Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Megmondanátok az idősödő...

Megmondanátok az idősödő szüleiteknek, hogy jó lenne, ha gondolnának arra, hogy egyszer nem lesznek, mi lesz a felhalmozott rengeteg holmijukkal?

Figyelt kérdés
Mindketten már túl vannak a 80-on, de hálistennek még aránylag jó fizikumban vannak. Több mint 200 nm-es házuk van, garázzsal, műhellyel, kerttel és rengeteg felhalmozott holmival. A papa tipikusan az az ezermester-féle ember, szinte szó szerint millió meg egy felhalmozott holmival, a legtöbbhöz már 20 éve nem nyúlt, kb. már 20 éve nem is nagyon foglalkozik már ezzel. Ezeken felül, rengeteg ruhák, persze azokból is lefogadom, a 90-százalékát már úgyszint 20 éve nem vették fel. Vagy ez tapintatlanság lenne, ha utalna valaki rá, hogy ki lehetne szortírozni? Vagy az utódra kell hogy szálljon ez a feladat, ő dobjon/szortírozzon ki majd mindent?

nov. 4. 15:35
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
99%

Hát igen, elég nagy "tapintatlanság" felróni az időseknek, hogy micsoda kellemetlenséget fognak neked okozni az örökséggel.

Egyébként vannak ilyen lomtalanítással foglalkozó cégek, azok csupaszra kiürítik neked a házat, nem kell foglalkoznod vele, ha nem akarsz.

nov. 4. 15:50
 2/57 anonim ***** válasza:
97%
Majd aki megörökli, az szortírozik.
nov. 4. 15:51
 3/57 anonim ***** válasza:
97%

Kifejezetten bunkóság lenne, az ö dolguk, miket tartanak a saját házukban.

Majd ha nem lesznek, akkor te azt szortirozol ki, amit akarsz, most semmi beleszólásod sincs

nov. 4. 15:53
 4/57 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, én a gyerekemre biztos nem hagynék egy kacatokkal teli házat. Amúg tudom, igyekeznék a felesleges holmikat kiszortírozni. Elég neki a gyász, nem kell hogy még hetekig az én ruháimat, holmijaimat nézegesse át, ez csak ront a gyászon szerintem. Persze nyilván azért hagynák meg abból, amiket használok/használhatok, de 5 szekrénynyi ruhát minek? Egy szekrénynyi is elég. Vagy egy lomokkal teli műhelyt, ahova az utóbbi 1 évben csak kétszer mentem be?
nov. 4. 15:58
 5/57 anonim ***** válasza:
98%

Ezt a TE elképzelésed, TE a saját cuccaiddal azt csinálsz a saját lakásodban, amit akarsz.

VISZONT a SZÜLEIDNEK ugyanennyire megvan a joguk a SAJÁT lakásukban azt tartani, amit ÖK akarnak.

nov. 4. 16:04
 6/57 anonim ***** válasza:
96%
Ez szerintem messze túlmutat a tapintatlansagon...
nov. 4. 16:08
 7/57 anonim ***** válasza:
96%
Most még nagyon önfeláldozó vagy, de ha majd 80 elmúltál és már tudatosodik benned, hogy lassan téged is elér a halál, nem biztos hogy egy félig üres, kriptaszerű környezetben akarsz majd üldögélni.
nov. 4. 16:09
 8/57 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondanám meg, mert a sok cucc, mindegy hogy mi, az ő életükhöz tartozik. Még akkor se nyúlnék ezek kidobásához, ha netán idősotthonba kerülnének. Elmondok egy rövid történetet. Közvetlen közelembe volt rá példa, hogy ez történt a családfővel. A feleség már rég meghalt mikor középkorúak voltak. Mikor ő került otthonba, a gyerekei seperc alatt eladták a házat a nagy kertel, amit még abban az évben kiürített és lebontott a vevő, a következő évben meg már fel is rántott rá egy modern házat, így úgy eltűnt az illető bácsi életének minden maradéka, mintha soha nem is lett volna. Mivel a szomszéd faluban volt az otthon, láthatta, hogy amibe egy élet munkáját fektette, az még az ő életében teljesen el lett tüntetve. Ezután még élt pár évig és 76 évesen halt meg idén, tehát nem volt még nagyon öreg. Szörnyű lehetett lelkileg megélni ezt.
nov. 4. 16:12
 9/57 anonim ***** válasza:
98%
Ha már arra megkérnéd őket, hogy ugyan selejtezzenek már ki rendesen, mielőtt meghalnak, hogy ne legyen annyi dolgod utána, igazán megtehetnék azt is, hogy előre lerendezik a temetésüket, a sírhelyüket, sőt, diagnózis függvényében tegyék már meg azt a szívességet is, hogy beszereznek egy jó nagy doboz altatót, és idejekorán vegyék be, mielőtt olyan elesettek lesznek, hogy neked kellene róluk gondoskodni. De ha már megteszik, akkor legyenek olyan drágák és vagy kórházban, vagy menjenek el egy szállodai szobába és ott intézzék, ne kelljen emiatt kidobni ágyat, meg utána rossz érzéssel bemenni egyik szobába is...
nov. 4. 16:16
 10/57 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem nincs azzal problema, ha szo szerint belefulladnak mar a sok lomba, ha rakerdezel, hogy esetleg van-e szukseguk segitsegre, akarnak-e pakolni.

Persze nem ugy, hogy a halalra celozgatsz meg arra, hogy ezzel nem akarsz foglalkozni kesobb. 😅 Es nem is kell kipakolni az egesz hazat.

En annyit szoktam csinalni, hogy fel szoktam ajanlani a segitsegemet idorol-idore, ha szeretnek picit rendbe tenni a hazat a szuleim. Altalaban elfogadjak, oket is zavarja a tul sok cucc, de energiajuk nem marad erre mar.

Viszont nehezen valnak meg a dolgaiktol, amit megertek, nem is eroltetem. Tenyleg csak azt szoktuk kidobni, ami mar torott es hasznalhatatlan. De ha meg jo allapotu, (igaz 30 eve nem hordott ruha, mindegy) az a szekrenyben marad, mert ugye “jo az meg”.

nov. 4. 16:21
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!