Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit lehet kezdeni egy nehéz...

Mit lehet kezdeni egy nehéz természetű nagymamával?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy a nagymamám szinte minden dolgot megszól, sok esetben rosszindulatúan, meg minden embert kibeszél a háta mögött, szóval egy nagyon negatív személyiség. Szeret vitatkozni és sosem ismeri el, ha téved. A vita hevében van, hogy ingerültebben szólok vissza neki, aztán megsértődik és nem igazán akar velem szóba állni. Rám küldi nagypapámat, hogy igazán beszélhetnék normálisan is a mamával és kérjek tőle bocsánatot. Mindig elvárják, hogy kérjek tőlük bocsánatot, de bezzeg amikor mama tesz sértő megjegyzéseket a testalkatomra akkor ő sosem kér bocsánatot meg én nem is várom el tőle. Lehet csúnyán hangzik, de sokszor úgy érzem, hogy nem is akarok találkozni a nagyszüleimmel. Sérelmezik, hogy nem nagyon beszélgetek velük, de mindig amikor meglátogatom őket az otthonukban mama ül a híradó előtt, kezében a telefonnal, de nyilván az én hibám az is, hogy nem beszélgetek velük.
jan. 12. 20:49
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
De miért kérsz tőle bocsánatot? Megkell nekik mondani hogy ő bántott meg téged és neki kell bocsánatot kérnie. És nem, nemkell hagynod magad, bármit is mondjanak.
jan. 12. 21:00
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne látogasd őket, ha rossz érzéseket keltenek csak benned. Semmi sem kötelező, és ezt komolyan mondom. Gondolom, nagyon fiatal vagy még, szóval egy életre szóló jó tanács: csak olyan emberekkel vedd körül magad, akik adnak, nem pedig elvesznek. A családod nem valogathatod meg, de a mérgező rokonokkal elég ünnepekkor megtartani a pofavizitet.
jan. 12. 21:01
 3/26 anonim ***** válasza:
98%

Egy jótanács: a sértődés mindig annak a magánügye, aki megsértődik. Nem rólad szól, nem a te felelősséged, nem neked kell megoldanod.

Túl sok időt pazaroltam megsértődött emberekre, akikre mindig tekintettel kellett lennem. Ha én megsértődtem, azzal sem törődött senki. Nekem miért kéne más sértődésével foglalkozni?

jan. 12. 21:38
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha külön laknak akkor szerencséd van. Csak menj oda még kevesebbszer.

Viszont ha együtt és össze vagy zárva vele az gáz. Megvárod míg meghal vagy elköltözöl (saját tapasztalat).

jan. 12. 21:44
 5/26 anonim ***** válasza:
59%

Sajnos, sok ember személyisége így változik meg, ahogy öregszik, ilyenek leszünk...ez különösen akkor igaz, ha az élet valahogy kibabrált velünk.

A kérdés az, hogy nagymamád fiatalon is ilyen személyiség volt-e? Ha igen, de ezt csak vele egyidős másik rokontól vag ypl a papától tudhatod meg, ha tudsz vele többet kettesben beszélgetni, jófejkedni egymással és ez is szóba kerül vagy esetleg a szüleidtől...akkor sajnos ilyen személyiség és akkor mondanám, hog ynem kis nárcizmu sis van benne.

Ha inkább az élet tette ilyenné és az időskor hozt aelő ezt a gáz oldalát, akkor az a kérdés, hogy a sok negatív hülyeségén, megszólásán segíthet-e, ha mondjuk töb pénze lenne, többet járhatna szórakozni...mert én megfigyeltem, hogy ha egy nyugger, csórika be van zárva a kis lakásába, házába spórlós rutinjába, akkor irtózatosan negatív és rosszindulatú tud lenni, és csak a szomszédőkat, meg mindnekit i sszid, de ha elküldöd egy "nyeremény" szinhazjeggyel valahova, akkor legalább két hétig nyugi van, akkor csak 15-ször azt kel hallgatni, hogy a darab mennyire jó vagy mennyire sz...r volt:-D

jan. 12. 22:52
 6/26 A kérdező kommentje:
A testvére elmondása szerint mama fiatalabb korábban is egy rosszindulatú ember volt, de akkor még vissza tudta fogni magát. Sajnos ahogy idősödik egyre elviselhetetlenebb a természete. Állítólag az anyukája is ilyen volt. 80 éves korára az egész rokonságot sikerült magára haragítania.
jan. 12. 23:02
 7/26 anonim ***** válasza:
14%
hát, akkor csak önvédő mechanizmusokat fejleszthetsz ki. Pl. igen mama, jólvan mama, smeg kérdezel tőle minidg, aztán csak hallgatod egyik füleden be másikon ki, nagyon elégedett lesz veed, hogy milyen fantaztikus hallgatóság vagy még ühümm mama igazad van mama 5 percenkénti közbeszúrása is tökéletes lehet, ha meg kritizál tged, akkor köszönöm mama, esetleg te hogyan javítanál ezen mama, mit csináljak másképp mama, tökéletes mama, mekkora nagy kreativ vagy mama...és egyre ritkábban mész é skész. :)
jan. 12. 23:17
 8/26 anonim ***** válasza:
89%
Tipikus rosszindulatú, mérgező vénasszony, sajnálom. Átérzem, nálunk is van/volt a családban bőven. Sajnos nem tudsz vele mit kezdeni, engedd el. Peregjen le rólad amit mondd, kerüld az olyan szituációkat aminek "bocsánatkérés" lenne a vége, nem nevelhetőek sajnos, csak egyre rosszabb lesz.
jan. 13. 03:02
 9/26 anonim ***** válasza:
0%
Egy ember nem tud vitatkozni, ahhoz kettő kell…
jan. 13. 08:06
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Anyám is ilyen, mint a nagyanyád, tipikus okoskodó, másokat kibeszélő, minden szaron megsértődő nő - én tizenpár éve egyáltalán nem beszélek vele. Semmi szükségem az általa okozott stresszre, vagy azon szorongani hogy épp mibe köt bele, min veri ki a hisztit.

Neked sem kell beszélned a nagyanyáddal, csak mert családtag.

jan. 13. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Ordibálós nagymamával mit lehet csinálni, ha egyébként normális?

3 éve megözvegyült és teljesen normális, egészsége is rendben, de azóta agresszív. A héten többször meglátogattam és például amit kapott a postás tőle, akkor én szégyelltem magam. Valami levelet várt, és nem érkezett meg és ordított üvöltött a postással. Qva anyázta...

Mit tudok tenni egy ilyen nagymamával? Nektek mi a véleményetek erről? Történt valakivel hasonló?

Általában jóban vagyok a mamámmal de mostanában egyre nehezebb vele. Nemrég volt egy kirohanása hisztije velem szemben. A múltkor kitalálta mivel meghíztam hogy " biztosan terhes vagyok." Hiába mondtam el neki hogy nem vagy 50_szer nem hitte el. Nem...

Ilyen nagymamával mit lehet tenni?

Folyamatosan kritizál mindent, csak az jó , amit ő gondol, mindenki más meg hülye. És tényleg úgy is gondolja/ kezeli azokat az embereket akinek nem egyezik meg a véleménye az övével mintha nem lenne normális. Amikor találkozunk, elmondja hogy mindenkinek mit, hogyan...

Mi legyen a nagymamával,hova tehetnénk?

Nagymamám véletlenül felgyújtotta a lakását. Nincs pénze se neki se nekünk helyre hozni, és amúgy se lehet már magára hagyni a jelek szerint. Nálunk nem fér el, és amúgy se szeretném hogy a mi házunkat is felgyújtsa. Az idősek otthona kifizethetetlen és hely sincs...

Túlnyomulós nagymamával mit lehet kezdeni?

Anyukám, ha nálunk van (messze lakik, így ha jön, akkor több napra) elvárja, hogy az óvodás lányunk reggeltől estig vele játszon. Amíg kisebb volt, addig ez működött, de ahogy kezd nagyobb lenni, a gyereknek is van igénye arra, hogy egyedül játszon vagy éppen a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!