Teljesen tehetlen vagyok mit tegyek?

válasza:Nagyon sajnálom Isten segítsen rajta ámen!!!
Sajnos nemtudsz nagyon mit tenni azon kívűl hogy vele vagy ápolgatod nála alszol beszélgetsz vele ha tudsz segítesz neki sok mindent és imátkozz érte!

válasza:Itt a legtöbb hozzászóló nem szakember- ha lelki tanácsadást vársz.
Tölts vele minél több időt, ápold - amennyire tőled telik és próbáld meg megkönnyíteni a hátralévő idejét.

válasza:

válasza:Hatos empátia az nulla. Amúgy a kérdező nem az okoskodásodra kíváncsi. Nem hülye, ő is tudja, hogy a mama meg fog halni, csak fél. Azzal meg nincsen kisegítve, hogy kioktatod, hogy de a halál természetes dolog. Továbbra sem hülye.
Kérdező: legyél vele minél többet, beszélgessetek. Mást nem tehetsz és ha szükséges keress pszichológust.
A normális szakember nem lehúz meg sápítozik - látszik, hogy a hatos nem látott pszichológust élőben 😂 -, hanem eszközöket ad a kezedbe, amivel kezelheted az érzelmeidet és gyászodat.
Amúgy nagyon sok emberre ráférne a pszichológus egy közeli családtag halálesete után, és akkor nem rekedne meg évekre a gyászfolyamat valamelyik szakaszában.
Kapcsolódó kérdések:
Alig vártam,hogy kiszakadhassak tőlük, és most mégis őt próbálom mindenben követni.Otthon a túlzott rendmániája volt a gond,és emiatt állandóan üldözött és meg akartam tőle szabadulni.Most ugyan azt csinálom én is a párommal. Most is készülök karácsonyra,de nem vagyok...
A gyakorin nagyon sok kérdést olvastam már ennek kapcsán, főleg ahol szülők panaszkodtak, hogy a szüleiket nem érdekli az unoka, nem látogatják meg őket, nem keresik telefonon sem, nem foglalkoznak velük, nincs igényük unokázni egyaltalán. És akkor sokan jönnek...
Otthon is állandóan a befolyásuk alatt voltam,nem volt saját,szabad életem, saját elképzeléseim,mert csírájában eltapostak minden törekvésemet. Gyerekként is szorongó voltam,főleg a családi körülmények miatt.Azt hittem,ha elköltözöm,messzebb tőlük,akkor már abszolút...
Mikor a saját gyereküket még a 4-es jegyért is keményen megbüntették, az unokának azt mondják a kettesre, hogy nem baj teljesen jó az, a fontos hogy ne 1-es legyen. Az unokára mindent ráhagynak, lassan 10 éve végzi az egyetemet, a saját fiukkal meg évekig nem álltak...
A nagyapám elvált nagyanyámtól nagyon régen, és akkor papám kiköltözött a világ másik felére, azóta is ott lakik. Szüleim szerint hajléktalan lett, de nekik azóta is írogat, szóval nem tudom, hogy ebből mi igaz. Mi sosem látogattuk meg, mert nem engedhettük meg...
Nem olyan rég költözött hozzám a jegyesem és neki álltunk a lakás modernizàlásának. Ami régi volt azt lecsereltuk újabb darabra és ebből lett a nagy baj, ugyanis nagyanyám is velünk él egy tágas 100 négyzetméteres lakásban. A lakás az enyém, a nevemen van. Volt egy...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!