Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ti mennyit meséltek unokákról...

Ti mennyit meséltek unokákról nagyszülőknek?

Figyelt kérdés

Pl elmesélitek az iskolai dolgokat baráti kapcsolatokat? Vagy csak heti/havi 1x rákérdeznek minden oké? És akkor kész?

Azt tapasztalom ha pl szeretnék valamit elmesélni az unokájukról nekik nem érdekli őket, nem is válaszolnak/reagálnak rá. Ráadásul tanítónéni a nagymama, volt amiben tanácsot kértem de nem hogy tanácsot nem adott, nem is válaszolt. Én amikor kicsi voltam az én mamám követte az életemet, mai napig mindent meg tudok vele beszélni, kicsi korom óta tud dolgokat és jól ismer. Nálatok ez hogy van? Nehezen viselem hogy ennyire nem érdekli őket az unoka amolyan felszínes szeretet van hogy még élünk akkor oke minden rendben, a nap süt de ennyi. Nekem ebben a fajta szeretetben nincs tartalom. Hogyan fognak így kötődni?

febr. 24. 19:45
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
81%
igen
febr. 24. 19:47
 2/24 anonim válasza:
100%
sokat.
febr. 24. 20:01
 3/24 anonim ***** válasza:
keveset .
febr. 24. 21:00
 4/24 anonim ***** válasza:
14%
Nem. Megmondom őszintén engem sem érdekelnek ezek a dolgok, nem hogy még tovább meséljem másoknak..
febr. 24. 21:09
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Apukamnak mindent kb rögtön elmondok, hozzá nagyon közel állok. A többi nagyszülővel ritkábban beszelek
febr. 24. 21:30
 6/24 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es akkor téged mi érdekel? Mesélnél példát?
febr. 24. 21:40
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk érdeklik a nagyszülőket az unokák. Az összes nagyszülő nagyon-nagyon szerette mindegyik unokáját és érdeklődött irántuk. Sajnos a négyből ketten már nem élnek.
febr. 24. 22:36
 8/24 anonim ***** válasza:
Sokat mesélek róluk, de sokszor maguk az unokák mondják el nekik. Annyiból könnyű dolguk van, hogy a szüleim a szomszédban laknak, anyósommal pedig gyakran találkozunk és telefonon is viszonylag sűrűn szoktunk beszélni. Például tudni szokta, ha beteg valamelyik és rákérdez, hogy van.
febr. 25. 01:06
 9/24 anonim ***** válasza:
Ha nem érdekli őket, akkor kár az idődért. Inkább ne mesélj, hanem csinálj helyette mást, egyedül, vagy a gyerekkel együtt.
febr. 25. 05:40
 10/24 anonim ***** válasza:
75%

Ha nem érdekli, hat nem érdekli, ezen nem tudsz változtatni. Ne mesélj róla.

Amúgynem lehet, hogy túl sokat beszélsz a gyerekrol? Ha nincs más témád és pl sosem kerdezed meg, ő hogy van, akkor azért nem kell csodalkozni.

febr. 25. 05:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Hogy dolgozzam fel, hogy mellettem(gyerekeim mellett) nem állnak nagyszülők?

Két gyerekünk van. A férjem oldaláról csak anyós él, ő egyáltalán nem vesz részt az unokái életében. De a fiáéban sem vett, nagyszülei nevelték fel, így ez nem volt meglepő. Az én szüleim úgy gondoltuk anno, hogy majd biztos jönnek, érdeklődnek, ehhez képest nem...

Mennyire elvarható a nagyszülőktől, hogy ilyen esetben felügyeljenek az unokákra?

Anyósoméknak már elég sok dologban segíteni kell vagy mondjuk úgy, kényelmesebb nekik, ha mi csináljuk. A férjem sokat dolgozik így főleg nekem van rá lehetőségem. Amit viszont nagyon nem szeretek, hogy folyamatosan, finoman beszólogatnak, ha a gyerekek is velem...

Nagyszülők, akik nem segítetek az unokázásban, nem foglalkoztok az unokáitokkal, nincs rá igény, miért nem?

A nagyszülőkhöz szól a kérdés, nem szülőkhöz! Mi az oka annak, hogy nem igazán foglalkoztok az unokáitokkal a kötelező minimumon kívül, nem játszotok, foglalkoztom velük, nem érdekelnek a mindennapjaik, hogy nem segítetek a saját gyerekeiteknek kicsit a...

Más nagyszülőknél is tapasztaltok hansonlót?

Amíg nem volt gyerekem azt hittem, hogy majd ha lesz és meglátogatnak a szüleim/anyósék az nagy segítség lesz és mi, szülők lazíthatunk. Most 3 kisgyerekünk van (1, 3, 8) és mindkét oldalról a nagyszülők 60 körül vannak, ergo nem vészesen idősek. Messze laknak,...

Tényleg ennyire nem lehet rábízni a nagyszülőkre az unokákat?

Teljesen kivagyok. 3 családunk van, ugyan is szüleim elváltak még kis koromban. Anyámnak is lett másik férje+közös gyerek, ő már felnőtt, apámnak is lett annó egy felesége aki hozott magával 2 gyereket, vagyis mostohatesóim lettek +1közös gyerek. Meg vannak férjem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!