Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat

A kérdés

Hogy kezelitek a családon belüli társadalmi különbségeket?

A párom elég szegény családból jött, maximum képzettség náluk 1-2 embernél az érettségi, legtöbbjüknél az sem. Mi viszont diploma után elkezdtünk külföldön elég jól keresni, most is kiemelkedően keresünk és elég jól élünk. Mindig is ez volt a célunk, mi büszkék vagyunk, hogy az 5 éve vágyott életszínvonalat elérhettük. Rengeteget tanultunk és tanulunk folyamatosan, nyitottak vagyunk a világra, sokat utazunk, több nyelven beszélünk...stb. Tehát egy igazi jómódú, értelmiségi életet tudunk élni.

Az én családom bár nem gazdag, sok felső-középosztály belit ismer, barátaik is vannak ilyenek. Meg kell hagyni, a párom családjához képest minket igen normális körülmények közt neveltek (pl nem kellett közös vízben fürdnie a családnak, vagy megkaptunk márkás élelmiszereket, kifizettek bármilyen orvosi ellátást magánban, ha kellett...stb.). Ezért ott egy fokkal jobb a helyzet.

De a párom családjával folyamatosak a konfliktus közeli helyzetek, melyeket csak ritka nagy türelemmel bírok visszatartani. Félek, hogy egyszer kiszalad belőlem az összes véleményem.

Most épp azon volt hajszál híján vita, hogy megmondtam, én itthon állami kórházban nem fogok szülni (nem vagyok terhes, anyósjelölt magyarázza az unokát vagy 5 éve). A testvérem pár éve szült az illetékes kórházban, és a látottak, elmondottak alapján soha nem mennék oda. Szinte szememre vetette az anyósjelölt, hogy ha eddig külföldön is éltem, miért nem szültem ott a jobb kórházakban. 23 éves voltam akkor és egy fizetésből éltünk... de szerinte szülnöm kellett volna a semmire, mint ahogy ő tette. Illetve perpill egy egy félszobás, új lakásunk van, amit tervezünk hamarosan cserélni, de egy fél szobába nem akarok gyereket, nem férnénk el, ezen is megy a magyarázás, hogy más 5 gyereket felnevelt 30 m2-en. Aztán vadiúj autót vettünk, mert a régivel sok gond volt már, azért is kapjuk a fintorgást. Folyton azt erőltetik,hogy mi is olyan prolik vagyunk, mint akik közt ők élnek, mi is legyünk olyanok, mint ők, éljünk úgy, mint ők. Minek a magánfogorvos, miért élünk olyan tisztán (párom rászólt valakire, mert összetúrta mosatlan kézzel az egész rágcsálnivalót :D),.. Fogadok, hogy a gyerekeinkkel is majd így fognak bánni. Mert hát ha a szomszéd Julcsikának, akinek van két szülője 8 általánossal, jó a a leggyengébb iskola, hétvégente a sarki kocsma, mint kirándulás, és 18 évesen egy mondatot nem bír leírni helyesen, akkor én miért akarom a gyerekeimet jó iskolákba járatni és miért akarok intelligens, viselkedni tudó embereket faragni belőlük. Pl hangoztatják, hogy minek új ruha, minek utazgatni, minek új autó, minek nagyobb lakás, minek tanulunk 30 körül is... minden bajukra van, ami kicsit magasabb színvonal, mint az övék.

Akik szintén megéltek valami hasonlót, hogy kezelitek ezt? Próbálom türelemmel viseltetni feléjük, de a folyamatos kritikáik miatt nehéz. Más társadalmi réteg vagyunk, én mindig is az voltam a családom révén, a párom meg rég túlnőtt rajtuk, és nem bírják sem felismerni, sem elfogadni. 2019. jan. 13. 23:07  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4 5 6

Mert prolik,ez ennyi.

58NA válasz 29%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/52Időpont 2019. jan. 13. 23:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Középosztálybeli, konfliktusközeli.

Ha megszólsz mást, legalább légy alapos sznob.A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/52Időpont 2019. jan. 13. 23:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

“Az én családom bár nem gazdag, sok felső-középosztály belit ismer, barátaik is vannak ilyenek. ”


Itt sokan összezavarodnak. Attól hogy én ismerek gazdag embert nem biztos hogy egy társadalmi csoportba tartozunk. Lehet a barátnőm egy gyáros lánya, attól én még nem vagyok vele egyenlő társadalmilag. Ez a pont ahol sokan összekeverik a szezont a fazonnal.A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/52Időpont 2019. jan. 13. 23:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Össze vagy zavarodva, elmentél külföldre dolgozni ahol megtapasztaltál egy másik fajta életszínvonalt és életminőséget. Ezt próbálod le koppintani és otthon előadni sajátként. Ki akarsz tűni hogy te más vagy, neked ez meg az nem jó mint nektek szegényeknek. Nem akarsz te is ilyen lenni, mint ők és gőzerővel küzdesz ez ellen.

Hasonlítasz egy ismerősömet aki alulról kezdte egy faluból való valahol Nógrád vagy Borsodból.

Külfödön emberszámba nem vették, lakást alig kapott mert magyar vagyis kelet európai. Dolgozott aztán vásárolt egy használt Porsche sportautót amivel hazament és előadta mire is jutott ő külfödön, mennyire is sikeres.

Azt elfelejtette elmondani hogy kb. lakást nem akartak adni neki mert kelet-európai. A szerencséje hgy a cégével ment ki nem egyedül.A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/52Időpont 2019. jan. 13. 23:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Sajnos a kézmosás nem kéne h külföldi tapasztalat legyen h ott láttuk,itt is ráakarjuk erőszakolni mindenkire,de sajnos ez van a 10 éves unokaöcsém is rá szol a magyar rokonokra h kezet mosunk mosdo után nem ugy nyulunk ételhez..

A válasz 57%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/52Időpont 2019. jan. 13. 23:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én vendéglátós vagyok, üzletvezető helyettes. Van egy érettségim és kész. A párom szinkronhang, a szüleim közül anyu tanár, apu kamionsofőr, szintén érettségivel. Mindenki tartja a szintet, Én sem keresek rosszul, ahogy a család többi tagja sem. De nyilván apám viszi a prímet a kamionos fizetéssel. Követi a párom, aki szinkronhang. Ők ketten keresnek jobban.

A válasz 34%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 49%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/52Időpont 2019. jan. 13. 23:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Azért amikről te írsz, szerintem teljesen alap dolgok. Saját kis lakás, autó, magánorvosok, minőségi ételek, ezek nem olyan luxus dolgok. A párod családja akár tetszik, akár nem, csak egy rakás proli, köztük főleg a nagyp.fájú, mindenbe bunkón beleszóló anyósjelölted. Közös fürdővíz, ez valami vicc? :D Már ne is haragudj, de ilyen emberekkel, ilyen minden lében kanál ostoba nővel nem tartanám a kapcsolatot, és ha a párom ragaszkodna hozzájuk, akkor a párkapcsolatot sem erőltetném.


#4 Igen, tudjuk, szerinted mindenki szánalmas meg nevetséges, aki külföldre költözik, és persze minden ilyen ember csak játssza az eszét, amikor hazalátogat. Keserűség, düh vagy irigység van benned, azért általánosítasz.A válasz 42%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/52Időpont 2019. jan. 14. 00:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Utolsó teljesen igazad van! Mondjuk én még azt is elmondanám, hogy az autó a lakás és a jó ételek nem luxus cikkek! Mint gyári melós 10 osztályal írom ezt, hogy hitel mentes lakásom és autóm van, mellette minden nap frissen főzök és bármilyen ételt megtudok venni, nem jövök zavarba hónap utolsó napjaiban sem.


26/NA válasz 68%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/52Időpont 2019. jan. 14. 00:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tessék, itt a #10-es válaszoló. Én hiába magyarázok bárkinek, hogy nem kell egyetemi végzettség ahhoz, hogy valaki jól éljen! Senki nem hisz nekem. Csak ha a gyárban nem dolgozik senki, akkor a boltok tök üresek lennének, mert szinte mindent nagyüzemileg, gyárban készítenek. Legyen szó a tésztáról vagy a pelenkáról, amit a boltban vesz az ember. És nem nézem le az egyetemi végzettséggel rendelkezőket, de engem se nézzen le senki, mert csak érettségim van és néhány okj-m.

A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 49%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/52Időpont 2019. jan. 14. 00:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Bizony ezt az árkot ami köztetek van, te magad is mélyíted, mert az egy dolog hogy ők valószínűleg irigyek, de te viszont nagyon magas lovon ülsz.

Nekem is úgy alakultak a dolgaim, hogy ma már teljesen más színvonalon élek mint bárki akit ismerek (hozzátegyem hogy mindezt 8 általánossal?) de nem érzem magam többnek vagy jobbnak a többieknél. Ugyanaz vagyok aki egykor voltam, csak most bármit megengedhetek magamnak gondolkodás nélkül.

Szóval nálunk nincs gond a "társadalmi különbségekkel", mert én nem felejtettem el hogy honnan indultam.A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/52Időpont 2019. jan. 14. 00:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Miért van Magyarországon hogy csak a felsőbb társadalmi osztályok segítik a gyerekeiket ha már nagyobbak, a középosztály és az alatt pedig a gyereknek magának kell megküzdenie mindenért?
A baloldaliak és liberálisok miért nem értik meg, hogy a társadalmi különbségeket meg kell tartani?
A ti családotokat érdekli a társadalmi elvárások?
Miért mondják azokra, aki csökkenteni szeretnék a társadalmi, vagyoni különbségeket, hogy kommunisták?
Gondoljátok, ha a szocialisták összehúznák a társadalmi különbségeket progresszív adózással, nem nőne meg a már így is magas elvándorlási kedv azok körében akik pénzcsinálásra is alkalmasak?
Miért növeli a kormány a társadalmi különbségeket az egykulcsos adózással?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések a Rokoni kapcsolat rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!