Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Gyakori hogy válás után a...

Gyakori hogy válás után a nagyszülőket nem nagyon érdekli egy kisgyerek?

Figyelt kérdés
Nem annak a szüleire gondoltam akinél a gyerek marad hanem aki elmegy,elhaggya a gyereket, általában az apa szüleire
dec. 21. 10:58
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Valas után általában az ex szüleivel senki nem akar szoros kapcsolatot tartani. Anyu nem hiszem hogy szeretne az ex férje szüleihez járkálni a gyerekkel, vagy vendégül látni őket magánál. Tehát alapból a külön költözött fél dolga lenne ezt megoldani, neki kellene a saját szüleihez elvinnie a gyereket. Nálunk apám szüleivel sosem volt szoros a kapcsolat, ők sosem jöttek hozzánk, mi mentünk a nevnapjukon meg a születésnapjukon anyuval -apám általában az utolsó percben valamiért nem tudott jönni. Valas után 1-2 évig még vitt bennünket anyu, de egyre kellemetlenebb volt mindenkinek, így abbamaradt.
dec. 21. 11:11
 2/6 anonim ***** válasza:
87%

A saját tapasztalatom szerint nem erről van szó jellemzően, hanem arról, hogy mivel az anya neveli a gyereket, így az tud szoros kapcsolatot tartani a kicsivel, akivel az anya tart kapcsolatot ÉS aki ellen nem neveli negatív értelemben. Mert ha maga apuka is alig látja a gyereket, ha nem kap láthatast csak 2 hetente, akkor ugyan mikor vinné még a nagyszülőkhöz is a gyereket.

A legtöbb nő meg alapból utálja a férje családját, bármilyenek is azok, és válás után neki tök mindegy, hogy a gyereke tart-e kapcsolatot onnan a nagyszülőkkel, ő nem akar azzal fáradni, hogy ebbe energiát rakjon. Szóval az apai nagyszülőnek lehetősége is alig marad találkozni az unokájával, meg akkor is, ha az apuka foglalkozik a gyerekkel, most gondold el,,mi van akkor, ha az apuka sz*rik is rájuk? Akkor a nagyszülő hiába szereti az unokáját, hiába akarna vele szorosabb kapcsolatot, ha se a saját gyereke, se az unokát nevelő fél felől nem kap erre érdemi lehetőséget.

Szóval hogy egy saját tapasztalatot mondjak, az én szüleim elváltak még 4-5 éves korom körül, apánk le is sz*rt, nem is igazán látogatott minket onnantól. De az apai nagymamám és a nagynéném jöttek, próbálkoztak, és mivel apám hazaköltözött válás utan, így a nagyobb nyári láthatásokra is elvittek minket 1-1hétre, VISZONT anyam totál ellenünk nevelt minket, ilyen tök sunyi módon, hogy nem mondta, hogy utáljuk már őket, de azért mégis.

Egyrészt nen titkolta, hogy utálja őket, a családban is gyakran volt erről szó előttünk (pedig amúgy anyámat ismerve szerintem borzasztó meny lehetett, tudok egy-két nagyon durva húzasról is apám családja felé), tehát mi gyerekek kb. azt hallgattuk, hogy ők váláskor elvitték előlünk a cuccok felét, milyen szemetek ezért, meg hasonlóakat és végül ezert ugye mi is elkezdtünk elidegenedni, nem akartunk menni, anyám meg ezt jutalmazta, büszke volt rá, ha bunkók voltunk velük, ha elhúzódtunk, volt, hogy miután elmentek, kitakarítottunk utánuk, és ezert kb. megdícsért. Aztán emiatt végül szép lassan fel is adták a próbálkozást...

De ezt akkor gyerekfejjel nem láttam át, hogy anyám ilyen manipulatívan nevel minket az apai nagyszülői oldal ellen, anyamnak akartam megfelelni, hogy ő dícsérjen, értitek, kicsik voltunk. Nyilván mai felnőtt fejjel már mindent tisztán látok visszatekintve, és azt mondom, anyám elszégyellheti magát, minket fosztott meg tőle, hogy onnan is legyen nagymama, nagynénik, unokatestvérek. Amúgy borzalmas anya is volt mellé.

Ezt csak azért írtam le, hogy lásd, két oldala van ezeknek a történeteknek. Aki szerette az unokáját, azt érdekli válás után is, csak sokszor a lehetőséget veszik el tőle a normális kapcsolattartásra. Akit nem édekel az unoka válás után, azt előtte se érdekelte.

dec. 21. 11:45
 3/6 anonim ***** válasza:
84%
2-es vagyok, amit bele akartam még írni, hogy mindezt anyám persze mindenkinek úgy adta elö, hogy ő bezzeg engedte a kapcsolattartást, segítette, rajta nem múlt, csak ugye apám sz*r családját nem érdekeltük.
dec. 21. 11:54
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
Igen gyakori. Nem is az érdektelenség, vagy a szeretet hiánya az oka, inkább nem tudják a helyzetet kezelni. Ha nagyobb lesz a gyermek ez valószínűleg változni fog.
dec. 21. 12:28
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk nem igy van. A ferjem elvalt, a fia keresztanyja a sogornom, aki mikor megy latogatoba hozzajuk, viszi magaval anyosomat is. Tobbet jarnak oda, mint hozzank, pedig sogornom 300 km-re, anyosom 30-ra lakik tolunk. De en mar nem versenyzek, az en gyerekem fontos az en szuleimnek, es ennyi. Hogy az apai nagyszuloknek nem, nem erdekel. Nekik ugyis az enyem az otodik unokajuk, biztos unalmas mar nekik a nagyszuloskodes. Az elsoszulott, a lanyom batyja, o a minden. A keresztgyerek, a legelso unoka, kulon kituntetes. Az en gyerekem meg kiesett a pikszisbol, hat ez van.
dec. 21. 14:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Nagyon gyakori

Nálunk is ez volt. Apai nagyi leszart. Anyám erőltette volna a kapcsolatot, lepasszolt hozzá párszor hogy mehessen bulizni. Mindig azt hallgattam mekkora büdös qva az anyám, élete tévedése volt apámnak hogy őt választotta. K3rtem hogy inkább hagyjon otthon egyedül. Olyan 7 éves korom után már nem jártam hozzá.

Mondjuk oké, felnőttként belátom hogy igaza volt. 24 éves koromban kibékültünk.

Anyai nagyi meg alapból leszart, nem kedvelte apámat így soha nem is látogattak/nem mehettünk oda.

dec. 22. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!