A testvérem felesége, miért tapos bele a lelkembe?
A sok gyötrelemmel felépített kapcsolatrendszeremen keresztül segítettem neki önzetlenül, hogy maradjon meg az állása, ami sikerült is, erre most gyakorlatilag nyíltan felsorolja nekem, hogy szerinte szakmailag és emberileg alkalmatlan vagyok abba az iparágba, ahova gyakran pályázom. Leginkább az fáj, hogy még az emberi részével is megvádolt, mivel a szakmámhoz nem ért.
Ő az ország egyik legelső intézetében, elit környezetben, "királyi" helyen dolgozik, én vidéken sínylődöm, mint álláskereső. Annyira nem vagyok "irigy", hogy még önzetlenül segítettem is neki és nem a magam részére használtam ki a "kiskapukat".
(Emellett szerintem köpönyegforgató, mert a testvérem házassága előtt jobboldalinak adta ki magát, utána, pedig átcsapott baloldalivá. A testvérem és én mindvégig azonos nézeteket vallunk ezen a téren is.)
Nem értem a helyzetet, ezért írtam ki névtelenül ezt a kérdést. Köszönöm szépen a tanácsokat! Esetleg sorstársak, mind nők, mind férfiak írhatnak, hiszen biztosan van ez a szituáció fordítva is. Köszönök minden választ!
"...hogyan válhatnék jobb emberré?"
Nem értelek: annyi mindent megtettél már érte, és gondolom másokért is, ennél jobb már csak az a bizonyos szamaritánus ember, aki önzetlenül, minden későbbi elvárások nélkül segít másokon.
Ne légy igazságtalan önmagaddal szemben!
Másrészt segíts magadon (is), és meglátod, a környezeted is segít majd, amiben tud, ha azt látják, hogy is mindent megteszel magadért!
Mi a fenének foglalkozol a sógornőddel, ne állj vele szóba, és főleg ne ő legyen az, aki majd megmondja neked a tutit!! Ő "csak" egy sógornő, nem több, és nem kevesebb. Ne tulajdoníts a véleményének nagyobb jelentőséget, mint bárki másnak a környezetedben. Ha azt látja, hogy nem érdekel, mint mond, akkor majd nem fogja a száját sem járatni.
Van neked komolyabb gondod-bajod-dolgod is annál, minthogy azzal foglalkozz, őneki mi a véleménye rólad!
Mit számít az??
A tesód felesége, és neked ennél többet nem jelent, nem jelenthet, nem ő életedben az a személy, akire hallgatnod kellene.
Tartsd távol magad tőle, szakadj le róla, ő nem tartozik a te személyes életed hatósugarába!!! Ő éli, élje a saját életét, ne foglalkozzon a tieddel, és te se figyelj oda arra, hogy ő miket dumál. Sőt, ne is dumáljon bele abba, hogy te hogyan, miként éled az életed!
10.: Köszönöm a kritikákat is, igyekszem nem "mártír" lenni.
"Magadnak nem szerzel munkát, hanem a sógornődnek, majd ezt felhasználod ellene, valamint önigazolásként, hogy lám-lám, milyen önzetlen és csodálatos ember vagyok én, cserébe viszont csak lélektaposást kapok.." 10-es, nincs igazad ebben. Nem használtam fel semmit magam mellett és keresek magamnak munkát, mert a munkát nem "szerezni" kell, nem vagy véletlenül te komponista?
"Az meg külön fejezet, hogy valakit aszerint ítélünk meg, főleg a mai Magyarországon, ahol bármelyik pártból rekordgyorsasággal ki lehet ábrándulni, kire szavaz, vagy hogy milyen oldaliként gondolkozik." Ez szimpla ELVTELENSÉG, semmi más, ha te is így gondolod, te is elvtelen ember vagy, szakadj el ettől, mert ez nagy baj! Pártról nem is beszéltem soha a Sógornőmmel...
11.: Ez is igaz, annyiban vitatkoznék, hogy a Sógornőmmel való kapcsolatom kihat a Testvéremmel való kapcsolatra is, azért ezt sem szabad elfelejteni.
10.: Egyébként rendben, kell a kemény kritika is, át fogom nézni magamban, hogy neki véletlenül a segítségem nem úgy jött-e le, hogy én ezzel később "vissza akarok élni". Nyilván a testvéremmel őszinte vagyok, tehát, ha ő kérdez valamit, arra válaszolok, ill. elmondok neki dolgokat.
Én azt vettem észre, hogy most is csak a Sógornőm jött oda hozzám beszélgetni, ő kereste az én társaságomat, sajnos a Testvéremmel nem is tudtam beszélgetni, gyakorlatilag egyre kevesebbet beszélünk. Nem tudom, miért van ez. A kapcsolatuk elején a nő részéről én láttam egy pánikszerű "birtoklási" kényszert, amolyan utolsó esély, vagy kapuzárási pánikot. Ez is lehet a magyarázat sok mindenre.
"Nem használtam fel semmit magam mellett"
Nem-e? Akkor ez mi?
"Ő az ország egyik legelső intézetében, elit környezetben, "királyi" helyen dolgozik, én vidéken sínylődöm, mint álláskereső."
"A sok gyötrelemmel felépített kapcsolatrendszeremen keresztül segítettem neki önzetlenül, hogy maradjon meg az állása,"
Ez mind rólad és a nagyszerűségedről szól. Persze lehet így élni, de eléggé visszatetsző szívességet tenni, majd utána húzni a szádat a szitu miatt. Én nem teszek másoknak szívességet. Nem is tapos bele a lelkembe senki.
"mert a munkát nem "szerezni" kell,"
És kötekedni is szeretsz, ahelyett, hogy saját magadon dolgoznál. Ki nem f**sa torkon, hogy fogalmaztam? :D
"Ez szimpla ELVTELENSÉG,"
Kapaszkodj, de nagyon erősen: liberális vagyok (baloldali?), emellett ha tehetném, holnap indulnék Trianont visszafoglalni (szélsőjobb?), egyébként pedig szeretem a hazámat, és pl a munkám is olyan, ami előbbre viszi egy ország működését, a köz szolgálatában állok (jobboldali?). Most akkor elvtelen vagyok? Nem lehet, hogy nem minden fehér és fekete, a sógornőd pedig tudja ezt? Nem lehet, hogy nem kell mindent bal meg jobbolodaliként tekinteni? Vagy arra nem gondolsz, hogy emberek változnak, alakulnak, emberek hatására vélemények képződnek? Vagy az ember sose változik?
"neki véletlenül a segítségem nem úgy jött-e le, hogy én ezzel később "vissza akarok élni"."
Ha neki úgy jött le, akkor benned van a hiba. Én a helyedben amúgy leszarnám, hogy jött le neki. Ne foglalkozz ezzel, ezek felesleges körök.
mért kel egy szakmai megjegyzesésen megsértödni
pláne úgy hogy munkanélküli vagy talán még igaza is lehet
14., 15.: Na jó én ezt itt lezártnak tekintem, mert 14. csak provokál (trágár kifejezést használ). Lehet, privátban, még normálisan reagálok.
Több válaszoló írt rendes választ, azokat köszönöm (felpontoztam őket)! A rendes, hasznos kritikákat köszönöm (az elején volt, igyekszem önvizsgálatot is tartani, többek között ezért írtam ki a kérdést, hogy legyenek kívülálló nézőpontok a fejemben ehhez)!
Sikeres hetet kívánok Mindenkinek, aki írt!
Nézd, kérdező, két lehetőséged van:
1. A válaszok trágársági fokával foglalkozol, és rinyálsz tovább a semmin
2. Elgondolkozol, mit csinálsz rosszul.
Én a kettes verziót csináltam anno. Ha te az egyest választod, akkor a sógornődnek igaza van, életképtelen vagy.
A vitát lezártam, utolsónak ment a mínusz, mert a trágárságot vele ellentétben én nem támogatom, pláne nem írásban! Aki írásban trágárkodik, az magatehetetlen ember ezt mutatja, hogy nincs kapcsolat a gondolatai között. Rögeszmés, egymással kapcsolatban nem lévő állításokat köt össze definíciószerűen.
Ettől függetlenül elgondolkozom a Sógornőm gondolatain is (habár ő nem ért a szakmámhoz, így fogalma sincs semmiről, emberileg nem ismer engem), viszont jobb lenne, ha mindketten a saját életünkkel foglalkoznánk (ahogy azt a válaszolók többsége is írta), mivel a fenti esetben egyébként ő kezdett engem faggatni. Engem nem érdekel, hogy neki mi van a munkahelyén, mennyi a fizetése, vagy milyenek a kollégái, nem is kérdeztem...
14.: Egyébként a 14-essel elkezdtem privátban levelezni, mert kíváncsi voltam, hogyan gondolkodik, úgy általában (mivel ritka nézőpontba helyezkedett).
Eddig az a véleményem, hogy jó fej, ha nem is értek egyet vele sok mindenben!
Szóval, ne haragudj 14-es, ha megbántottalak!
A Kérdezőre alaposan rászálltak, pedig igaza van, a Sógornője a leírás alapján csúnyán viselkedett, mert aki jóindulatú volt vele és segített neki önzetlenül, abba kötött bele, ráadásul kihasználja, mert nyilván a fiútestvére iránti szeretetből segítette a friss házasokat.
Reméljük a Kérdező testvérét nem használja ki (fura, amit ír, hogy a nő, miután elvették politikai nézetet is váltott, méghozzá elég sarkosan).
A Kérdező nyilván nem a Sógornőnek segített, hanem a friss házasoknak, tehát a testvérének, mert nyilván nehéz helyzetbe kerültek volna, ha egyikük elveszi az állását.
A Sógornő azt is végiggondolhatná, hogy a "kiskapuk", amiről a kérdező ír, általában egyszeri lehetőségek (ha a Sógornő, annyira elit helyen dolgozik, máshogy nem tudom elképzelni ezt), amit vagy magának használ fel az ember, vagy önzetlenül másoknak és itt az utóbbi történt.
Én nem értek egyet azokkal, akik a kérdezőt marasztalják el és támadják, miközben a Sógornőnek igazat adnak (mivel ő a kérdező és a testvére közötti kapcsolatba tapos így bele esetleg).
Kicsit visszafoghatná magát, minden így viselkedő Sógornő (nem "birtokolhatja" a férjét és annak fiútestvéreit is)!
Jobb lenne, ha nem foglalkozna a férje és testvérei kapcsolatával, mint ahogy, gondolom a férje testvérei sem foglalkoznak valószínűleg a Sógornő testvéreivel, nem szólnak bele az életükbe (remélem ez igaz a fenti esetben)!
Ellenkező esetben ez valamiféle birtoklási, irányítási "vágy" is lehet a testvér felesége részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!