Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Készüljek, hogy a haláluk...

Bálvány kérdése:

Készüljek, hogy a haláluk után legalább a hangjuk megmaradjon?

Figyelt kérdés
Gondolkodtam, hogy idős rokonaimnál a telefonbeszélgetéseket rögzítenem kellene, hogy haláluk után ez nekem megmaradjon. Csináljam titokban? Messengert lehet? Itt valaki csinálja?

aug. 6. 10:21
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:
Ja, nem érdekel a jogászkodás.
aug. 6. 10:22
 2/33 anonim ***** válasza:
78%
Saját felhasználásra nem tilos, csak ez lehet rosszabb lesz neked így emléknek. Inkább minél több családi esemény, közös fotók, videók legyenek azok szebb emlékek maradnak. Mamám halála óta gyakran megszoktuk nézni ezeket a képeket, meg videókat és ez így könnyebb nekünk.
aug. 6. 10:48
 3/33 A kérdező kommentje:

Értelek persze. Ez a hagyományos szabvány válasz. De most az utóbbi 10 évben lehetőségünk van erre az új típusú emlék mentésre. Különösebb erőbefektetés nélkül sok órányi hanganyagot félretehetünk. A morbidabb részére nem is tértem ki, pedig érdekes lenne. Pár év múlva az AI-val akár online szimulált rokoni beszélgetések is legyárthatók az emlék halmazból.

Jó, jó, Most nem kell leírni, hogy ez undorító és hogy Te ilyet soha nem csinálnál! Nem érdekelnek a károgók! Engem sem nagyon vonz, mégis milliárdos piaca lesz a jövőben.

aug. 6. 11:08
 4/33 anonim ***** válasza:
30%

pedig mások hangját kifejezet engedélyük nélkül felveni verboten .

de az emlekek a fejedben szivedben mindig ott maradnak .

aug. 6. 11:08
 5/33 anonim ***** válasza:
88%
Nem igazán értem, miért pont a hangja kell... Csináljátok közös videót, hamar a fénykép önmagában nem elég.
aug. 6. 11:17
 6/33 A kérdező kommentje:
Persze, csinálunk fotót, videót is ha évente 1-2X találkozunk. De, van az a helyzet amikor távol élünk egymástól, de azért 1-2 naponta szóban kommunikálunk.
aug. 6. 11:31
 7/33 anonim ***** válasza:
56%
Ekkora ökörségre sosem gondoltam, akkor inkább közös videò. De most azt hangra venni, hogy mondjuk elmondja neked, tegnap mekkora hasmenése volt a közértben. Egyébként sajnos nem olyan rég halt meg az imádott nagymamám, nincs ròla hangfelvétel, de mindennap hallom a hangját, ahogy beszélt hozzám. Szinte cseng a fülemben.
aug. 6. 11:31
 8/33 A kérdező kommentje:
aug. 6. 11:35
 9/33 anonim ***** válasza:
60%
Nyugodtan vedd fel a hangjukat. Videót is készithezsz róluk.
aug. 6. 11:57
 10/33 anonim ***** válasza:
84%
Lenne eszed odamennel egy jo minosegu diktafonnal es megkerned hogy meseljen neked a fiatalkorarol, szerelmerol, szuleidrol, rolad.
aug. 6. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Mit tehetnék hogy megmaradjon a családi béke, de a férfival is együtt tudjak lenni akit az édesanyám gyűlöl?

Huszonéves egyetemista lány vagyok, és elkezdtem ismerkedni egy negyven körüli férfival. Amióta több időt töltünk együtt és kezdtem megkedvelni elmondtam anyukámnak, aki azon kívül hogy hallani sem akar az egészről a kora miatt, rendszeresen csúnyán beszél róla,...

Hogy mondjak nemet, hogy megmaradjon a családi béke?

Egyszerű kérdésnek tűnik, de úgy látom, nálam hetente gondot okoz. Írok pár példát, mik azok a szituk, amik nekem nehézséget okoznak: 1. a minap feleségem nővére vett egy nadrágot magának egy belvárosi üzletben, csere lehetőség utolsó előtti nap megkér, hogy vissza...

Engedékenynek kell lenni egy 15+ tinivel, hogy a jó szülő-gyerek kapcsolat megmaradjon?

En sokat viaskodtam a szüleimmel, komoly viták voltak. Amikor már anyukám megengedett valamit, akkor apukám előtt titkolózni kellett mert ő még akkor se engedte. Ottalvas 18 éves koromban volt, akkor majdnem 4 éve voltunk együtt. Házibuliba nem mehettem 18 éves korom...

Miért baj, ha akár kényelmetlenségek árán titkolni akarok valamit, hogy egy szülőmmel megmaradjon köztünk a jó kapcsolat?

Igen, volt kérdésem itt és nagyon sokan bántottak. Pedig én őszintén szeretném megérteni, mert így csalódottság és gyűlölet van bennem, viszont ha megérteném, nemhogy ezek elmúlnának, hanem segíteni tudnék magamon. Szóval egyik szülőmmel (NEM ő nevelt) kettesben...

Mit kellene nekem tenni hogy megmaradjon a jó viszony is, de ne érezzem ennyire megbántottnak magam. Meghasad a szívem hogy most nem akar...

Két hónapja volt egy szívműtétem. Mivel a felgyógyulás hosszú időt vesz igénybe, ezért sokáig nem tudok dolgozni menni és rengeteget vagyok egyedül. A lányommal eddig nagyon jó kapcsolatban voltunk (30 éves), de már amikor az hazakerülten az 5 hetes kórházi kezelés...

Ti mit tennétek elvakultan vallásos anyósotokkal, hogy azért a jó viszony is valamennyire megmaradjon?

Most 2 éves a kislányunk. Az anyósom elég durván vallásos, minden nap jár a templomba, a délutánjait a Biblia felett tölti stb. Ezzel nem is lenne semmi problémám, mindenki élje úgy az életét ahogy jónak látja. De most mintha bekattant volna, folyamatosan azt...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!