Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit csináljak a kiskorú...

Mit csináljak a kiskorú sógornőmmel?

Figyelt kérdés

Ez hosszú lesz, de remélem érthető.

5 éve vagyok házas, és a férjem húgáról lesz szó. Ő 17 éves, négyen vannak testvérek, ő a legkisebb. Szegényebb családnak mondható az övék, anya apa már évek óta külön élnek -külön városban is, nem váltak el, mondhatni a testvérek sem nagyon tartják a kapcsolatot egymással, csak nagyon felszínesen. Tudni kell, hogy ez a “ kislány” gyógypedagógiai intézménybe jár a kezdetektől, nem nagyon kommunikál, pedig egyébként szépen szaval, tud beszélni, kitűnő sportoló. Viszont nagyon befolyásolható, és igen, itt kezdődik a történet. Az apjával él, anya lemondott szinte róluk, róla is. Apa viszont nem foglalkozik vele, igazából senki nem foglalkozik vele. (Szívem szerint, ha volna helyünk, magamhoz venném. ) Mivel senki nem foglalkozik vele, szexuálisan elkezdett aktiv lenni, ami nem is volna akkora baj, de ő szinte versenyt csinál belőle, ki …sza meg jobban… nyilván apát nem érdekli ez sem..igazából ő mióta barátnője van, csak kamatyol, nem foglalkozik sem a gyerekeivel, sem a nemrég született unokáival. Adjatok tanácsot hogyan tudnék segíteni a kislánynak.. már máskor is volt ilyesmi történet, ki maradt otthonról stb nem ez az első ilyesmi eset.

2025. máj. 17. 17:10
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
88%

"Adjatok tanácsot hogyan tudnék segíteni a kislánynak." Sehogy. Bocs.

Nincs meg a felkészültséged és az eszközkészleted hozzá. És tkp a jogosultságod sem.

2025. máj. 17. 17:16
 2/30 A kérdező kommentje:
Igen, tisztában vagyok vele.. de most várjuk meg míg terhes lesz, vagy esetleg el szökik otthonról és baja lesz? :( Többször beszéltünk mar vele erről, testvére is, nemcsak én, de nem ér semmit a szó.. az apja ugyanez. Akár a falnak mondanánk.
2025. máj. 17. 17:19
 3/30 anonim ***** válasza:
7%
Az a gond, hogy veled nem, vagy rajtad kívül mással is?
2025. máj. 17. 17:19
 4/30 A kérdező kommentje:
Senkire nem hallgat. És félre értés ne essék, ezt a kérdést ki írhatta volna bárki a családunkból, de ennyire sem érdekel senkit szerencsétlen kislány, hogy utána járjanak tudnának e bármit is csinálni, hogy egyáltalán legyen jövőképe a gyereknek .. nem okoskodó rokon vagyok, csak tényleg sajnálom, hogy full senki nem foglalkozik vele, és csak a bajt csinálja magának ..
2025. máj. 17. 17:23
 5/30 anonim ***** válasza:
98%
Egy gyógypedagógiai intézményekbe kényszerülő fiatalnak, aki valószínűleg enyhe értelmi fogyatékos lehet a leírásod alapján nem tudsz segíteni sehogy sem, hiszen fogyatékos. Nem fogja fel úgy a dolgokat, mint egy normális ember.
2025. máj. 17. 17:46
 6/30 anonim ***** válasza:
92%

Hat figyelj. Szereto szuleim vannak, de tinikent en is csinaltam marhasagokat. Egy kis szexnel cifrabbakat is. Nekem aztan mondhatott barki barmit, tokmindegy volt.

Viszont, valoszinuleg itt a kulcs, de nem kallodtam el, pont a csaladom miatt. Mindig szamithattam valakire.

Biztositsd ot errol, legyetek bizalmas kapcsolatban. Merjen hozzatok fordulni, erre kell torekedni. Mast szerintem nem lehet tenni.

2025. máj. 17. 17:48
 7/30 anonim ***** válasza:
8%
Nem kell ebbe belefolynod, nem a te dolgod vele foglalkozni. Ha terhes lesz, akkor mi van? Semmi, sőt, egészséges dolog fiatalon szülni, a női szervezet számára egészségügyi előnyökkel jár. Vagy neveli majd a gyereket az apja, ha kiderül ki az, vagy ha nem neveli/nem derül ki, akkor meg örökbe lesz adva, valamelyik örökbefogadásra váró párnak nagy boldogságot fog okozni.
2025. máj. 17. 17:51
 8/30 anonim ***** válasza:
67%
Bocs, de ha a férjed sem tartja vele normálisan a kapcsolatot, akkor neked végképp semmi közöd ehhez az egészhez. Sajnálatos helyzet, de ha 17 év alatt nem sikerült arra nevelni, hogy ne üljön bele minden fszba, akkor itt már késő a szentbeszédhez. Majd megtanulja a saját kárán. Arra meg, hogy idegenek autójába nem szállunk be elszökdösés és egyebek okán és hasonlók, már óvodásként meg kellett volna tanítani. Ha majdnem felnőttként sincs ennyi veszélyérzete, akkor már nem is lesz. Ráadásul egy év múlva elszöknie sem kell, szabad akaratából mehet bárhova.
2025. máj. 17. 18:00
 9/30 A kérdező kommentje:
Tudom, nem az én dolgom.. van nekem is két kisfiam, családom.. Bánt azért, hogy nem tudok segíteni neki, mivel könnyen befolyásolható, sokan kihasználják a Kislányt, csak látom, hogy sodródik az Életben és bizony nem jó irányba. Szokott ki járni hozzánk, nem beszél sokat itt sem, pár hónapja lett egy normális barátja, végre, de ő se volt jó, nemrégiben szakított vele, elkezdett másokkal ( igen többes számban ) kamatyolni , pedig ez a fiú tényleg szerette, vigyázott rá, mindent megadott neki. Igazából attól rettegek, hogy nem kap szinte senkitől szeretetet, és hogy egyszer öngyilkos lesz .. de remélem nem fajul eddig.
2025. máj. 17. 18:03
 10/30 A kérdező kommentje:
A férjem próbálja tartani a kapcsolatot vele, de rá se hallgat sose. Van a férjemnek egy másik húga is, a két lány mig együtt laktak remekül kijöttek egymással én úgy vettem észre. Mióta a nagyobb lány elköltözött otthonról, azóta aztán teljesen megváltozott a kislány, kifordult magából, kezelhetetlen, tènyleg senkire nem hallgat.
2025. máj. 17. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Az normális, hogy középosztálybeli családban egy kiskorú felnőttkoráig semmilyen értékes ajándékot nem kapott ünnepekkor, hanem általában zoknit,...

A rendszer ez volt: Legolcsóbb helyett ha márkás ruhát kérsz márkabzi vagy, elektronikai készüléket ha kérsz drágállják és villogni akarsz. Így már ha nem is tudod mit kérj amikor kérdezik, azt kamuzzák hogy ez azért van, mert annyira mindened megvan. Vannak még...

Szerintetek is káros ha egy szülő nyilvánosan posztolja facebookra a kiskorú leányát?

Kb egy hónapja vettem észre hogy minden kép az nyilvános. Szóltam neki az újakat átrakta. A régiek ugyan úgy nyilvánosak. A leány jövőjét igyekszem védeni hogy felhívom a szülője figyelmét. Internet rengeteg sötét oldallal rendelkezik mint tudhatjuk. Tudatlan úgy...

Hogy tudnám interneten keresztül elérni a gyámügyet?

Az unokatestvérem 15 éves lesz, viszont interneten olyan dolgokat posztol, hogy konkrétan kiteszi a csupasz seggét, mellét, úgy pózol,mint egy prosti, olyan dolgokat szponzorál,amik 18 év felettiek. Nagyon sokan szidják ez miatt és egyre rosszabb lesz. A szüleinek...

Ha a gyermekem törvényes gyámja ként elviszem a gyerekemet ismeretlen helyre, akkor az kiskorú veszélyeztetésének számít?

A szituáció a következő, a szüleimmel lakom, a fiam törvényes gyámja természetesen az anyjaként én vagyok. El szeretnénk költözni a páromhoz, akit anyámék nem kedvelnek. Ha megfogom magam és se szó se beszéd elköltözök a fiammal, de tudom neki ugyanúgy a megfelelő...

Megéri őszintének lenni, és így egy rokoni kapcsolatot veszélyeztetni? Közeli rokonom vigyázott a kiskorú gyermekemre néhány napig. Min.30 éve...

Vulgáris beszédre biztatta gyermekemet, majd döbbenten közölte, hogy milyen kifejezések jöttek ki belőle! Nála "önmaga" lehetett végre. Te jó ég! Idehaza ilyesmit nem csinálunk, biztosan nem támogatjuk abban, hogy csúnyán beszéljen. Biztatta, hogy mutasson be egy...

Válás Olasz férfitól-- tapasztalata van valakinek?

Magyarországon házasodtunk, de olaszországban is honosítva lett,két kiskorú gyerekünk van,én az anya vagyok, kettős állampolgárok.itt a bíróság már különválasztott (separazione). Az apjuk tiltaná még azt is, hogy hazamehessek velük, azt meg végképp hogy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!