyan akivel ezt meg tudnád beszélni.

A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 94%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/17Időpont 2007. dec. 4. 12:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kérlek ne légy öngyilkos. elhiszem hogy nagyon rossz lehet, de gondolj a jövődre. lesz egy férjed/feleséged gyönyörü gyerekeid. és te fogsz velük foglalkozni. és ők szeretni fognak téged ezért! én 14 éves vagyok (lány) ha gondolod irj levelet (itt a válaszom alatt tudsz) beszélgethetünk segithetek (talán) csak ne dobd el magadtól a saját életed! :(

A válasz 91%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/17Időpont 2007. dec. 4. 15:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szomorúan olvastam soraid. Van ismerősöm, aki miután anyja ivott és elhanyagolta őket, a családsegítőben kérte, helyezzék el őket nevelőszülőkhöz. Neki bejött. Igaz, szerencse kell kifogni jó nevelőszülőt, de a nevelőszülők legalább 80 %-a igazán szeretettel teli, gondoskodó, rádfigyelő ember. Annál ahol most vagy, csak jobb helyet találhatnad neked. Az hogy iszol néha, szerintem a kisebb baj. Az a kézvagdosás már ijesztőbben hangzik. Valószínűleg azért csinálod, hogy szüleid figyeljenek rád. De tapasztalatból tudom, az ilyen szülőket nem tudod rábírni az odafigyelésre, se ezzel, se már egyébbel. A családsegítő központban, vagy a polgármesteri hivatal gyámügyi osztályán kérj segítséget, minél hamarabb.


Kívánok neked egy gondos családot, aki szerető pótanyud, pótapud lesz majd!!!A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 91%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/17Időpont 2007. dec. 6. 11:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szia. Meg tudom érteni a helyzetemet, áltba körülbelül én is így éreztem magam, csak nem akartam öngyilkos lenni, de anyámék folyton veszekedtek, anyám depressziós volt és nem volt valami fényes a helyzet. Én is utáltam otthon lenni és ha csak tehettem inkább a barátnőimnél voltam. A lényeg, hogy nem szabad feladni! Én csak azért dolgoztam (tanultam), hogy elkerülhessek otthonról. Egy jó gimibe be is jutottam, ami messze volt tőlünk és koleszba kerültem. Jó barátokat szereztem magamnak és csak a hétvégét kellett kibírnom. Aztán mivel jól tanultam, abba a fősuliba vettek fel, ahová menni akartam és ott is keményen vettem az akadájokat és így sok ösztöndíjjat kaptam, amit nem költöttem el, hanem spóroltam. Mindig az lebegett a szemem alőtt, hogy el otthonról, és most anyáméktól messze egy szép városban élek a párommal egy kis lakásban, amit közösen vettünk. Szóval a lényeg, hogy ne add fel! Tudom, hogy nehéz, de csak magaddal és a jövőddel foglalkozz és próbálj a barátaidra támaszkodni. Nem mondom, hogy lesznek nehéz pillanatok, de végül, ha nagyon akarod elérheted a célod és boldog lehetsz, csak küzdj!!

A válasz 91%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 91%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/17Időpont 2007. dec. 9. 12:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

aki igazából öngyilkos akar lenni az nem kéri ki előtte a véleményeket, hogy mit szólnak hozzá, hanem megy és cselekszik.

aki fenyegetőzik pl.anya- szintén csak lelki terror ahogy irtad, csak arra tud hatást gyakorolni akit meg tud vele ijeszteni, igazából nem tenné meg.

mire tanit téged ez a helyzet, milyen szülőket kaptál, mi az ami nem tetszik, hogy ilyenné ne válj te is...

tehát légy erős, tanulj, hogy szakmád legyen és eltudj valahová helyezkedni ahol lakni is tudsz, vagy suli és kollégium, ahol még fizetnek ha jól tanulsz, vagy mellette tudsz munkát is vállalni itt ott

a gondolataidat probáld arra terelni, hogy milyen életet szeretnél /pozitiv/ fantáziálj álmodozz mivé szeretnél válni, mit szeretnél magadnak stb...apró dolgokkal kezd

ha elmész valahová kapcsolj ki gondolatban, ha jönnek a rossz érzések hessegesd el!

a stresszhelyzet pedig nem ártana sport-ban levezetni, futás, stb

ha már eljuottál erre a fórumra, akkor igyekezz a segitő kezekbe kapaszkodni és megerősődni

irj, privi ha gondolodA válasz 41%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/17Időpont 2007. dec. 20. 16:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
hát én ugyanilyen helyzetben vagyok! most akartam irni mondjuk az én szüleim már kétszer elválatk és harmadszorra miattam költöztek össze sajnos.. én hittem az apámnak 56 éves anyu 33.. nos én is néha ittam és cigarettáztam ugy 1,5 évig és még 13 se vagyok!! 12 multam ugy 6 hónapja.. és rengetegszer meg akartam magam ölni! szóval nem te vagy az egyetlen és nehogy megöld magad! ne dobd el az életedet hisz az csak egy van! megbánnád!! ezt a 2 évet már én is kibírom! te is menj koleszba hátha ott jobb lesz vagy ha ennyire súlyos a helyzet menj gyámügyishez..én is a lelkem mélyén ezt szeretném.. csak van egy szerelmem pár házzal tőlünk és ha nem láthatom belehalnék.. csakis ezért maradok.. de ha jövőre elköltözik akkor elmegyek intézetbe.. nem fogadna be a nagynéném vagy akárki.. nem is lenne jó.. irj nekem msnen ha van: sziszo96@hotmail.com vagy e-mailen:dmsziszi@citromail.hu.. pusz szya

A válasz 57%-ban hasznosnak tűnik.
# 9/17Időpont 2008. nov. 1. 12:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szia! Ennek már van egy kis ideje hogy ide írtál azóta változott valami? Amúgy meg akarlak erősiteni abban, hogy biztos lehetsz nem fox öngyilkosságot elkövetni. Nagy az élniakarásod és miníg benned a remény.Így nem is aggodom érted, én 7 évig éltem terrorban és 11 éves koromtól most 18 vagyok, sokszor gondolkoztam ilyen dolgokon de sosem tudtam volna megtenni. Azt ajánlom bírd ki viseld el , lesz ez még egyszer rossz emlék is. Ne félj semmit

A válasz 57%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/17Időpont 2009. jan. 25. 20:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
A családom "nem ereszt el", még mindig kiskorúként kezelnek, nincsenek igazan nagy személyes jogaim! Mit tegyek? 18F
Szerintetek lehet anyós és meny között jó kapcsolat? Az én anyósom engem kikészít!
Nem tetszik a párom édesapjának, hogy együtt vagyok a fiával, mert az én családom nem gazdag. Hogy kezeljem?
A családom ügyetlennek tart. Hogyan legyek ügyes ha így viszonyulnak hozzám?
Kikészít a családom. Csak visszafele húzgálnak, ahelyett hogy nekem is segítenének, közben a 11 éves öcsém meg mindent megkap?
Kikészít az anyám! Meg úgy az egész családom, mit csináljak?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!