Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért van az hogy az anyai...

Miért van az hogy az anyai nagyszüleim mindig adnak egy kevés pénzt ha megyek hozzájuk nekem, az apai nagyszüleim meg csak nagyon ritkán adnak?

Figyelt kérdés
egyforma kb. pedig a nyugdíjuk. Mitől függ hogy mennyi pénzt adnak az unokájuknak? Szeretem és tisztelem őket, csak érdekel ez hogy miért van így.

jan. 16. 07:15
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
és az anyai nagyszüleimmel sokkal több mindenről is lehet beszélgetni, jobban képben vannak a világ dolgaival meg mindennel mint az apai nagyszüleim.
jan. 16. 07:17
 2/24 anonim ***** válasza:
97%
Más a szeretetnyelvük, máshogy gondolkodnak a dolgokról, más értékrendjük van, lehet, hogy valahol több az unoka, több a megtakarítás, más dolgokra költenek.
jan. 16. 07:26
 3/24 A kérdező kommentje:
értem de több unoka pont az anyai nagyszülőknél van nekik kéne jobban beosztani a pénzt.
jan. 16. 07:30
 4/24 anonim ***** válasza:
97%

Azt azért szögezzük le, hogy egyiküknek sem kötelessége adni.

A pénzüket pedig ne akard beosztani. Lehet, hogy nem ez a szándékod, de ez a “pedig kb ugyanannyi a nyugdíjuk” nagyon csúnya turkálás a pénztárcájukban. Fogalmad sincs a pontos kiadásaikról, rezsi, mennyiért vesznek élelmiszert, gyógyszert, járnak-e magánorvoshoz, mennyit költenek szórakozásra stb. Pláne hogy nem gyűjtenek-e azokra az évekre, amikor már nem tudnak gondoskodni magukról. Egy ápoló, pláne egy minőségibb idősotthon díja horror összeg, aki reálisan gondolkozik és nem szegény, az már előre tervez ezekkel, amikor még megteheti.

jan. 16. 07:31
 5/24 anonim ***** válasza:
92%
Gondoskodó típusúak. Nálunk az apai mama volt ilyen. Pénzt adott, jött mindig, hogy anyunak legyen ideje magára. A saját anyja nem jött. A lánya, a nagynéném is mindig adott pénzt, gesztus jellegűt inkább, hogy ezt költsem magamra, meg csirkét csomagolt, tojást, nagyon jól esett.
jan. 16. 07:47
 6/24 anonim ***** válasza:
90%
Hadd osszák már be a nyögdíjukat, ahogy nekik jólesik -.-
jan. 16. 08:35
 7/24 anonim ***** válasza:
92%

Az anyai nagyszüleid a furák, ez egyáltalán nem szokás, hogy csak úgy kap pénzt az unoka a látogatásért.

Saját gyerekemet sem tömöm csak úgy lóvéval, kap zsebpénzt, azt osztja be. Illetve ha van ritkán valami nagyobb dolog, akkor azt megbeszélés után kifizetem. De minden ok nélkül tényleg szoktatlan.

jan. 16. 08:38
 8/24 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem pont az anyai nagyszülők választották a kicsit lekezelő, könnyebb utat. Ha sok unoka van, nem tudnak egyenlő részben gondoskodni mindenkiről valószínű időben sem,sok szülinap, gyereknap stb. viszont kimaradni nem akarnak. Modernebb gondolkodásunk van,ìgy marad a zsebpénz.

Apai nagyszülők meg úgy gondolják,nem kell eszköz a kapcsolatfenntartáshoz.

jan. 16. 08:52
 9/24 anonim ***** válasza:
92%

több unoka pont az anyai nagyszülőknél van nekik kéne jobban beosztani a pénzt.

A beosztás nem az unokák számától függ. Kis pénzéhes.

jan. 16. 08:56
 10/24 anonim ***** válasza:
74%
Érdekből jársz hozzájuk, szégyelld magad!
jan. 16. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!