Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szüleim nem akarnak nagyszülők...

Szüleim nem akarnak nagyszülők lenni? Van egy tündéri 16 hónapos kisfiam, jelenleg a férjemmel házfelújításban vagyunk. A férjem egy multinál rengeteget dolgozik ugyhogy délután tud segíteni a fiam körül.

Figyelt kérdés
Sokat kellett volna kijárni az építkezésre ellenőrizni a szakikat, anyagot beszerezni. Mivel a szüleim közel laknak az ( átmeneti albérletünkhöz kb. 10 perc busszal) így alkalmanként megkértem, hogy vigyàzzanak a fiamra még intéztem a ház dolgait. Nagyon sokszor vittük Praktikerbe a fiamat, ki a házhoz az elején mikor még nem volt nagy por stb. A szüleim nagyon nehezen, megjegyzések árán jöttek át, 1-2 órát vigyázzni a fiamra. Pedig nem hisztis, önállóan szépen játszik, jó evő is az alvás kissé nehezebb de megoldható.Nekem nagyon rosszul esik, hogy ennyire sokszor kell kérni már-már könyörögni, hogy segítsenek. Mi anno rengeteget segítettünk nekik, autószerelés, pakolás, vásárlás. Apám eleve nagyon rideg az unokájával nem fogja meg, nem ölrli meg, vagy kéretőzik kézbe nem veszi fel. Nincs egyáltalán érzéke gyerekekhez. Édesanyámnak volt betegsége egy rosszindulatú daganat de megműtötték, kemót sugarat nem kapott. Nagyon sok ideig nem is találkoztunk, hogy tudjon épülni illetve a fiamat vittem hozzá mikor neki alkalmas volt. Főztem, fürdettem anyámat tehát a gondozásból abszolut kivettük a részünket. Ennek több, mint fél éve tünetmentes de könnyebben fárad így tényleg csak ritkán alkalmanként kértünk segítséget. Viszont Apám állandóan bűntudatott kelt bennem, ha segítséget kérek nagy ritkán, hogy ő nem bírja ( ezt Anyám sosem mondja vagy jelzi) mi 100% tekintettel vagyunk rá nem terheljük feleslegesen. Vannak muszáj helyzetek, hogy intézkednünk kell. Férjem szülei extra segítőkészek de ők messze 310 kmre vannak. Anyósom le van százalékolva mégis imádja a fiamat. Én meg szégyenkezhetek a rideg, ellenéges szüleim miatt. Nagyon gondolkodok rajta, hogy keresek segítséget, mert néha nekünk is kell intéznünk dolgokat. Hivatal, bevásárlás felújítás utáni takarítás. Nagyon rosszul esik, hog bár élnek a nagyszülők nem lehet rájuk számítani. Legutóbb olyan csúnyán üvöltözött Apám a telefonba, hogy a ferjem is mondta, hogy tartsunk dgy kis távolságot. Nagyom szomorú vagyok, próbálom nem mztatni és jo Anya lenni de èrzelmileg hatalmas csalódás az én családom. Nyilván nem kötelezô napi szinten átjönni de alkalom adtán vigyázni szerintem ekkora bűntudatkeltés nélkül is lehetne. Anyagilag és mindenhogy nagyon megterhelt minket az elmúlt fél év. Segítséget nagyon keveset kaptunk, annál több megjegyzést, kritikát és ellenségeskedést.Édesanyámnak is mindig tisztán, megfürdetve, mehetetve adtam át előtte mindig vittem játszótérre. Az Apám fél év alatt egyszer sem vitte el sétálni, vagy bárhova. Már rég nem anyatejes, kezd beszélni mutogatni, sokat mosolyog. Nagyon sokan megdícsérik az utcán milyen szép és aranyos. Ez még nagyobb fájdalom, hogy a szüleim nem tudják szeretni, vigyázzni rá olyan mintha nem akarnának az életünkben lenni távolodnak tőlünk de okot nem adtunk rá. Már nem dolgoznak tehát 100% nyugdíjasok. Férjemmel 34 évesek vagxunk.

aug. 30. 18:29
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
85%

Apád az az generáció, aki nem foglalkozik a gyerekekkel, mert az nem a férfi dolga.

Anyádnak meg ilyen komoly betegség után nem nagyon van energiája egy másfél éves örökmozgó után rohangálni, meg esetleg még attól is tart, ha valami történik a gyerekkel, öt teszed felelössé.

aug. 30. 19:07
 2/23 A kérdező kommentje:
Nyilván kevesebb energiája van de a betegsége nagyon szerencsés kimenetelű volt. Egy fél centis daganatot találtak a mellében. Megműtötték màr aznap bent boltam nála, főztem rá 3 hétig folyamatosan, utána ferjem vitte az ételt nekik. Fürdettem, takarítottam, hogy nekik könnyebb legyen csomó ideig mikor járt kontrollra nem vittem, hogy ne zavarjuk a pihenésben. Közben elköltöztünk, felújítottunk. Apámnak semmi baja mikor ő átjönn nagyritkán vigyázzni Apám otthon marad TV-ni.
aug. 30. 19:14
 3/23 babyboom567 ***** válasza:
60%
Szerintem itt nem az unoka a gond, hanem apád irigy rátok ,hogy jó irányba megy az életetek.Én távolságot tartanék, fizetnék segítséget, anyáddal találkozzál,de ne kér tőle semmit.
aug. 30. 19:32
 4/23 anonim ***** válasza:
54%
Mi ez a sok nagyszülős kérdés mostanában? Nem mindenki akar unokazni és nem mindenki akar bébiszittelni sem.
aug. 30. 20:15
 5/23 A kérdező kommentje:
Jah gondolom te pont az a generáció vagy aki a szomszédta, mamara sóztad a gyereked utána meg teszed az agyad. Gondolom a család lényege, hogy segîtsük egymást nem? Nem az anyámmal akarom felneveltetni a gyerekemet de nem tudom kivinni egy poros építkezésre, munkagépek mellé! Vagy mégis hogy kellene megoldanom? A férjem dolgozik, 8- este 6 ig, addigra elmegy minden munkás. 1-2 óra vigyázzásról van szó nem hetekre wellnessezni. Nekünk is fontos, hogy legyen egy otthonunk, ahol lakhatunk. Eléggé megdolgoztunk érte nem az ölünkbe pottyant.
aug. 30. 20:30
 6/23 A kérdező kommentje:
Nyilván nem vgyk tuskó tisztàban vgyk, hogy beteg volt de végig mellette voltam ápoltam plusz a gyerekemet is elláttam szó nélkül most fordult a kocka nekünk van szűksegunk egy kis segítségre. Nem tudom ezen mi nem érthető.
aug. 30. 20:31
 7/23 anonim ***** válasza:
51%
"Gondolom a család lényege, hogy segîtsük egymást nem?" Nem, nem az. Főleg ha a másik nem akarja.
aug. 30. 20:36
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos akármilyen nehéz, de elkell fogadnod, hogy a te szüleid nem akarnak segíteni. Borzasztó rossz érzés lehet, hogy igazából nem kíváncsiak az unokára.

Szerintem ne erolködj, nincs értelme. Keress segítséget, ha megteheted.

Ha apád meg ilyen csúnyán beszél veled akkor tényleg lehet távolságot tartani. Aztán meglátod, hogy keresnek e. Lehet nem is vinném hozzájuk ha nem kérik.

Az én apám szereti a gyerekem de ő sem vitte soha sétálni.

Az is kérdés hány évesek a szüleid.

aug. 30. 20:44
 9/23 anonim ***** válasza:
73%

Aztán legközelebb te is gondold át a segítséget. Nem biztos hogy muszály ugranod neked.

Amúgy megköszöntek? Értékelték?

aug. 30. 20:45
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz mit csinálni: ez van. Apád ilyen. Veled is ilyen volt. Egyet tudsz tenni: hogy ti se segítetek neki, és másképp oldd meg a gyerekvigyázást, pénzért. Nincs kisgyerekes barátnőd?
aug. 30. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Mi a véleményetek arról, ha a nagypapa magával viszi a 16 hónapos unokáját a mosdóba, amíg pisil (mármint a nagypapa)? Nem idegen helyen

Ugyanez a kérdés már szerepel, csak nagymamával és teljesen egyetértek azzal, hogy ne hagyja felügyelet nélkül az unokát, vigye de magával a wc- re. Elgondolkodtam, hogy mi a helyzet, ha a nagypapa vigyáz hasonló korú, esetleg kissé idősebb unokájára. Nem olyan egyszerű. Ti mit tennétek?

Mi a véleményetek arról, ha a nagymama magával viszi a 16 hónapos unokáját a mosdóba, amíg pisil (mármint a nagymama)?

Nem idegen helyen tette,pl.étteremben,hanem otthon.Azt mondta azért,hogy ne legyen egyedül a gyerek,és különben kint volt a macska is,nem akarta,hogy odamenjen hozzá.Volt járóka,ahová betehette volna arra a pár percre.A kisgyerek kíváncsi,de a szülők nem szokták...

2,5 éves a kislányom. Az apja még akkor hagyott el, amikor félidős terhes voltam. 16 hónapos volt, mikor először látta. Aztán hónapokig nem jött,...

Mostmár a gyerek elég nagy ahhoz, hogy tudja ő az apa. És persze ő nincs tisztában azzal milyen ember az apja (alkoholista, munkakerülő, link alak). Szóval amikor pár órákat itt van akkor puszilgatja, szeretgeti a kislányt, játszanak, stb. Ezért a lány szereti őt, de...

Hova mehetnék 16 hónapos kislányommal?

Sajnos egy ideje nagyon meg romlott párommal a kapcsolatunk. Van egy 16 hónapos kislányunk, én gyesen vagyok és a párom házában élünk közösen mint írtam nagyon meg romlott a kapcsolatunk nem tudok mit tenni. Nincs hová mennem, na meg persze nincs is miből.Pici még nem...

Párommal 9-évig éltünk együtt, de nem házasodtunk össze, és született egy kislányunk, aki most 16-hónapos. Mit kell tennem?

Június 9-én lesz a gyermekelhejezési és gyermektartási per,de Volt párom tegnap bejelentette hogy lemond a gyerekről,mivel nemtudja elvinni,hisz a pici sír ha látja,gondolom ez azért van mert elfelejti,mert 3-hetente jött hozzá,és eddíg elvitte de most nem megy el...

Mi a véleményetek erről?

Sajnos dolgoznom kell menni, mert a páromat elküldték a munka helyéről. Neki most semmi munka nincs kilátásban/maszekólgat/, de anyósom kijelentette nem vigyáz a gyerekekre a kicsi 16hónapos. Mit tennél a helyembe?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!