Nagymamám idős otthonba költözik és szeretné eladni a házat. 4 unoka van, de senkinek nem kell semmi a házból, mindenkinek megvan mindene, illetve a mai modern házakba nem igazán illeszthető be az 50 éves horgolt terítő és a rengeteg nipp. Mamámnak viszont megszakad a szíve, hogy ennyit ér a munkjat, az élete, hogy semmibe nézzük. Mit kell ilyenkor csinálni? Van más megoldás azon kívül, hogy mosolyogva elhozom, majd az első alkalommal túl adok rajta? Sajnálom szegényt, de nem akarok lomot se a házba.
Hat ez van, ami neki érték, az másnak lom... Én elvinnem egy miniraktárba
júl. 8. 18:44
2/24 anonim válasza:
Finoman, határozottan elmondhatnátok neki, hogy szeretitek, büszkék vagytok arra , amiket készítet. Szeretitek az otthonát, de ahogy régen ő is, ti is kialakítottátok a saját otthonotokat. Ebbe nem tudjátok beilleszteni a háza negyedét, ezért nem hiszitek el a sok mindent megmenteni. Esetleg egy horgolt terítőt vagy valamit megtartanék és így kis részben megőrizhetitek az emlékét annak a helynek. Ő is viheti magával a kedvenceit, de nem várhatja el, hogy mindent megtartásáról.
júl. 8. 18:47
3/24 anonim válasza:
Dobozold be, azzal, hogy majd meglátod, mi lesz vele.
Neked nem kell a lakásban kerülgetni, a mama meg tudni fogja, hogy nem kukaztad a számára értékkel bíró tárgyakat.
júl. 8. 18:52
4/24 anonim válasza:
bedobozolod, azt mehet fel a padlásra/tárolóba.
júl. 8. 18:56
5/24 anonim válasza:
Ez elég kellemetlen így, de valóban ezek olyan dolgok amik a mai otthonok zömében már nem illenek be, meg sokaknak ez nem jön be egyszerűen. Kidobni azért valóban kár értük. Én a helyetekben a mamával is megbeszélve odaadnám ilyen retró múzeumoknak vagy kiállítóknak, gyűjtőknek, stb... mert tuti vannak ilyenek akik örülnének is ezeknek. Youtube-n van egy csatorna GK world nekik van egy ilyen retró házuk tele mindenféle régiségekkel, esetleg ha felkeresed a srácokat és felajánlod lehet szívesen át is vennének egy párat ami oda pont még illeni is fog, és mégis megmarad az utókornak a mama munkája, és nem végzi a szeméttelepen, meg lehet a mama örülni is fog neki hogy valahol ki van rakva ahol bárki nézheti meg ilyenek. Én megpróbálnám ezt az utat ha családba tényleg senkinek nem kell semmi. Esetleg pár régi jó bútor, meg egyéb tárgy is érdekelhet valakit akár gyűjtőket, igaz melós mindent összeszedni lefotózni, meghirdetni, de mégsem a kukába dobjátok, mégis szabadultok tőle és mégis olyan helyen van ahol megmaradhat az utókornak.
júl. 8. 18:57
6/24 anonim válasza:
Kidobni ne dobjátok, csak rajtátok el őket
júl. 8. 19:23
7/24 anonim válasza:
6-os, de minek?
júl. 8. 19:28
8/24 anonim válasza:
Ki szerintem semmiképp se dobd, főképp nem az ő jelenlétében. . Mi lenne, ha mondjuk megbeszélnétek, hogy elajándékoznátok szegény családoknak? Annak lehet ő is, és ti is örülnétek
júl. 8. 20:07
9/24 anonim válasza:
Ingyen sem kellenek senkinek más kramancai vagy, ha kell nekik, Te vidd házhoz..
júl. 8. 20:37
10/24 anonim válasza:
Előtte én sem dobnám ki nyilván, és nem is sértegetném, de nem is tárolnám évekig egy negyed háztartás lomjait. Ha a padláson rohad el az mitől jobb?
Egyik távoli rokon most halt meg és teljesen véletlenül találtunk egy üzenetet, amiben bankszámlaszám van a nevén plusz egy kölcsön összeg. Sosem beszélt erről, papírt nem találtunk. Hogyan deríthetjük ki, hogy milyen tartozásai voltak?
Volt 3 gyermekem, abból 1 már nem él, csak 2 unoka maradt utána. Én a 2 gyermekemre hagynám az ingatlanom, és a 2 unoka csak a pénzemből örökölne, ami ugye jóval kisebb összeg, mint a ház. A 2 unoka évi egyszer ha beszél velem, és nagyon jól keresnek, jobb az anyagi...
Hagyatèki idèzèst kaptam.
Kötelező megjelennem?
Ugyanis èn az örökös èdesanyja vagyok.
Mert az örökös kis korú.
Neki nem kell megjelenni.
De nem akarok jelen lenni, mert éltèben sem volt jò viszonyunk.
Most minek...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!