Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek, hogy megoldjuk ezt?

Mit tegyek, hogy megoldjuk ezt?

Figyelt kérdés

Alberletben elunk a parommal mar lassan 5 eve. Eddig monden rendben is volt, de februar ota a lakastulajdonos (unokatestverem) felesegenek kell fizetnunk aki becsapott minket a szamlakkal (tobb penzt kert mint a valos fogyasztas. Eddig soha nem kertunk semmit hogy mutassak meg, de hirtelen es megmagyarazhatattlanul megnottek a rezsi koltsegek igy elkertem es a no ossze vissza hazudott hogy ez altalany (ho 28ig be diktalom) meg igy meg ugy.

Anyukam felhivott, hogy miert csinalom ezt mit akarok ezzel elerni es par ezer forint miatt cirkuszolok. Az unokatestverem anyu noverenek a gyereke.

Havi 45000 plusz rezsiert berlunk egy kis lakast, nem szivesegi lakashasznalok vagyunk. Az unokatesom felesege munkanelkuli lett ezert inezi most o az alberlettel kapcsolatos ugyeket.

Az unokatesom nagyon szegyelte magat, a no koti az ebet a karohoz, hogy fizessunk neki bar a szamlakat es az alberlet penzt is atadtuk es a koveteleserol szamlak nincsenek! Anyum es a nagynenem is haragudnak hogy ram, mert egy csaladban par ezer forint miatt marakodni nem kellene (12,000ft= gaz es viz a havidijon felul es amirol nincsen szamla).

Anyum szerint ugy kellene gondolkozni, hogy ez a berleti dij emelese hisz 5 ev alatt nem emeltek semmit es nekunk ez nem akkora er vagas.

Szerintem meg becsapnak es ha emelni akarnak mondjak meg!

2014. máj. 6. 10:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szóval ő nem dolgozik és most ti fizessetek többet?

Nem tudtok új lakást keresni?

2014. máj. 6. 10:32
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad van, itt nem arról van szó, hogy családban nem akadunk fel pár ezer forinton, hanem hogy pont a családtagjától nem várná az ember, hogy így átvágja.

Anyukád meg fura, hogy ennyire nem is véd titeket.

Szerintem ez már nem lesz jó, hiszen az is fura, hogy eddig sem láttatok egy számlát sem. Én keresnék másik albérletet. Jobb is nem rokon lakásában lakni, mert egy idegent jobban le mer cseszni az ember, ha valami gond van, mert ugye a családnál jön, hogy akkor emiatt vitatkozzunk. Nem jó.

2014. máj. 6. 10:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Total igazad van.

Amugy, ha unokatesod szegyelli magat, akkor miert nem allit az asszonyan?

2014. máj. 6. 10:45
 4/12 A kérdező kommentje:

De mar gondoltunk ra, csak mimdkettonk munkahelye itt van a kozelbe es sajat butoraink vannak es ideiglenesen be is vagyunk jelentve (videki alando bejelentett lakcimunk van) es eddig olcsonak mondhato volt (45+rezsi amivel sporoltunk es nem pazaroltuk a vizet srb...). Szoval olcso es kenyelmes volt, plusz az unokesom is idoben megkapta a penzt es o szerintem nincs benne a no kis jatekaiba igy az unokatesommal sem szeretnek haragban elvalni.

De nagyon ugy erzem hogy koltozznunk kell.

2014. máj. 6. 10:45
 5/12 A kérdező kommentje:
A no szerintem megakarja gyozni ot is hogy igaza van. Erthetettlen a viselkedese, mert a mero ora allasa is egyezzik a szamlakon igy nincs fogasztas amit kiszamlazhattak volna.
2014. máj. 6. 10:47
 6/12 anonim ***** válasza:
Mondjátok meg, hogy ne szórakozzon, mert akkor szépen költöztök, már néztetek is pár lakást (nem kell tudni, hogy nem), és akkor szépen elesnek a pénztől és idegeneknek kell kiadni a lakást, azok majd v fizetnek v nem
2014. máj. 6. 10:50
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is mindenképp keresni kellene egy bútorozatlan albérletet, mert most család ide vagy oda, azért a pár ezer is pénz, és ne úgy akarjon már a nő kiesett fizetést pótolni, hogy lehúz titeket. Rá nem rágtak be így, mint rád? Én nem fizetnék egy utolsó hónapot sem számlák nélkül, el lehet menni dolgozni, és nem a családi viszályt szítani, pont a pénzzel...
2014. máj. 6. 10:50
 8/12 anonim ***** válasza:
Akkor mondja azt az unokatesód és a felesége, hogy mostantól megemeljük a bérleti díjat, csak mert. De az nem jogos, hogy ő sunyi módon becsap, többet kér, holott ő ezt a többletet nem fizeti ki a rezsire és akkor még ő van megsértődve meg az anyukája. A te anyukád bizonyára csak meg akarja őrizni a családi békét, de azért álljunk már le! Ti is jól megharagudhatnátok azon, hogy rokon és be akar csapni. Neki milyen jogon lehet titeket semmibe nézni? Én ezt így elmondanám az egész bagázsnak (anyuka, testvér, unokatestvér, feleség), aztán megmondanám, hogy keresek másik lakást.
2014. máj. 6. 10:55
 9/12 A kérdező kommentje:

Nagyon manipulativ, sir mindenkinek, hogy nincs munkaja es mi sem akarunk rendesen fizetni es akkor rugunk bele amikor a foldon van.

Anyunak is mutattam a szamlakat, a meroora allasat es mondtam hogy ha valoban van valahonnan barmifele adosag mutassa meg a szamlat es fizetek (de soha nem talalja, majd kuldi, majd hozza ...).

Anyu azt mondta hagyjam annyiba fizessem ki es kesz ez nem olyan nagy osszeg hogy vitazzak miatta.

De en ezt a penzt masra is eltudnam kolteni.

2014. máj. 6. 10:56
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

ja havi pár ezer, évi több tízezer...

anyád fizesse ki akkor, ha neki mindeegy!

nyelni kell, mert család?!

2014. máj. 6. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!