Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat

A kérdés

Ki a legidegesítőbb rokonod és miért?

Sztorikat várok!

Én sem akarok kimaradni. Szóval nekem keresztanyám a legidegesítőbb rokonom. Vénlány, tanítónő, 50 éves, se férj, se gyerek, se kutya, se macska. Rettenetes természete van, talán ezért nincs és nem is volt soha senkije. Bármikor átmegy tanárnénibe és bárkinek képes dirigálni. Az élő fába is beleköt. Szinte látom lelki szemeimmel, ahogy áll egy vánnyadt akác előtt és osztja, mint az ítélet, hogy: "Hogy áll az ágad? Nem áll jól a leveiednek ez szín. Mivel öntöznek téged? Hát én biztos nem így csinálnám... Talán ha jobban ápolnád a kérged, nem lennél ilyen nyomorult...".

Bármibe bele tud kötni. Most kényszermegoldásként egy házban lakom vele (ő alsó szinten, én felsőn, de már keresek albérletet, mert ezt nem szeretném évekig csinálni, akkor sem, ha anyagilag nagyon kényelmes megoldás), szóval két külön szinten vagyunk (külön fürdő, külön konyha) így szinte sosem érintkezünk. De csak azért nem, mert már vagy 50x összevesztem vele, hogy hagyjon békén és ne szóljon bele mindenbe amit csinálok, és így alig jár fel az én szintemre. Mert persze a szobanövényeim nem jó helyen vannak és mind ki fog pusztulni (hétágra virágoznak, just sayin'), kritikán aluli módon portörlök, az egy szentségtörés, hogy nem zavar egy mosatlan tányér fél napon keresztül a saját mosogatómban... De a kedvencem az volt, hogy még az ajtót is rosszul zárom be, mert túlságosan csörgök a kulccsal.

Na, kíváncsi vagyok, ki tud lepipálni. :D Írjatok!Keress kérdéseket hasonló témákban: rokon, idegesítő, szokás

 2018. dec. 30. 20:37  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Lazy Lover nevű felhasználó válasza:

a mostoha bátyám 1 retardált barom jobb ha nem írok róla

A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/19Időpont 2018. dec. 30. 20:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Metionin nevű felhasználó válasza:

Hirtelen nem tudnék választani a szüleim és anyósom között. Ők egy szinten állnak, csak más-más módon idegesítenek. A szüleim talán egy kicsit idegesítőbbek, mert velük együtt is éltem és többet kaptam belőlük, anyóst meg évente 3x látom. A többi rokonommal nem tartok kapcsolatot.

A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/19Időpont 2018. dec. 30. 20:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A nagymamám testvére, aki alkoholista. Folyton agresszív lesz, meg kötekedni kezd mindenkivel.

A válasz 94%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/19Időpont 2018. dec. 30. 21:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Féltestvérem. Nincs még 13, de már most tudja, hogy ő bizony nem fog főzni, mosni, vagy dolgozni. Hisz erre lesz majd a férje. Ezen felül szemrebbenés nélkül utasítgat mindenkit, és ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, azonnal jön a hiszti, az ordibálás, a csapkodás. Mondanom sem kell, ezek mellé még buta, és pénzéhes is.


Épp mostanában lesz aktuális egy örökösödési téma. Bár biztos vagyok benne, hogy egyébként nem vagyunk vérrokonok (apám elvileg meddővé vált nem sokkal a születésem után, egy betegség miatt), én inkább választom a békét, és nem megyek bele semmilyen jogi harcba, míg nem muszáj. Én öröklöm azt, aminek az én múltamhoz van köze, ő meg azt, amihez neki (is).


Mondom mindezeket annak ellenére, hogy családközpontú ember vagyok, aki bármit megtesz a szeretteiért. Neki sikerült elérnie azt, hogy letagadjam bárki előtt. Ez már csak azért is nagy szó, mert előtte senki más nem tudta ezt elérni, pedig voltak emberek az életemben, akiket nagyon nem kedveltem.A válasz 91%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/19Időpont 2018. dec. 30. 21:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Hát nekem több is van :D és egy pár konkrétan.

Pasi akárhányszor jön hozzánk a szobámba kuckozza be magát. Mert ott van nagy tv és franciaágy. És régen ez volt a nappali...könyörgöm 10eve....de neki még mindig tök természetes hogy ott döglik az ágyamban egész nap. És még neki áll feljebb ha én és a párom be akarunk menni.


A másik a felesége akinek az utóbb időben szegénynek alkoholproblémái vannak. Mi toleránsak vagyunk de nagyon nehéz. 20eves lany vagyok amúgy és tök meglepett hogy jön ki reggel hétkor hogy adjak neki valami erőset..fozom a kávét és bejelenti O pálinkára gondolt. Ja amúgy tiszta részeg egész nap. Kísérhetjük mindenhova, így esik be az ágyba. Rájár a kamrában a piára, már azt is sajnos dugdossuk. Neki az ha lejönni falura arról szól hogy iszik. Sajnos az okát nem tudjuk, nem teszünk rá megjegyzéseket semmi, toleraljuk, de ez nem mehet tovább így.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/19Időpont 2018. dec. 30. 21:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Agymenők Sheldon Cooper ismerős neked? Nos az unokabátyám pontosan olyan idegesítő, csak annyi különbség van a agymenők karaktere között, hogy az unokabátyám nem zseni, hanem egy ostoba, buta, büdös ember.. Legutóbbi eset.

Nézzünk egy filmet, ő simán bejön ( ikerházban élünk, ő a mamával él külön a másik lakásban), leül, nézi a filmet. (ok, nem szólunk) film végén kiakad, mert szerinte elcseszték, úgy nem is történhetett ahogy történt. (mert még emlékszik, hogy az előző részben X.Y meghal, de a következő részben kiderül, hogy mégsem halt meg) de olyan szinten bepörög ezen, hogy képes hajnalig vitatkozni, telefonálni, és képes levelet írni (jó sokat) a filmstúdiónak. Képzeld el, amikor ír a Walt Disney stúdiónak magyarul, ahol elküldi őket a halál f...ra--( szó szerint) A szokásos "az az én helyem, én kanalam, én kövem" megvan..A válasz 96%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/19Időpont 2018. dec. 30. 21:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A nagynéném. Egy udvarban lakunk, de külön lakásban, és olyan szinten nem ért az internethez, hogy sokszor már a fejemet fogom, hogy úristen, hogy lehet valaki ilyen hülye?

Még régebben, néhány éve beregisztrált a facebookra és lett okostelefonja. Na, azóta szerinte létezik a facebook, az idővonal, a közösségi oldal, a világháló, a messenger és az internet, és folyton azzal nyaggat minket, hogy a róla készült képeket tegyük fel most a világhálóra, most az internetre, most az idővonalra, most pedig a közösségi oldalra... elég idegesítő tud ám lenni, főleg, mikor kijelenti, hogy ő nem szeret az idővonalára feltenni semmit, mert onnan szerinte az "hamar elmúlik".

De a mamám is ilyen ám! Múltkor volt a házassági évfordulója, és fel akart tetetni valami képet ezzel kapcsolatban a nénjém facebookjára, de úgy, hogy az a földön mindenki gépére rákerüljön, és a mamám volt általános iskolás osztálytársai is lássák. És nem értette meg, hogy ez lehetetlen.A válasz 74%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/19Időpont 2018. dec. 30. 21:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az unokatesóm. Igaz, még csak elsős, viszont nem szeretem a gyerekeket. Vannak gyerekek, akiket el tudok viselni, de őt nem. Állathangokat ad ki, kiabál stb. Tavaly nyáron aludt nálunk kb. 3 napig és mindig akkor találta ki, hogy játszani akar amikor dolgunk volt. Elég elkényeztetett is sajnos. A szüleim sem bírják ki vele huzamosabb ideig.

A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/19Időpont 2018. dec. 30. 22:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Anyám állandóan beszél a tanítványairól,más témája sincsen,csak folyamatosan név szerint emlegeti és hosszasan kivesézi a viselkedesüket. Ami nem lenne baj,ha 3 mondatban tenné,de csűri csavarja ès szó szerint ugyanazt mondja el ezerszer,ha rokonok látogatnak azoknak is előadja ugyanúgy- szó szerint. Emellett magán és vele kapcsolatos dolgokon kívül nem beszél másról. Ha igen csak negatívan.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/19Időpont 2018. dec. 30. 22:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A másodunokabátyám akitől a hajam égnek áll, és amennyire lehet kerülöm a társaságát.

A probléma vele nem kevés, és nem is kicsi. Szóval a lényeg hogy baromira el van hízva mert elhanyagolta magát, pedig tizenévesen odafigyelt magára, meg akkor igényes is volt, jól is tanult, élt is társasági életet, meg sportolt is. De amikor 18 éves lett akkor szinte teljesen kifordult önmagából és ez megy már több mint 12 éve. A családi helyzetük nem lett se jobb, se rosszabb, semmi baj nincs ami miatt ennyire lealacsonyodott volna. Akkor 20 éves koráig alkoholistavolt szinte, amint letette az érettségit ő 2 évig nem csinált semmit, csak ivott meg bulizott, meg nagyon ritkán elment dogozni alkalmi munkákra. Mivel viszonylag jó tanuló volt, mondták hogy jelentkezzen egyetemre, de ő nem, mert nem akar évekig tanulni, meg kínlódni diplomásként mert vagy eltud helyezkedni, vagy nem. Akkor picit más volt a helyzet mint most, nem volt könnyű elhelyezkedni akárhova.

Akkor tanácsolták neki hogy tanuljon szakmát valami OKJ-st. Bele is kezdett valami vegyipari dologba amibe volt is lehetősége a környéken, de abbahagyta mert ő nem fog vegyi üzembe büdös helyen dolgozni ahol szívja magába a sok veszélyes szart. Akkor abba is hagyta a képzést, és azóta otthon ül, vagy fekszik és online játékokon lóg egésznap! A szülei meg ellátják őt mindennel, amikor extra dolog kell neki akkor eltud menni dolgozni, de amint megvan az a pénz amire szüksége van ismét munkanélküli lesz és ül a seggén. Úgy néz ki mint Molnár Krisztián aki ismeri a srácot youtuben tudja miről beszélek, aki nem ismeri nézze meg egy videóját de elég pár másodpercet... Totál olyan lett mint ő, pedig lenézi azt az embert, de kicsit sem veszi észre magát hogy ő pontosan olyan mint ő, annyi különbséggel hogy a haja hosszú, mert fodrászhoz is lusta elmenni és havonta egyszer ha megmossa.. Nyáron legalább letusol naponta kétszer, de amikor nincs meleg akkor havonta egyszer ha fürdik, és olyan büdös hogy nem lehet elviselni semennyire sem.

A házukba az emeletről leköltözött az alsó szintre ahol a nagypapájuk lakott, külön wc-je van fürdője, kis konyhája (de minek?) úgy mint a te keresztanyudnál. De már jó ideje mondják nekem amikor náluk vagyok, mivel ők pár utcával arrébb laknak,gyakran megyek át, mert a tesóival jó a viszonyom, normálisak is, igaz hogy már csak a húga lakik náluk aki 20 éves de iszonyatosan szidja a bátyját hogy mennyire igénytelen, és örül hogy a külön lakrészbe került. De sokszor mesélték hogy ahogyan nagy wc-zik azt lehet hallani ahogyan nyőg, és utána rendesen bűz árad a lakrészéből át a nagy konyhába, meg nyáron ha az ablakok nyitva vannak éjjel akkor feláramlik oda a szaga.... nagy wc után, de akkor legalább az ember nem bűzlik. Na meg persze menni alig tud már, nem bírja el a saját súlyát sem, az is csoda hogy néha napján még eltud menni dolgozni ekkora testsúllyal. Az autójára is ő gyűjtötte össze a pénzt ami becsületére válik mert amikor akart akkor feltudta emelni a fenekét és ment dolgozni, maszek munkákat vállalt mert ügyes ember, sok mindenhez ért ami tényleg így van, mert nem egy buta ember, sőt vállalkozó is lehetne amit szintén mondanak neki hogy tegyen le egy OKJ-t abból amihez a legjobban ért és vállalkozzon mert az esze megvan hozzá, de ő nem mert neki az nem olyan kényelmes....

Az egészségével állítólag minden rendben még, de kitudja meddig.

Az autójára visszatérve ha jól emlékszem 3 éve vette meg, de már 2 éve hogy be sem lett indítva. Csak áll az udvaron félig letakarva, a kereken már messziről lehet látni hogy le vannak engedve, és áll rajta a dzsuva jó vastagon... Amikor kérdeztem a tesójától hogy mi van az autóval, csak legyint hogy állítólag valami generátor hibája van, de nem viszi szervizbe mert mindig halogatja, meg lusta is, meg pénze sincs rá, meg leszarja. Most már erősen állítom hogy azt az autót nem kevés pénz lesz rendbehozni mert állítólag minden beállt rajta, tehát be sem indulna, főleg hogy a szabad ég alatt van már jó ideje és kitudja mi van a motortérbe is.

De beszéltem pár régi ismerősével is még régebben és mondták hogy egy tuskó barom lett belőle, mert szeret okoskodni, meg ő állítja magát az istencsászárnak meg hagy ne soroljam.

Én már régóta nem beszélek vele ha nem muszáj, de ha családi esemény van akkor is inkább átnézek rajta mert idegesít az az ember. De akkor sem beszél semmiről, csak lejön zabálni, na azt jobb nem látni, szerencsére jó messze ülök tőle, és nem látok rá, meg inkább másra nézek, de idén nyáron a barátnőm mesélte hogy pont látta ahogyan tömi magába a pörköltet és mondta hogy el is ment az étvágya. Na meg ami nálam akkor verte ki a biztosítékot az az amikor egy húzásra megivott fél üvegbort a pólóját levette és abba csomagolt magának süteményt és bevonult a kis fészkébe sorozatokat nézni. Akkor ott az ablaka előtt belestünk hogy mi a fenét csinálhat, de azt láttuk hogy marékszám tömi magába a süteményeket a krémesek mindenhol szét voltak kenve, és szó szerint hangokat adott ki evés közbe, meg cuppogott meg nem is tudom mit művelt, de valami rémálom volt. Akkor amit még láttunk hatalmas rendetlenség, a kosz rendesen látszódott a parkettáján, meg az is hogy a dohányzó asztalán halmokba állt minden amit el lehetett képzelni. Amikor ott voltunk aznap akkor mondták hogy ha mosdóba akarunk menni akkor a nyárikonyha mosdójába menjünk, mert az alsó szinten lévő mosdóba inkább ne menjen senki mert hogy az a srácé.... Akkor kérdeztem a húgától hogy most mi a probléma ezzel, és ő mesélte hogy mióta ott lakik azóta szerinte egyszer ha ki volt takarítva. A fürdőszobájába járt már amikor a felső szinten lévő fürdőbe elromlott a bojler és az alsó szintre ment fürödni és nem mert beleülni a kádba mert baromira koszos volt, de az egész fürdőszoba, és azok után inkább jobbnak látta hogy nem megy ott wc-re mert akkor az még rosszabb.


Úgy kb ennyi, jól esett ezt kiírni magamból mert iszonyatosan lejáratja amúgy az egész családot ezzel,mert itt a környéken szinte mindenki ismer minket, meg más rokonaink is vannak errefelé, meg barátaink is.


Meg volt hogy égtem miatta mert egyik munkatársam kb 1 éve dolgozott együtt vele a régi munkahelyén és mesélte hogy totál büdösen ment be meg koszos ruhába stb... Akkor mondtam hogy a rokonom és mondta hogy sajnálja, amivel kb lenéz mert azt hiszi hogy az összes rokonom hasonló rajtam kívül ami picit gáz.A válasz 86%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/19Időpont 2018. dec. 30. 22:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Van olyan rokonod, családtagod (esetleg te), akinek a mentális problémáit soha nem vette komolyan a környezete?
Van olyan rokonod, aki az agyadra megy, valahányszor elmegy Hozzád látogatóba?
Van olyan rokonod aki előtt abszolút nem vagy szégyenlős?
Te mit tennél, ha kiderülne egy ismerősödről akit interneten ismertél meg, hogy egy távoli, eddig ismeretlen rokonod?
Van olyan életképtelen rokonod, akin egyszerűen nem lehet/nem tudsz segíteni? Nekem a sógornőm ilyen.
Az mit jelent, ha egy közeli rokonod konkrétan a testvéred és annak családja nem jön el az esküvődre? Miért? Szerintetek ez mennyire sértő?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések a Rokoni kapcsolat rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!