A keresztszülőségnél egyfajta rokonság jön létre a két család között, mennyire kell ezt komolyan venni?
A következő a probléma:
egyik tesómat keresztszülőnek kérték fel barátai.
Nekem erről az a véleményem, hogy egy ilyen elköteleződés rokoni kapcsolatokat is jelent, tehát illem azt diktálja, hogy a keresztszülő családja iránt is valamiféle érdeklődést mutatunk nem?
Attól parázok, hogy kihasználják a tesómat.
Ennek a párnak semmi dolgáról nem tudunk, nem is ismerjük őket, pedig nyitottak lennénk rájuk.
De ők semmilyen szinten nem nyitnak felénk.
A tesóm felkért keresztszülő már, ő (!) szervezi a pár esküvőjét is (szervezi a szállást, a dekorációt, a külföldi vendégek utaztatását, az italokat és még ki tudja mit), és a gyerek keresztelőjét is.
Én ezt túlzásnak érzem, hogy ennyire bent van egy dologban, és ez a pár ehhez képest a tesóm családja, tehát miirántunk annyira sem mutat érdeklődést, hogy megismerjenek bennünket.
Olyan visszatetszőnek érzem, hogy ő ilyen mély viszonyba akar velük kerülni, ehhez képest mi sem az esküvőre, sem a keresztelőre nem vagyunk hivatalosak.
Nem várom el persze, de ha én felkérek majd a gyerekem keresztszülőjének valakit, biztos hogy a családja is érdekelni fog, annál az egyszerű oknál fogva, hogy összetartoznak, és neki fontos, tehát nekem is az.
Valahogy nagyon furcsának tartom, hogy ez a pár a tesómra ennyire "rászállt" de a családjára még említés szinten sem kíváncsi.Szeretném megóvni attól, hogy kihasználják.
Szerintetek nem bűzlik itt valami?
Ki mit gondol az írottakról?
El vagy te tévedve, de még mennyire...
SEMMI közötök hozzá!
Én sem ismerem nővérem keresztlányának a családjàt, csak a 2 szülőt ismerem, de annyi, hogy nem megyünk el egymás mellett köszönés nélkül az utcán, nagyon extrém esetben váltunk egy-két mondatot. De őszintén szólva nem is vagyok kíváncsi rájuk, tesómék barátai, nem hinném, hogy ennyire bele kellene furakodni más emberek magánéletébe.
Persze ez esetenként lehet eltérő, mert tesómék meghívták az én barátnőmet az esküvőjükre, de ennek annyi az oka, hogy az én baráti köröm a tesómék baráti köre is, viszont tesómék baráti körében én idegennek érzem magam.
Szóval lehetnek bizonyos esetek, amikor annak ellenére, hogy barátok a keresztszülők, jól ismeri a 2 család egymást, de nem ez az általános, és nem is kell ennek általánosnak lennie.
Hát ledöbbentett az a közöny és nemtörődömség, ami a válaszok többségéből sugárzik itt.
El tudom képzelni azt a felszínes, szeretetnek gúnyolt légkört, amiben azok nevelkedtek, és tartanak fent, akik szerint "semmi közünk" - már bocs, de az a nemnormális, aki ennyire közömbös tud lenni.
Még hogy nem tudhatom, mennyire mély a kapcsolatuk???
Hát könyörgöm, a Tesómról van szó, akivel a világon a legszorosabb kapcsolatom van, nem tudhatom???
Azt látom, hogy ezek az emberek nem fordulnak felénk szeretettel, és igenis, egy normálisan működő világban nem ez a "semmi közöm hozzájuk" hátatfordítás a helyes.
"Jópofizni" és "udvariassági beszélgetés" és "rájuk tapadni" - erről nincs szó.
Nem arra gondoltam, egyáltalán nem, hogy most akkor mi legyünk ott az új barátok, de igenis, kapjatok már a fejetekhez, nem normális ez az elhatárolódás.
Miért az a normális, hogy lesz##ják a fejünket?????
Miért nem az, hogy ha már választott rokon lesz a keresztszülő, akkor azokhoz, akik a legközelebbijei, egyfajta érdeklődést szintén kimutatunk?????
Hát ja, ebből is látszik, mekkora gondok vannak a magyar társadalomban, istentelen, közönyös, ostoba banda.
8.válaszoló:
Köszönöm, hogy Te megértetted, miről írok.
Továbbvivőek a gondolataid, mert habár együtt lakunk, és úgy gondoljuk, minden rendben van, mármint családon belüli kapcsolatban, de ez a "valahol fontosnak érzi magát" dolog, hát igen, azóta ilyen másokat szolgáló, amióra volt egy rossz kapcsolata. Elbeszélgetek vele erről, köszi az ötletelést! :-)
Joggal parázol: a tesód már most olyan FÖLÖSLEGES és számára egyáltalán nem kötelező (még csak nem is illő) költségekbe veri magát, amelyek arra utalnak, hogy masszívan ki akarják használni és ezt ő valamiféle lelki madzag és ok kapcsán nemcsak hogy hagyja, de jól is esik neki. Gondolom, valamiféle pótcsaládot lát bennük, ha az eredeti családja nem volt túl jó, vagy ezzel érzi magát végre valahol fontosnak.
"Még hogy nem tudhatom, mennyire mély a kapcsolatuk???
Hát könyörgöm, a Tesómról van szó, akivel a világon a legszorosabb kapcsolatom van, nem tudhatom???
Azt látom, hogy ezek az emberek nem fordulnak felénk szeretettel, és igenis, egy normálisan működő világban nem ez a "semmi közöm hozzájuk" hátatfordítás a helyes."
A tesóddal szoros a kapcsolatod nem az ő barátaival. Semmi közöd hozzájuk továbbra sem. Nem kell közönyösnek lenni, de ti nem lettetek ettől "országos cimborák".
"Nem arra gondoltam, egyáltalán nem, hogy most akkor mi legyünk ott az új barátok, de igenis, kapjatok már a fejetekhez, nem normális ez az elhatárolódás. "
Inkább te kapj a fejedhez, hogy nem normális a testvéred ismerőseire rátelepedni. Mert te egy kényszer "mindenki szeret mindenkit" kapcsolatot akarsz kierőszakolni. Te pl mit tettél értük, amiért ilyen elvárásaid vannak?
Kicsit sokat foglalkozol másokkal. Remélem a saját dolgaiddal legalább annyit foglalkozol, mint mások magánéletével.
Nem, nem érted ezek szerint, amiről szó van.
Szerinted melyik a jobb, a mindenki szeret mindenkit, vagy a szxxrjunk le mindenkit, mert kit érdekelnek mások?
És hogy mit tettünk értük -habár én nem tenném patikamérlegre, mert az ilyen viszonyokban nem üzleti alapokra kell építeni, de ha már kérdezed: én kerestem ki a gyereknek a keresztelőcuccát (nem miattuk, Tesóm miatt, mert ő kérte ezt, de ha ők kérték volna, nekik is megtettem volna), laktak a nyaralónkban, aztán, a pasas, aki holland, magyarul alig tud, én megörültem annak, hogy valakivel végre beszélhetek hollandul, hiszen tíz évig tanultam és aktívan beszélem - amikor így üdvözöltem, egyszerűen keresztülnézett rajtam, ugyanezt megtette mégegyszer. Nekem ez nem volt szimpi, de ekkor mondtam, hogy nem az én barátaim.
Befőtteket, lekvárokat küldtünk nekik, amit csak a Tesómon keresztül köszöntek, de még sorolhatnék.
Ismétlem, nem azért tettük, mert üzlet, hanem mert nyitni akartunk feléjük.
Világosabb már?
Aki bunkó velünk, azt nem szeretném a Tesóm közelében látni, gondolkodjatok el azon, ti sok embertelen, közönyösök, hogy mennyire nem vagytok képesek több szem szögből látni ezt a történetet.
A pereputty szót kikérem magamnak, azt használd inkább magadra.
A sértő stílusotok határokat dönget, hát igen, komoly metszetet mutat ez a válaszoló széria a társadalomról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!