Hogy mondanátok el egy négy éves gyereknek, hogy a kvázi nagybátyja nincs többé?
A húgom együtt élt egy sráccal, mindketten huszonévesek, a srác azonban összebútorozott egy ötven pluszos nővel és otthagyta a húgom...
Korábban jó és szoros volt a kapcsolat, hetente-kéthetente találkoztunk és a fiú mindig nagyon jól eljátszott a négy éves fiammal, aki mindig várta a találkozásokat.
Legutóbb vagy egy hónapja volt közös találkozás mindenki részvételével, azóta nyilván semmi. Amikor legutóbb jött a húgom, a fiam már kérdezgette, hogy a Dávid hol van. Leszereltük egy átlátszó szöveggel, hogy dolgoznia kell, de ezt még egy gyermeknek sem lehet folyamatosan beadni. Mit mondanátok? Lehetőleg úgy, hogy minél kíméletesebb legyen a dolog.
Az nyilván ezek után részünkről nem opció, hogy ő magában találkozik velünk, de gondolom ő sem ragaszkodna ehhez.

válasza:Szerintem egy négyévesnek ne magyarázzuk túl, mi az a szakitás, meg összejövés, meg miért, meddig, hogy, hol 🙄😄
Elköltözött és többet nem jön vissza. Majd lesz másik pajtása. Ennyi 🥹

válasza:

válasza:Komolyan nem értem, teljes döbbenettel állok, hogy miért gondolkodás nélküli alap ebben a rohadt országban, hogy hazudunk! "Dávid összeveszett Marcsival, már nincsenek jóban, ezért már nem jön." Ez ennyire pofon egyszerű! Ez komolyan bonyolult??? Az elutazott az kíméletesebb, mint az összevesztek? Nanananananana!
Semmi "túlmagyarázás, 11-es, egy darab összetett mondat egy nem értelmi fogyatékos gyereknek az élet természetes velejárójáról! Aztán ti vagytok legjobban felháborodva, ha hazudnak nektek, micsoda becstelenek, mi?
Kérdező, tanulj már meg fogalmazni! Mi az, hogy nincs többé? Feldobta a talpát? Aki nem jön, az nincs? Ha te összeveszel a barátnőddel, akkor te se leszel?

válasza:Marcsi már nem szereti Dávidot ezért nem jön.
Aztán elvinni az oviba és el fogja felejteni gyorsan azt a Gilfhuntert.

válasza:

válasza:Eleve nem volt a nagybátyja. Az a te vagy az apja fiútestvére lehetne.
Tök felesleges volt egy huszonéves aktuális pasit életreszóló családtagként bemutatni neki. Lehetőleg a húgod következő partnerénél ne ezt csináljátok. Még ha komolyra fordul a kapcsolat, akkor se, mert lehet megint ugyanez a vége. Nyilván tök jó, ha kijönnek, de nem kell úgy előadni a gyereknek, hogy Peti a te nagybátyád. Legyen egy barát mondjuk, a “nagynénéd barátja és ők szeretik egymást”. Nem kell ennél több.
Most meg meg lehet magyarázni, hogy “a nagynénéd és Dávid már nem szeretik egymást, ezért nem laknak együtt”. Csak hát mivel családtagként mutattátok be a gyereknek, ezért azt már elég rossz hozzátenni, hogy “már nem fog téged keresni”. Igen, egy barátnál is rosszul esne neki nyilván, de a barátságok jönnek-mennek, erre legkésőbb az iskolában már ő is rá fog jönni, de a családnak a biztos közeget kéne jelentenie, ahonnan senki nem tűnik el csak úgy. Én elmondanám ezért azt is, hogy Dávid nem olyan volt nálatok, mint anya, apa, nagyi vagy a nagynéni.

válasza:

válasza:Fuuuu, az itt válaszolók láttak már 4 éves gyereket, vagy csak esetleg az állatkertben?
Nem azért, de mi lesz, ha dédi/nagyszülő meghal?
Miért kell burokban nevelni egy gyereket, az szerintetek kinek jó és miért?
Hasonló szitu volt nálunk is, kérdezgették (ikrek), merre van xy. Elmondtam, hogy sajnos összevesztünk, nem vagyunk már barátok, másképp gondolkodunk, vége.
Rövidebb-hosszabb időközzel kérdezgették (de mindig csak ezt), aztán ennyi. Most már jóval nagyobbak (11), múltkor is felmerült, hogy azóta se? Válaszoltam, hogy azóta se. És ennyi.
Barátok jönnek mennek, ez teljesen természetes mm

válasza:Az igazat. Dávid elköltözött. Azt is elmondhatod, hogy néha az emberek szerelmesek, de néha kiderül, hogy mégsem működik a dolog, és inkább különválnak.
Azt is tudhatja, hogy Dávid másba lett szerelmes, és a húgod most szomorú emiatt, ezért sem jön Dávid többet.
(Nem démonizáljuk a gyerek szemében a fickót, bármit is tett, de azt el lehet ismerni, hogy rossz dolgot csinált)
Nekem is valahogy így mondták el, amikor szintén lelécelt az édesanyám húgának a pasija. Sokkal jobb volt, mint az átlátszó kamuk, amik ráadásul a bizalomnak sem tesznek jót.
Inkább tudja az igazat.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Ez máshol is így működik? És rá pakolja azokra ruhákra, amik össze vannak hajtogatva. Más is falra mászna ettől vagy csak én?
Az anyám nehezen de elfogadja de nem támogatja. Az apám a sötétebb bőrüeket(cigányokat,négerek,spanyolok stb..) elítéli és ugyan így van a melegekkel. Nem mellesleg szokott b*zizni nem is ritkán így neki még nem mondtam. Ti mit reagálnátok, ha a gyereketek bejelentené,...
Jajj már előre félek hogy mit fogok itt kapni :D Megpróbàlom összefoglalni a lényeget és a fontosabb dolgokat. 21 éves làny vagyok. Szüleim 43 évesek. 18 èvesen költöztem el otthonról, mert a sajàt lábamon akartam élni. Albérletben élek barátokkal és van stabil...
Elkezdtem járni egy nálam 7évvel idosebb fiúval és le is feküdtünk. Hogy mondjuk el? Jó ötlet lenne ha csak úgy beállítani és elmondanank hogy járunk, vagy más megoldást kellene találnunk? Ti szulokent hogy fogadnátok jobban? Hogy mondjuk/mondjam el?
Egy olyan tetovalast akarok csinaltatni ami arrol szol mennyire halas vagyok a szuleimnek. De rovid idezsetbe osszefoglalva. Tudnatok mondani? Angol is jolesz,ha tudtok.:) De tenyleg rovid legyen :)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!