Mit lehet csinálni egy ilyen sógornővel?
A párom megkérte a kezem januárban és mosz július elején lesz az esküvőnk.
A problémám a sógornőm aki a vőlegényem testvére. Ő egyedülálló.
Rettentő önző, ő kijelentette hogy neki nem jó ám akármi, szóval ő akkor tud jönni az esküvőre, ha azon a hétvégén tartjuk amikor neki az jó. Hozzátenném, ő önkormányzatnál dolgozik és minden szombat-vasárnap otthon van. Aztán a párom mondta neki hogy hát az nem úgy működik, hiszen mi megterveztük hogyan legyen, akinek meg majd nem lesz jó az nem jön el, mindenki döntse el mi a fontos neki.
Aztán az összes kiválasztott ruhámba beleszól meg az nem tetszik ezért meg azért, aztán akkor kritizálja a szervezést, kritizál mindent és azt veszem észre hogy egyáltalán nem örül sőt próbál minkettőnket stresszelni ezzel az állandó okoskodással.
Mi a franc lehet a baja? A párom kezeli a helyzetet mert elküldi a francba ha átlép egy határt de én meg nem tudom hova tenni ezt a viselkedést és kíváncsi lennék a véleményetekre.

Figyelj, ha vele foglalkozol, akkor a saját hangulatodat rontod el - lehet párodét is, ha mindig mondogatod neki ezeket, hogy tesója így-úgy...
Így van, akinek nem jó, az nem vesz részt és ennyi.
Nem "egy vendég igényeihez" igazítják az időpontot, ilyen a világon nincs. Én is most olyan helyzetbe kerültem, hogy nem tudok elmenni egy esküvőre, mert időpontot nem tudok lemondani, amit több mint 1 éve kaptam és ha lemondanám, várhatnék másfél évet új időpontra.
A "beleszól a ruhaválasztás-témába" - ezt is rövidre kell zárni: "Ez az én esküvőm, így döntöttem, nem kérek tanácsot ruhaválasztás ügyben".

Jó nagy birka vagy.
Nem kell semmit az orrára kötni és pont. Saját magadnak csinálod a fejfájást.. itt nem a sógornő a bibi, hanem te. Tanulj meg határokat húzni.

Mondjuk az, hogy minden szombat-vasarnap otthon van, nem rád tartozik, simán lehet más programja is. Nyilván az esküvődet akkor tartod, amikor te akarod, de nálam alap volt, hogy a számomra fontos személyeket végig kerdeztuk, az általunk elképzelt időpontot ők meg tudják e oldani.
Nem kell neki ruhákat mutogatni, nem kell neki a szervezesrol beszélni és máris nem lesz veszekedés.
Amúgy meg egyértelműen féltékeny, hiszen nincs párkapcsolata, nálatok meg ott az esküvő

"Gizike, ekkor lesz az esküvőnk. Örülnénk, ha ott lennél. Ha nem érsz rá, a te bajod. Köszi!"
A ruhát meg egyszerűen nem mutatod meg neki. Ha kérdi miért nem, megmondod, hogy mert semmi köze hozzá, hogy milyen.
Ne legyél már ilyen málészájú :)

Egy esküvő időpontját jó előre ki szokták tűzni, felesleges végigkérdezni a rokonságot, kinek jó. Hónapokkal előre már tudják, az a rokon szervez rá, aki nem akar menni.
Az előkészület meg nem a rokonság dolga.
Nem kell sem a ruhát, sem a menüt, sem a programot előre bejelenteni mert akkor mindig lesz valaki, akinek nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!