Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan lehet kipuhatolni,...

Hogyan lehet kipuhatolni, hogy az egyik rokon homo- vagy transzfób-e?

Figyelt kérdés

Az unokanővéremről van szó.


Mostanáig alig beszéltünk, régebben is csak karácsonykor és ünnepeken találkoztunk csak, de annyian voltunk, hogy sokat nem szóltunk egymáshoz.


Az utóbbi 5-6 évben nem találkoztunk, párszor próbált minket meghívni hozzájuk, hogy a gyerekei megismerjenek minket, de csak a szüleink mentek el.

Idén viszont minden héten találkozunk legalább 1x, mert amikor megyek munkába, elsétálok a munkahelye mellett, de még az apja irodája előtt is

Mosolyogva köszön általában.


nyilván nem véletlenül kérdeztem, ha tudom, hogy elfogadó, akkor akár tarthatnánk a kapcsolatot is, de kb. semmit nem tudok róla.okt. 13. 14:17
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ez a coming out téma olyan, mint a tapasz leszedése, tök mindegy hogyan csinálod, kellemetlen lesz.


Az unokatesód véleménye adott, vagy transzfób vagy nem. Ha az, akarnál a közelében lenni? Nem igazán, ugye? Szóval titokban tudakold ki, és ha nagyon negatív, távolodj el tőle diszkréten. Így nincs hiszti.


Én nem, ez a tartsd meg magadnak dolog felnőttként abszolúte nem pálya. Egy párkapcsolat se csak a dugásról szól, együtt éltek, közös a családi ünnep, együtt mentek egy csomó szociális tértbe.Én leszbikus vagyok, a barátnőm transz lány. Szituáció függő, hogy benéznek-e heteró párnak... olyan is volt, hogy valaki megjegyezte, hogy "te, nem akarlak megántani, de szerintem a pasid meleg, mert olyan feminin..."

Szóval valamit megéreznek, de nem feltétlen elsőre áll össze a kirakós

De olyan is volt, valaki rólam mondta hátam mögött, hogy "jujj csajod biztos lezbi". Ő erre, hogy tapasztalatai szerint szerinte is 😂

Az ilyeneken már csak röhögünk, no shit Sherlock, ki ne találd már helyettünk a párkapcsolatunkat.

okt. 13. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/48 anonim ***** válasza:
9%

nézd drága...

- Eleve már színjátékot játszol mindenki mással (hisz még mindenki csak sejti)

- Ő már párszor elhívott addig át se mentél, most hogy rájöttél mi vagy hirtelen tényleg fontos lett a személye? Ugyan csak szimlpán kell egy kifogás miért nem akarsz vele jóban lenni (hisz csak szüleid mentek át amikor áthívott téged is)

- és ha transzfób akkor mi van, ha ennek ellenére tényleg szeret, akkor még értékesebb is lenne vele a kapcsolat, hisz a meggyőződése ellenére akar majd kedvelni

- Tapasztalatom alapján a transzok egyébként csak simán melegek/leszbik csak ők se merik ezt maguknak bevallani (kevés az olyan aki tényleg más testben akar lenni). Inkább takaróznak a transz dologgal és érdekes mindig az azonos neműnél lyukadnak ki x év után(tehát meleg stb.). (20:33 esetén is a párja simán leszbi aki szeret fiúsan öltözni, ami nem transziknál is fennáll, lásd metroszexuálisok)


Szóval hagyd ezt a kamu dumát, eddig nem érdekelt a jelenléte, most meg hirtelen fontos hogy transzfób-e, ez a hozzállás transziként álszent, hisz már most TE nem vagy elfogadó és közben mégis elfogadást vársz...

okt. 14. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/48 A kérdező kommentje:

Rodi91


pontosan erről van szó. Akivel többször találkozol hosszabb ideig, azzal előbb-utóbb szóba kerülhet., ezt egy hetero nem értheti.

A vezetésoktatómnak szimpatikus vagyok, mindenféléről szoktunk beszélni, és sokszor alig tudom kikerülni a témát. Mondjuk ez még egyszerű helyzet, mert vele nem akarok barátkozni :D


Szexről meg nem akarok alapvetően senkivel sem beszélgetni, nem értem, miért mossák ezeket össze, az, hogy vki tudja, milyen a nemi identitásod/szexuális orientációd, nem jelenti azt, hogy szexről akarsz vele beszélni, a többit műár leírtam.


29/31


Tehát,hogy egy valamiben már nem is értenek egyet,akkor ne barátkozzanak?

pfff.


Gondolom, azért azt érzed, hogy ez nem ugyanaz, mint ha nem értenénk egyet abban, hogy mondjuk melyik a legszebb szín.

Ha egyetért DD-val, akkor nyilván homofób, tehát felejtős az egész.

okt. 14. 14:04
 34/48 anonim ***** válasza:
28%

Tehát ha jól értem, ha homofób (legalábbis csak sejted) akkor neked jogod van ezért kirakni az életedből,de ha te transzi vagy akkor hogy mer ezért téged kizárni a sajátjából?

Milyen álszent népek vannak a melegek/transzik között, aztán az ilyenek miatt alakulnak ki a homofóbok, úgy érzik mintha ezzel egy nemesebb fajba tartoznának és ezért azt a meleget/transzit is utálni kezdik aki teljesen normális lelkületű és nem olyan lekezelő mint a kérdező-.-"

Mellesleg ha nem kedveli a melegeket,de tényleg nagyon szeret mint családtagot akkor is megtagadod majd? Mert ha igen akkor uncsitesód jobban is jár , mint hogy egy ilyen álszenttel tartsa a kapcsolatot:P

okt. 14. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/48 anonim ***** válasza:
0%

A lényeget nem értjük mi heteroszexuálisok, ez bizonyos szempontból igaz. Mégis elgondolkodtató lehet, hogy az emberek döntő többségét nem érdekli, hogy mit csinál a másik 4 fal között. Én heteroszexuális vagyok, 40-en túl, soha senki nem kérdezett a szexualitásomról, sőt a barátaim is csak azt tudják, amit magamtól elmondok. Lefordítva vezetés oktatóra, gond nélkül lehet a párodról beszélni, ha nem mondod a nevét, még gyanúra sem adhat okot.

Szerintem a te fejedben van vihar, számomra az sem egyértelmű, hogy homo- vagy transszexuális vagy. Amennyiben a mezsgyén, akkor biztos lehetsz benne, hogy külső szemlélő által is látható.

okt. 14. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/48 anonim ***** válasza:
83%

Na mennyi hülye gyűlt itt össze.

Először is szexuális orientáció =/= szex. SOHA nem volt arról szó hogy a melegek a hálószobai tevékenységükről akarnának beszélgetni, vagy hogy a “nem homofób” embereknek kötelességük lenne végighallgatni hogy ki mit mikor hova dugott. A melegek velük azonos nemű emberbe szerelmesek, párkapcsolatban élnek ennek minden részével. Megfogják a párjuk kezét, átölelik, együtt élnek vele, randiznak, nyaralnak, megemlítik a párjukat futólag. Vagy ti a hetero pároktól is azt várjátok hogy ne említsék meg hogy milyen jó koncerten voltak a pasijukkal vagy milyen almáspitét süt az anyósuk mert fujj tartsák meg a hálószobába a gusztustalankodást? Tök jó lenne nem túlszexualizálni a meleg kapcsolatokat.

Másodszor komolyan nem értitek miért nem akar a kérdező olyan emberrel barátkozni aki undorítónak tartja, az gondolja hogy pokolra jut, olyan mint a pedofilok, fel kéne kötni, be kéne tiltani, stb? Merthogy a homo/transzfóbia sokszor ezt jelenti. Tőletek is sok barátotok undorodik? Sok barátotok nem hajlandó egy légtérben lenni a párotokkal, sok barátotok nem enged a gyerekei közelébe? Szar lehet. Én az ilyeneket nem szoktam barátnak hívni. Hogy lehetne már egy melegnek és egy homofóbnak egészséges, normális kapcsolata?

Kérdező, igaza van az előttem szóló leszbikus lánynak, ezen át kell esni. Hozz fel valahogy beszélgetés közben egy meleg párt akit láttál/ismersz, vagy ha nagyon tökös vagy egyszerűen kérdezd meg. Az van, hogy ha jól állsz hozzá akkor te rosszul nem jöhetsz ki ebből. Ha pozitívan fogadja akkor egy elfogadó emberrel több van az életedben, ha negatívan akkor egy homofóbbal kevesebb. Nekem mindkettő nyert ügynek tűnik.

okt. 14. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/48 A kérdező kommentje:

36/36


Rendes tőled, hogy magyarázol nekik helyettem, én már meguntam :D


Azt tudtam, hogy az átlag magyarnak ez egyszerűen bonyolult téma, de ez tényleg hihetetlen, hogy a válaszolók nagy része azt képtelen felfogni, hogy nem a szexről akarok beszélgetni vele.


azt a válaszolót meg hagyjuk, aki megállapítja, h miért akarok vele ismerkedni és hogy a transzok nagy része igazából meleg (lol). elnézést, nem tudok mást mondani, ez a magabiztos idióták oldala (országa). tényleg nonszensz, hogy egy egyszerű dolgot 10x kell elmagyarázni, mert nem fogják fel."Másodszor komolyan nem értitek miért nem akar a kérdező olyan emberrel barátkozni"


ez a másik, amit nem tudok felfogni. Tehát ha mondjuk unokanővérem kifejti, hogy minden meleg és transz undorító, akkor én bámulok, aztán utána témát váltva vígan elcsevegünk az aznapi időjárásról?:DKöszönöm a tanácsot, azt fogom csinálni, amit többen írtak: szóba hozom vhogy majd a témát, és ha rosszul reagál, akkor marad az, hogy csak köszöngetek neki, és ennyi.

okt. 14. 18:44
 38/48 anonim ***** válasza:
0%

Nem erre céloztam kérdező-.-"

De ha elmondod neki mi vagy és utána is utálkozik akkor kizárhatod az életedből,de ha csak a homofób viselkedése miatt szakítod meg vele a kapcsolatot,de azt nem árulod el neki, hogy azért mert te is transzi vagy akkor csak egy egoista pocs vagy :)


És több ismerősöm volt már meleg/lezbi/transzi ismerősöm és annak több mint fele rájött hogy:

- nem lezbi csak fél a férfiaktól (többnyire múltbéli lelki terror vagy erőszak volt a háttérben)

- nem meleg csak nem volt elég férfias ezért azt hitte meleg

- nem transzi csak szeretett női ruhákban lenni és idővel rájött nem vonzza a férfi test stb.

- és csak kevés hányada maradt az aminek hitte magát a legtöbb családos ember és a másik nemhez vonzódik továbbra is csak van korai kapuzárási pánik is...


A legtöbb ember homofób aranyom, csak toleránsak, ezért úgy tesznek mintha nem lennének azok (látszik mennyire naív vagy az emberi lélekkel kapcsolatban, ha tudnád hány beszélgetést hallottam mosdókban olyanoktól akik előtte bizonygatták, hogy így meg úgy szeretik a melegeket, a női mosdókban meg ment a fúj b..zik szöveg)


A legtöbb ember tudja, hogy nem a szexről fogtok beszélni,de attól még nem akarjuk hallgatni vagy látni egyfolytában hogy így a melegség úgy a homofóbok, már a t..köm ki van ezektől a píszí dumáktól (személy szerint egy bizonyos határt a heteróktól sem tűrök el a négy falon kívül ami a taperolást illeti a parkban).

És kíváncsi vagyok a titkos transzi vagy aki csak a ruha alá veszel fel fehérneműt vagy teljes transzi vagy az olyan aki csak bárokban mer az lenni?

Ugye egyáltalán nem értek a témához, mi? ;)

34-es voltam.

okt. 14. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/48 anonim ***** válasza:
0%
amúgy ezzel a témával az a baj, hogy fene se tudja mit szűr már ki belőle a trágárság szűrő szóval pár szót muszáj volt direkt átírni XD
okt. 14. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/48 anonim ***** válasza:

Homofóbia és a transzfóbia nagyon más ám.

Attól hogy valaki egy meleg párt nem ítél el, még simán lehet transzfób.

okt. 15. 01:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!