Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miből tudhatom hogy a nagyszül...

Miből tudhatom hogy a nagyszüleim inteligenciája alacsony ?

Figyelt kérdés

dec. 16. 08:52
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Itt érzelmi intelligenciara is gondolok
dec. 16. 08:53
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
IQ teszttel meg EQ teszttel.
dec. 16. 08:57
 3/14 anonim ***** válasza:
91%

Ez demenciával, leépüléssel kapcsolatos kérdés?

Vagy miért releváns, hogy a nagyszüleid?

dec. 16. 08:59
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem azzal kapcsolatos. Nem demensek csak sok dolgot nm értenek amihez már más idős ember ért és sok magyar szót se tudnak rendesen kimondani.
dec. 16. 09:01
 5/14 A kérdező kommentje:
Meg a nyomó gombos telefonhoz se értenek. Nem baj csak furcsallom
dec. 16. 09:03
 6/14 anonim ***** válasza:
93%

A személyiség sok tényezős, igaz ez a különböző intelligenciákra is, mert ugye nem csak IQ, EQ létezik.

Kinek mit ad az élet, biológia.

Az elektronikai készülékek sokaktól távol áll. Főleg, akik nem vettek részt a technológiák követésében, tapasztalásában.

Egyéntől és életétől függ ki mikben ügyesebb, mikben nem.

Pl tőlem ne várja el senki a matekot. Soha nem ment és nem is fog. Teljesen más területeken viszont átlagot felülmúlom.

Soha ne másokhoz méregess valakit, hanem ismerd meg.

Első sorban nekem pl fontosabb az, hogy valaki jó ember legyen, minthogy tudja-e kezelni a modern eszközöket.

Azt majd intézem nekik. Alapokat megjegyezték pl mamámék, de kellett hozzá türelem.

Rendes mappákkal, borítékokkal magyaráztam el a dolgokat mutogatva az asztalon. Az asztal volt a kijelző. 🙃

dec. 16. 09:14
 7/14 A kérdező kommentje:
Nekem csak az fontos hogy emberileg milyen valaki. Ezt csak azért kérdeztem mert a legtöbb idős embernek legalább nyomó gombos teloja van. De az a szép benne hogy a fiúk velük lakik 54 évesen és sose volt barátnője, felesége és a telefont se használta ő se soha. Fiatalon se .
dec. 16. 09:19
 8/14 anonim ***** válasza:
74%

Itt inkább neked kellene plusz intelligencia.

Jogászegylet elnöke, nem hajlandó okos eszköz használni. Pedig elég intelligens, elhiheted

dec. 16. 09:57
 9/14 anonim ***** válasza:
93%
Amiket írsz, azoknak nem sok köze van az intelligenciához.
dec. 16. 11:16
 10/14 anonim ***** válasza:
93%

Az egyik nagymamám 90 éves, 55 éves kora óta nyugdíjas. Azelőtt irodában dolgozott, írógépen szerintem a mai napig gyorsabban gépel, mint én a laptopon, és mai napig vezeti a háztartási könyvelést, fejben számolva ki minden tételt (nincs számológépe otthon). DE a mobilt is csak úgy használja, mintha vezetékes telefon lenne: ha épp meghallja, hogy csörög, felveszi. Számítógépe sose volt, internetet életében nem használt. Soha nem állítanám, hogy nem intelligens, mert nem követte a technológia fejlődését. Mindenhol cédulák vannak nála, hogy ne felejtsen el időpontokat, megkérdezni dolgokat, stb.

Másik nagymamán 78 éves, ca 40 éves kora óta nem dolgozik, azelőtt irodista volt ő is. neki van okostelefonja, tabletje, nagyjából használni is tudja. De nekem kell beállítani, frissíteni, emailhez csatolmányt rakni, egy ujjal gépel. Próbál angolul tanulgatni duolingóval, hogy karban tartsa az agyát.

Mindketten érettségiztek, de tovább nem tanultak. És bár a technikával hadilábon állnak és sokmindenben segítségre szorulnak ezen a téren, nem állítanám, hogy nem intelligensek.

dec. 16. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!