Miért van az hogy az anyai nagyszüleim mindig adnak egy kevés pénzt ha megyek hozzájuk nekem, az apai nagyszüleim meg csak nagyon ritkán adnak?

válasza:

válasza:Azt azért szögezzük le, hogy egyiküknek sem kötelessége adni.
A pénzüket pedig ne akard beosztani. Lehet, hogy nem ez a szándékod, de ez a “pedig kb ugyanannyi a nyugdíjuk” nagyon csúnya turkálás a pénztárcájukban. Fogalmad sincs a pontos kiadásaikról, rezsi, mennyiért vesznek élelmiszert, gyógyszert, járnak-e magánorvoshoz, mennyit költenek szórakozásra stb. Pláne hogy nem gyűjtenek-e azokra az évekre, amikor már nem tudnak gondoskodni magukról. Egy ápoló, pláne egy minőségibb idősotthon díja horror összeg, aki reálisan gondolkozik és nem szegény, az már előre tervez ezekkel, amikor még megteheti.

válasza:

válasza:

válasza:Az anyai nagyszüleid a furák, ez egyáltalán nem szokás, hogy csak úgy kap pénzt az unoka a látogatásért.
Saját gyerekemet sem tömöm csak úgy lóvéval, kap zsebpénzt, azt osztja be. Illetve ha van ritkán valami nagyobb dolog, akkor azt megbeszélés után kifizetem. De minden ok nélkül tényleg szoktatlan.

válasza:Szerintem pont az anyai nagyszülők választották a kicsit lekezelő, könnyebb utat. Ha sok unoka van, nem tudnak egyenlő részben gondoskodni mindenkiről valószínű időben sem,sok szülinap, gyereknap stb. viszont kimaradni nem akarnak. Modernebb gondolkodásunk van,ìgy marad a zsebpénz.
Apai nagyszülők meg úgy gondolják,nem kell eszköz a kapcsolatfenntartáshoz.

válasza:több unoka pont az anyai nagyszülőknél van nekik kéne jobban beosztani a pénzt.
A beosztás nem az unokák számától függ. Kis pénzéhes.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!