Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat

A kérdés

Ti, akik megszakítottátok közeli rokonotokkal a kapcsolatot, nem féltek attól, hogyha meghal, bánni fogjátok?


  jan. 12. 13:42  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3

Nem fogom bánni. Én veszítettem el szeretett és gyűlölt rokonokat is, és soha nem bántam meg semmit.


Nem az a fajta ember vagyok, aki csak azután szeret valakit, miután meghalt, vagy aki eltűri a családot, mert muszáj. Akit szeretek, azzal törődöm, akit nem szeretek, azzal nem fogok foglalkozni. Az számomra halott, mielőtt a földbe kerülne.A válasz 95%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 11/22Időpont jan. 12. 15:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Azt bántam volna meg, ha maradok a kakiban és nem élem az életem.

Egyszer élek és rövid az élet ahhoz, hogy végig veszekedés és rossz érzés legyen.

Nem elég, ha egy valaki alkalmazkodik.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 12/22Időpont jan. 12. 17:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem. Mert megtettem amit tudtam előtte. Ez van.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 13/22Időpont jan. 12. 17:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Engem a "nemzőm" - akit Hamurapi törvényeihez hasonlóan nem tekintek apámnak 1 éves koromban végleg elhagyott. Be akart adni a nevelőintézetbe, Anyámról pedig bebizonyítani, hogy egy drogos, alkoholista, degenerált, aki még egy háztartást sem tud vezetni, nemhogy gyereket nevelni. Ő meg már akkor is egy másik nővel kamatyolt, amikor Anyám terhes volt velem. Megmondta, hogy semmit nem fogunk tőle kapni a büdös életben semmit. Így is lett, se egy telefonhívás, se egy képeslap születésnapra, karácsonyra, névnapra. Semmi. Se tőle, se a szüleitől a válás után. Pedig házasságban született gyerek voltam.

Amikor diplomaosztóm volt Anyám és a Nagyszüleim azt akarták, hogy meghívjam. De megmondtam, hogy ha addig nem volt kíváncsi rám, én sem vagyok őrá. Még a családi nevemet is tervezem, hogy megváltoztatom. Azt akarom, hogy annyi közöm se legyen hozzájuk. Huszonvalahány évesen már tudom, hogy nem fogom megbánni. Sérti a fülemet, amikor a postás azt a vezetéknevet kiabálja nekem, amit a törvény rám aggatott.

Off: 6-os: Örülj neki, ha Neked olyan családod van, hogy nem szakítanád meg egyikük családtagoddal sem a kapcsolatot. Könnyen beszél az, aki nem volt benne egy adott szituációban.A válasz 95%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 14/22Időpont jan. 12. 18:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ha súlyos oka van annak, hogy megszakítottam, nem félek. Nem fogom bánni.

Sajnálni fogom, ha meghal, de hogy kizártam az életemből, azt nem.

Én is megszakítottam azzal, aki gonosz, rosszindulatú pletykákkal mérgezte meg a családi és baráti kapcsolataimat csupán irigységből és féltékenységből.

Ha arra gondolok, hogy együtt nőttünk föl, hogy milyen szép élményeiink voltak, sajnálom. De azonnal eszembe jut, hogy felnőttként mennyi bajt, gonoszságot zúdított ránk, hogy szétverte a famíliát is, tudom, hogy soha nem fogom megbánni.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 15/22Időpont jan. 13. 05:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
szonata nevű felhasználó válasza:

A rokonok néha rosszabbak, mint az idegenek. Egyetértek a kapcsolat megszakításával és ha idejut valaki, azt a halála után sem fogja megbánni.Az erőszaktevés súlyos cselekedet, az ilyen ember rosszabb az állatnál,mert az nem tesz ilyet. Aztán idősebb korban az örökösödés körüli viták szoktak ilyen helyzetet előidézni, amikor kijátszák egymást,pl,a régebbi végrendelet bemutatásával. Nem itélem el aki ezért soha nem tartja a rokonával a kapcsolatot. Szemét dolog, mert az így lopott vagyont senki nem viszi a sírba, a testvéri szeretet viszont igen.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 16/22Időpont jan. 13. 08:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
szonata nevű felhasználó válasza:

14# Nekem is van egy ismerősöm, egy lány, aki így tett az apjával. Ismerem az apát is. A lány a nevét is megváltoztatta örökre kitagadta ezt a jellemtelen embert. Soha nem fogja megbánni és ismerve a helyzetet helyesen teszi. Megkönnyebbült, felszabadult, új emberré vált. Úgyhogy megértelek mélységesen.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 17/22Időpont jan. 13. 08:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kedves Kérdező, válaszodra egészen konkrétan válaszolva: de igen, félek. Öt éve szakítottam meg a kapcsolatot a szüleimmel, az apámmal már e-mailen sem levelezek. Nekem értelmiségi szüleim vannak, de az érzelmi, pszichés állapotuk nincs összhangban az értelmi képességeikkel. Ez külön fáj az embernek, mert kevés a nagyon intelligens, nagyon kreatív, valóban tehetséges ember, és a családomban ezt nagyon szerettem. De ha valaki emellett bántalmazza a családtagjait, ha neki éppen rosszkedve van vagy melegfront jön és neki kedve támad "az ingerlékenységtől" szétzúzni a lakást, az autót, az állatokat, leordítani mindenkit, autóba ültetni és megfélemlíteni száguldozással, fékezésekkel a saját gyerekét meg a feleségét, azzal nem tartom a kapcsolatot akkor sem, ha egyébként hiperintelligens. Nem volt más választásom.

Tudod, egészséges ember magától rájön, hogy segítségre van szüksége. A beteg embert meg nem lehet rákényszeríteni, hogy elfogadja a segítséget.

A helyzettel szemben tehetetlen vagyok.

Fájni fog, ha meghal, valószínűleg borzasztóan. De az is fáj, amikor bántalmaznak, és nem adom fel az egész identitásomat azért, hogy elkerüljem a halálával járó fájdalmat.

Nyilván akkor fogom megérteni, hogy a kapcsolatunk már soha nem lesz jó, mert addig mindig van az emberben egy 1%-os remény, de valójában azért sem beszélünk, mert 1% már kevés a kapcsolat fenntartásához. Ahhoz neki is kellett volna tennie valamit énértem. De neki fontosabb az autó, meg az anyám pénze. Ezt a mai nap(on is) be kell látnom, a halálakor azt fogom tudni belátni, hogy bevégeztetett, neki jó volt így mindvégig.

Békés napot kívánok.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 18/22Időpont jan. 13. 14:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Minus nevű felhasználó válasza:

Én sem bánom :-( sajnos ez az igazság. Apukám meghalt 55 éves korában, életerős,, dolgos és megbízható eber volt. Sokat tanultam Tőle, sosem hazudtam nek, mert arra tanított, hogy a hazug embernél nincs rosszabb a földön. Én ápoltam 32 éves koromban, az 1 éves kislányom alig bírt elszakadni tőle. Anyám és az öcsém a halála után mindent pénzzé akartak tenni. Saját magukat sajnálták! 2 évig hagytam, hogy megalázzanak és a férjemet sértegették folyamatosan, aki eltartott mindenkit. 2 év után én voltam a rohadt szemét testvér és lány, az öcsém aláíratott velem egy jelzálog hitelt (belementem, hogy végre nyugalom legyen) anyám is vérszemet kapott a pénz hallatán. Kértem az öcsémat, hogy perkáljon le 3 M ft-ot, mert sokkal többet kapott pénzben, mint a része volt a házból(1/2 -1/2 rész). A férjem dolgozott, mint az állat, befejeztük Apám házát, lakhatásit kértünk rá, adót kellet fizetni stb ... ami ezzel jár. Kaptam 1.5 M ft-ot a 3 M-ból, 1 hónapra rá a testvérem azt mondta, mégis adjam vissza azt a pénzt mert az az ővé, kapok dec.6-ig határidőt vagy feljelent ...folyt köv.

A válasz 86%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 19/22Időpont jan. 14. 10:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Minus nevű felhasználó válasza:

folyt. köv 2. Feljelentett lopás, csalás, garázdaság miatt. Nem is értettem, szerintem nem volt tisztában a fogalmakkal. Követelte vissza az 1.5 M ft-ját. Közben anyámat is bekérette a rendőrségre, hogy tanuskodjon ellenem. Mindenről e-mailem volt, mindig írt nekem e-mailt, hogy levédja magát ez a gyökér! És saját maga ellen beszélt! Kiröhögték a rendőrségen és lezárták az ügyet.Anyám közben kitagadott, azt mondta rohadjak meg, dögöljek meg, nem vagytok többé a lánya, ne hívjam többé anyámnak én meghaltam az ő számára. Ez 4ésfél éve történt. Több, mint 3 évembe telt mire feldolgoztam, hogy mennyire gonoszak! Mindig segítettem őket,egyszercsak a pénz szaga megcsapta őket és kifordultak önmagukból. Otthagytam anyámat, megszakítottam a kapcsolatot a tesómmal és azóta a férjemmel is sokkal jobb a kapcsolatom. Albérletben élünk, nincs lehetőségünk saját otthonra, mert a tesóm hitele miatt adóstársak avgyunk a férjemmel. Nincs önerőnk, mert minden pénzünket feléljük 150 ezer havonta az albérlet és a + költségek ... Anyám még azzal nyugtatott, ezt többször elmondta, hogy ha ő meghal felgyújtja a házat, hogy senkié se legyen. Végülis mindenkinek van saját otthona csak nekem és a családomnak nincs. SOha többé nem akaarom közel engedni magamhoz őket, de a 2018-as év erről szólt. Érdekes módon már az öcsém sem beszél az anyánkkal, ő is szakított vele. Anyám most egyedül van és hetente hívogat, mintha mise történt volna ....

A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 20/22Időpont jan. 14. 10:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mi volt az a pont, amikor felnőttként megszakítottátok a kapcsolatot a szülőkkel vagy az egyik szülővel?
Ti melyik rokonotokat utaljatok és miert? Ha megszakitottatok vele a kapcsolatot, elotte probaltatok vele beszelni ezekrol a konfliktusotokrol? Hogyan reagaltak ezekre?
Akik megszakítottátok bármelyik szülővel a kapcsolatot, hogy viseltétek? Mi vezetett a döntésig?
Nektek mi a legkedvesebb emléketek valamelyik rokonotokkal?
Ha kapcsolatba lépnétek halott rokonotokkal, ti mit kédeznétek még utoljára?
Mi volt az a pont, ami után végleg megszakítottatok minden kapcsolatot valamelyik szülőtökkel?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések a Rokoni kapcsolat rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!