Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit vennél annak a családtagod...

Mit vennél annak a családtagodnak, akit?

Figyelt kérdés

szívből gyűlölsz (megvan az okod rá a férjeddel együtt), hál' istennek már külföldön lakik (tehát nagyobb tárgyat nem tud magával vinni) és legszívesebben két kézzel megfojtanád?

"Imádott" sógornőmről van szó, akinek nem sokára születésnapja van és vennem kéne valami ajándékot neki. Van két unokahúga (3 hónapos, 3 éves).

Anyósom állandóan azzal jön, hogy béküljek/jünk ki vele, de hamarabb vetem meg az egész lényét, minthogy én bármikor is megbocsájtsak neki.

Igazából egy ásd el magad felszerelésre gondoltam vagy pár macskára az életébe, de ezeket nem tudja magával vinni.

Ötletek?!

2014. máj. 5. 18:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha lenne valaki, akivel ennyire rosszban lennék, azzal nem ünnepelnék együtt, nem vennék neki ajándékot sem.

Én egy csokor virágot ajánlok. Azt mindenki szereti, de nem olyan személyes, amin nagyon gondolkodni kéne.

2014. máj. 5. 18:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Sokféle önsegítő könyvet árulnak ("Hogy ne legyek gyökér?" és társai)

Vegyél neki egyet, ez még nem olyan konkrét sértés, de tuti felkapja rajta a vizet.

Aztán, ki tudja, talán még hasznára is lesz...

2014. máj. 5. 18:38
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne vegyél neki semmit. Nyilván okotok van rá, hogy utáljátok, a semmiért nem szoktunk haragudni senkire, szóval ártott nektek. Még ne hogy te gondolkozz azon, hogy milyen ajándékot vegyél neki. Egy tábla csoki,vagy egy bonbon is megteszi, ha annyira ragaszkodtok hozzá, de én semmit sem vennék.
2014. máj. 5. 18:40
 4/12 anonim ***** válasza:
27%

Ha gyűlölöd a sógornődet, akkor biztosan okod van rá. De ez téged is minősít. Nem kell vele kibékülni, pláne nem parancsszóra, utáld nyugodtan. Viszont nem is kell sem őt, sem magadat megalázni azzal, hogy "ajándékba" veszel neki a születésnapjára vagy bármely más ünnepre egy durva vagy gonosz jelentésű dolgot.

Azt ugye tudod, hogy bárkit gyűlölni azt jelenti, hogy magaddal sem vagy kibékülve?

2014. máj. 5. 18:53
 5/12 A kérdező kommentje:

Kénytelenek vagyunk neki venni valamit, mert nagy családi banzáj lesz. 5 szülinapot tartunk egybe, közte a férjemét is és az imádott nagyi/dédiét is.

Anyósom meg nem szeretné, ha balhé lenne. Igaz ő állandóan azzal jön, hogy béküljek/béküljünk ki a sógornőmmel.

Egyébként anno egy kérdést is kiírtam vele kapcsolatban:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__csaladfa_..

Csak hogy értsétek, mi miatt gyűlölöm és vetem meg ezt a kis ....-t.

2014. máj. 5. 18:55
 6/12 anonim ***** válasza:
69%
Doboz bonbon, csomag kávé és szevasz. A szándék megvan. Hiába utálod, te is rém gyerekesen viselkedsz vele szemben (ásd el magad felszerelés, mi ez, óvoda? :D) és puffogsz ahelyett, hogy valami hasonló, olcsó, sablon, de praktikus ajándékot kitalálnál.
2014. máj. 5. 19:20
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha én valakit útálok biztos nem vennék semmit.Még anyós unszolására sem.Vegyen neki a férjed adja oda neki ő,végül is az ő tesója.Azt sem mondanám neki bakfitty,csak nyugodtan nézném mit csinálnak.
2014. máj. 5. 19:45
 8/12 anonim ***** válasza:
Az előző kérdésed 2012es azóta rengeteg ünnep volt. Akkor mit csináltál?
2014. máj. 5. 21:17
 9/12 anonim ***** válasza:

Megnéztem a másik kérdésed, és azt kell mondjam, hogy a te sógornőd piskóta az enyémhez képest. Én 5 év alatt jutottam el odáig, hogy feladtam a próbálkozásokat nem csak arra, hogy jóban legyünk, de még a normális emberi viszonyra is. Nem csak ő a hibás abban, hogy "szétszakadt" a családunk, mert a tesómnak ebben sokkal nagyobb a sara, amiért nem állt a sarkára, és nem tette helyre azt az idióta feleségét.

A sógornőm már nem kerül a szemünk elé, ha elmegyünk hozzájuk pl. felköszönteni tesómat, akkor még csak nem is köszön. Nem tettünk ellene semmit, ő egyszerűen csak szívből gyűlöl bennünket, mostanra elérte, hogy az érzés kölcsönös. Harcolt ellenünk foggal körömmel, de elvárásai lettek volna... Én nem veszek már neki semmit, fel sem köszöntöm, és örülök ha nem látom.

Ha már ennyire muszáj neked ajándékot venni, akkor vegyél egy a "legjobb sógornő" feliratú bögrét, vagy törölközőt. Úgyis kidobja... Én tavaly a "Világ legjobb anyukája" című könyvet vettem meg a sógornőmnek. Számomra ő az elrettentő példa, hogy mit hogyan nem szabad csinálni a gyereknevelésben.:D Szerintem nem örült neki, pedig abban legalább le volt írva, hogy mit csinál egy anyuka - na de ez neki éppoly lealacsonyító, mint a "kérem" és "köszönöm" szavak használata. Örülnék ha ő is jó messzire takarodna, hogy véletlenül se találkozzak vele...

2014. máj. 5. 22:14
 10/12 anonim ***** válasza:
Valami bon bont vagy taposó aknát a lábtörlő alá.
2014. máj. 6. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!