Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit csinálnátok ilyenkor?

Mit csinálnátok ilyenkor?

Figyelt kérdés
Esküvőre vagyunk hivatalosak, venni szerettem volna magamnak egy új ruhát, elég sokat fogytam a szülésem óta, és kb. 6 éve nem vettem magamnak semmit. Eddig mindig kilógtam a sorból, soha nem voltam jól öltözött, mert az alakom nem engedte meg, hogy csinosan öltözködhessek. Viszont most nagyon dühös vagyok, sógornőm elkezdett cirkuszolni, hogy minek nekem új ruha mikor van sok "szép" ruhám, és már férjem is vele ért egyet, hogy majd a régi ruháimat rám alakíttatjuk, amit ráadásul drágábban csinálnának meg, mint amennyiért vennék egyet. Mérges vagyok, mert egyszerűen nem bírja ezt felfogni, olyan mintha nem szeretné, hogy én jól érezzem magam a bőrömben. Most meg bejelentette sógornőm, hogy ő nem megy fodrászhoz előtte, mert majd otthon megcsinálja a haját(neki teljesen rövid) és hogy én is úgy csináljam(derékig érő hajam van). Nem értem miért csinálja ezt, és hogy férjem miért nem áll mellettem? Olyan mintha azt akarná, hogy minden úgy legyen ahogy ő akarja, de bezzeg neki már 3! ruhája van arra az egy napra.
2014. máj. 8. 11:45
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, én már odavágtam neki, hogy én veszem, én fizetem nem ő, de olyankor meg folyamatosan csattog a férjemnek, hogy én feleslegesen költekezem, hiszen "tele" a szekrényem, nekem meg már elegem van. Férjemnek akármit mondok, mindig helyesel hogy igazam van, de amikor sógornőmmel beszél mindig utána, "azt mondta, hogy, és ugye igaza van" frászt van igaza! És bosszant, hogy újabban hogy tudja ennyire befolyásolni, eddig soha nem érdekelte a véleménye, most meg mintha ő lenne a legokosabb lény a földön.
2014. máj. 8. 12:03
 12/19 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben a férjed a hibás, hogy kettőtök között vacillál, épp annak ad igazat, akivel utoljára beszélt erről.... Én a helyedben egyikükkel sem foglalkoznék. Ne hagyd magad!
2014. máj. 8. 12:06
 13/19 A kérdező kommentje:
Amúgy ez úgy jött fel, hogy mondtam a férjemnek, hogy jöjjön el velem ruhát venni, elvégre mégiscsak neki akarom a legjobban tetszeni, és itt csattant fel sógornőm, hogy minek nekem új ruha. Ez egy hete volt, azóta folyamatosan ez megy, és lassan már elmegy minden kedvem az állandó hisztitől.
2014. máj. 8. 12:07
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, nem kell őket meggyőzni arról, hogy nem szórod a pénzt, nem elég a ruhád, stb., ők idegesek valamiért, hadd legyenek, nem miattad van, csak erre fogják, nem tudsz rajta segíteni.

A Te dolgaidban meg Te vagy kompetens, nem ők, kész passz.

Megkérném a férjemet, ne terheljen ilyesmivel, amikor rákezdi.

2014. máj. 8. 12:08
 15/19 anonim ***** válasza:

Együtt éltek a sógornővel?

Mondd meg neki, amiket itt leírtál, hogy nem költekezel, de nincs ruhád egy sem, ezért veszel. Inkább ő költekezik, ha már hármat is vett. Vagy a hajaddal kapcsolatban, hogy ha neked is olyan rövid hajad lenne, akkor te se mennél fodrászhoz, de neked nem olyan van.

2014. máj. 8. 12:27
 16/19 anonim ***** válasza:
mond meg hogy igen van ruhád,de a terhesség miatt teljesen megváltozott a testalkatod és ő sem egy szépség van mit tágítani a menyasszonyi ruhán:D ha ő is szapul te se hagyd magad ez a túlélés törvénye
2014. máj. 8. 12:38
 17/19 anonim ***** válasza:
Mondd meg a sógornődnek a szemébe, hogy "semmi köze hozzá".
2014. máj. 8. 12:45
 18/19 anonim ***** válasza:
elmennék ruhát venni és utánna mondanám neki, hogy semmi köze hozzá
2014. máj. 8. 12:58
 19/19 anonim ***** válasza:

Én meg azt mondanám a sógornőnek: Hát, lehet, hogy igazad van...

Aztán megjelennék az esküvőn: új ruha, új cipő, köröm, smink, frizura.

Ja, a ruhához illő táskáról el ne feledkezz!

2014. máj. 8. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!