Ti mennyit meséltek unokákról nagyszülőknek?
Pl elmesélitek az iskolai dolgokat baráti kapcsolatokat? Vagy csak heti/havi 1x rákérdeznek minden oké? És akkor kész?
Azt tapasztalom ha pl szeretnék valamit elmesélni az unokájukról nekik nem érdekli őket, nem is válaszolnak/reagálnak rá. Ráadásul tanítónéni a nagymama, volt amiben tanácsot kértem de nem hogy tanácsot nem adott, nem is válaszolt. Én amikor kicsi voltam az én mamám követte az életemet, mai napig mindent meg tudok vele beszélni, kicsi korom óta tud dolgokat és jól ismer. Nálatok ez hogy van? Nehezen viselem hogy ennyire nem érdekli őket az unoka amolyan felszínes szeretet van hogy még élünk akkor oke minden rendben, a nap süt de ennyi. Nekem ebben a fajta szeretetben nincs tartalom. Hogyan fognak így kötődni?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Ha nem érdekli, hat nem érdekli, ezen nem tudsz változtatni. Ne mesélj róla.
Amúgynem lehet, hogy túl sokat beszélsz a gyerekrol? Ha nincs más témád és pl sosem kerdezed meg, ő hogy van, akkor azért nem kell csodalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Két gyerekünk van. A férjem oldaláról csak anyós él, ő egyáltalán nem vesz részt az unokái életében. De a fiáéban sem vett, nagyszülei nevelték fel, így ez nem volt meglepő. Az én szüleim úgy gondoltuk anno, hogy majd biztos jönnek, érdeklődnek, ehhez képest nem...
Anyósoméknak már elég sok dologban segíteni kell vagy mondjuk úgy, kényelmesebb nekik, ha mi csináljuk. A férjem sokat dolgozik így főleg nekem van rá lehetőségem. Amit viszont nagyon nem szeretek, hogy folyamatosan, finoman beszólogatnak, ha a gyerekek is velem...
A nagyszülőkhöz szól a kérdés, nem szülőkhöz! Mi az oka annak, hogy nem igazán foglalkoztok az unokáitokkal a kötelező minimumon kívül, nem játszotok, foglalkoztom velük, nem érdekelnek a mindennapjaik, hogy nem segítetek a saját gyerekeiteknek kicsit a...
Amíg nem volt gyerekem azt hittem, hogy majd ha lesz és meglátogatnak a szüleim/anyósék az nagy segítség lesz és mi, szülők lazíthatunk. Most 3 kisgyerekünk van (1, 3, 8) és mindkét oldalról a nagyszülők 60 körül vannak, ergo nem vészesen idősek. Messze laknak,...
Teljesen kivagyok. 3 családunk van, ugyan is szüleim elváltak még kis koromban. Anyámnak is lett másik férje+közös gyerek, ő már felnőtt, apámnak is lett annó egy felesége aki hozott magával 2 gyereket, vagyis mostohatesóim lettek +1közös gyerek. Meg vannak férjem...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!