Más nagyszülőknél is tapasztaltok hansonlót?
Amíg nem volt gyerekem azt hittem, hogy majd ha lesz és meglátogatnak a szüleim/anyósék az nagy segítség lesz és mi, szülők lazíthatunk.
Most 3 kisgyerekünk van (1, 3, 8) és mindkét oldalról a nagyszülők 60 körül vannak, ergo nem vészesen idősek. Messze laknak, amikor jönnek, akkor több napra.
Ezek a napok nem, hogy könnyebbek lennének nekünk, szülőknek, hanem úgy érzem, mintha dupla annyi energia menne el ezeken a napokon, mint amikor magunk vagyunk.
Néhány ok:
1. A gyerekekkel olyan dolgokon veszekednek, ami szerintünk teljesen rendben van (a padlófűtéses szobában nem vesz papucsot stb.)
2. A háztartással kapcsolatban emelkedett elvárásaik vannak: napi 3-szor pakolgatják el a játékokat, minden nap frissen főzött 3 fogásos ebédnek kell lennie
3. Elvárják, hogy a köztük és a gyerekek között felmerülő konfliktusokat mi szülők oldjuk meg
4. Olyan dolgokat mondanak folyamatosan a gyerekeknek, amiket szerintünk abszolút nem kéne (buta vagy, kapsz egy pofont stb.)
Ez mindkét szülőpárra jellemző. Gyakorlatilag, amikor jönnek mi már napokkal előtte görcsben vagyunk, hogy már megint mi lesz. Másnál volt hasonló? Esetleg sikerült javítani rajta?

válasza:

válasza:"amikor jönnek mi már napokkal előtte görcsben vagyunk"
Akkor ne hívjátok őket több napra.

válasza:Ha mennek látogatóba, akkor ne aludjanak nálatok. Menjenek játszani a gyerekekkel, de ne legyenek folyamatosan nálatok.
A padlófűtés mellett papucs még talán érthető is, mert nekik biztos fura ez, nincsenek hozzászokva.
De az, hogy hogyan beszélnek a gyerekekkel, nagyon durva. Sőt, ez bárkivel szemben gáz, nemcsak gyerekekkel kapcsolatban. Én ezek után nem látnám őket szívesen.

válasza:

válasza:Nem nem kell őket elhívni.
Igen magadnak szülted.

válasza:Pl az én nagyszüleim is ilyenek voltak.
Ha én mentem hozzájuk nyaralni, akkor teli kocsi kajával vittek hozzájuk. Olyan finomságokat pakoltak be amiket mi nem is ettünk soha otthon. Nekem meg vagy 4-5napig dejós tésztát kellett enni...(persze ezt letagadták és anyámék se hitték el)
Ha nálunk voltak látogatóba, kb az volt amit leírtál.
Nekem nincs gyerekem, de biztos ugyanez lenne. A macskáim kajáját is pofátlanuk ellopja anyám, ha jön látogatóba.
Ugyanolyan alja rohadék mint a szülei voltak annak idején.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Ha latogatoban mennek hozzatok, akkor ok vendegek nalatok
Ha ti szeretnetek lazulni, pihenni par napot a gyerekek nelkul, kerjetek meg a nagyszuloket, hogy vigyazzanak a gyerekekre par napot, ti pedig kettesben tolthettek par kellemes napot
Kapcsolódó kérdések:
Az ismeretségi körömben csupa panaszt hallok,az anyukáktól,hogy a nagymama nem akar vigyázni a kicsire,mondván,hogy nem neki szülte a gyereket.Nem foglalkoznak az unokájukkal,mikor átmennek hozzájuk,inkább csak cseverészni szeretnének.Sok anyukának gond ez,mert lehet...
Kórházban leszek, apuka nem vállalja, ez neki sok - no comment. 3 hónap múlva lesz a műtét, akkor lesz 13 hónapos. Jól elvan a nagyszülőkkel, sok időt töltenek együtt, de ott alvás még nem volt (5-6 óra volt a leghosszabb idő, nem volt gond). Hogyan tudnám...
Tapasztalokat tudnátok írni? Itt olyan kamaszokra gondolok akiknek a szülei pl kulfoldon dolgoznak ezert a nagyszuleivel elnek.
Én itt kamaszokra gondolok, akik már elmúltak 14-15 évesek. Nem egy olyan ismerősöm van akiknél, ez a szlogen, de szerintem jó érvem van rá, hogy miért kapok ettől frászt. Tegyük fel: Van egy srác, aki középiskolába jár, anyuci, nagyi lelkesen biztatja a...
Ti tapasztalatok ilyet?
Akár a férjem szüleihez, akár a saját szüleimhez megyünk, pattanásig feszültek lesznek az idegeim, minden apróságra 'ugrok'. Talán az anyai felelősség így jön ki rajtam?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!